HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Ocak 2024 Cumartesi - 12:36

Başkan Soyer 'bizde zam yok' dedi, fiyat verdi: Ekmek 5 TL!

Halk Ekmek Fabrikası’nı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, artan girdi maliyetlerine karşın hala 5 TL’ye ekmek satmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Soyer, “Ne kadar dayanabileceksek dayanacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın İzmir Büyükşehir Belediyesi bu günler için var” dedi.

Başkan Soyer  bizde zam yok  dedi, fiyat verdi: Ekmek 5 TL!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, halka ucuz ve sağlıklı ekmek sunan Grand Plaza Gıda Turizm A.Ş.’ye bağlı Halk Ekmek Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrikanın ekmek üretim aşamalarını inceleyen Başkan Tunç Soyer’e Grand Plaza A.Ş. Genel Müdürü Arda Şekercioğlu eşlik etti.

Halk Ekmek Fabrikası, Türkiye’nin zorlu ekonomik kriz döneminde günde 120 bin ekmeği, 91 Halk Ekmek büfesi aracılığıyla yurttaşların sofralarına ulaştırıyor. Artan girdi maliyetlerine karşın İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek büfelerinde 210 gram beyaz ve kepekli ekmeği 5 TL’den, 450 gramlık tam buğdaylı ve çavdarlı ekmeği 12 TL’den, 450 gramlık glütensiz ekmekleri 20 TL’den, 90 gramlık 5’erli paketli hamburger ekmeğini 20 TL’den, 1000 gramlık karakılçık ekmeğini ise 36 TL’den satışa sunuyor.

“FIRINCI ESNAFIYLA REKABET YERİNE DESTEK OLUYORUZ”
Fabrika ziyaretinin ardından konuşan Başkan Soyer, 2022 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Fırıncılar Esnaf Odası arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen Halk Ekmek Modeli ile hem esnafa hem tüketiciye destek olunduğunu ifade etti. Başkan Soyer, “Şu an 85 bin adet ekmek üretiyoruz. 35 bin civarında da diğer fırınlardan takviye alıyoruz. Bu hem bizim kapasitemizi artırmamız anlamına geliyor hem de fırıncı esnafımızla da rekabet etmek yerine onların kapasitesini devreye sokarak destek olmuş oluyoruz” dedi.

“NE KADAR DAYANABİLECEKSEK DAYANACAĞIZ”
Artan girdi maliyetlerine karşın ekmekleri hala 5 TL’den sattıklarını belirten Başkan Soyer, “Hakikaten insanın canını yakan enflasyonist ortamda, bu hayat pahalılığında vatandaşlarımızı bir nebze olsun nefes almasına imkan veren bir fiyat politikası yürütüyoruz. Çünkü biz mutfakta ekmeksiz yemek yemeyen bir milletiz. Ekmek bizim için baş tacıdır. Yere düştüğünde kapıp başımızın üstüne koyarız. En önemli gıda maddesi. O nedenle bu hayat pahalılığında en çok titizlendiğimiz, korumaya çalıştığımız ürünümüz ekmeğimiz. Ne kadar dayanabileceksek dayanacağız.  Fiyatı artırmamaya devam ediyoruz. Maliyetin altında bir fiyatla satış yapmaya çalışıyoruz. O nedenle zorlanıyoruz ancak var gücümüzle bunu sürdürmeye davam ediyoruz” diye konuştu.

“BÜFE SAYIMIZI 94’E ÇIKARIYORUZ”
Başkan Soyer, “Vatandaşlarımızın, İzmirlinin çektiği çileyi iyi biliyoruz. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun ki en ucuz fiyatlı en kaliteli ekmeğe ulaşıyorlar. Önümüzdeki ay içinde 3 büfe daha açarak sayımızı 94’e çıkaracağız. Yoksulluk arttıkça ve derinleştikçe bizim de ürettiğimiz çözümler gelişiyor, dokunduğumuz vatandaş sayısı da artıyor. Maalesef bu hayat pahalılığında ekonomik kriz ortamında çok zorlanarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Ama hiç kimsenin şüphesi olmasın İzmir Büyükşehir Belediyesi bu günler için var.  Ailelerimizin ekonomisine katı vermesine devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Bayraklı'da 21 parka eş zamanlı açılış!
 
Büyükşehir aday adayı Atila, Bakırçay’dan seslendi: 30 ilçeye eşit hizmet!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Chp gönül veren 6 Ocak 2024 Cumartesi 19:57

Zengin semt,fakir semt ayırımı nedeniyle Çiğli de satılıyor,ancak Karşıyaka,Bostanlı,Şemikler semtınde büfe acılmıyor. Bu konunun da gündeme alınıp,ayırımcılığı ortadan kaldırılması gerek diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      2      1  
erol 6 Ocak 2024 Cumartesi 18:06

bu konu için neden iktidar trolleri kayıp.

Yorumu oyla      2      2  
Denge var mı 6 Ocak 2024 Cumartesi 17:45

Ramazan ayında ucuz pideye neden ulaşamadık . Çok zorlanmak istemediniz mi . Suya her ay zam değil , fiyat ayarlaması mı ( ÜFE ‘artışı ) yapıldı .

Yorumu oyla      2      2  
Izmirli 6 Ocak 2024 Cumartesi 16:27

Sayın SOYER bu beş sene içinde dişe dokunur işler yaptınız yapamadığınız var mutlaka ama bu saatten sonra izmir'e kanat takıp uçursanızda değişim gurubu sizi değiştirecek Izmır'i Istanbul'dan yönetecekler siz parti emekcisiniz ama sağdan gelenler partiyi ele geçirmiş durumda yapacak birşey yok hiç olmazsa bağımsız aday olabilirsiniz...

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da 21 parka eş zamanlı açılış!
Yolları, parkları ve sosyal donatı alanlarıyla örnek olan Bayraklı’da ...
İzmir'de buz pateni şölenine davet
İzmir Büyükşehir Belediyesi Aşık Veysel Buz Sporları Salonu, Ocak ayı ...
Konak'ın iş, aş, umut kapısı yola çıktı!
İstihdama can suyu katacak, sanayide nitelikli iş gücü açığına çare olan ...
 
Yeşilyurt Pazaryeri'nde geri sayım!
Karabağlar Belediyesi tarafından baştan sona yenilenerek kapalı hale getirilecek ...
Menemen'de Başkanvekili Pehlivan'ı kızdıran soru: O paralar nereye gitti?
CHP'li Meclis üyeleri Deniz Karakurt ve Çağlar Gülez'in "O kadar yer satıldı, ...
Çiğli Belediyesi'nde spor kulübü kararı!
Çiğli Belediyesi, Çiğli Gençlik ve Spor Kulübü'nün "Çiğli Belediyespor ...
 
Karşıyaka’da 90 milyonluk borçlanma talebine oy çokluğu!
Karşıyaka Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu ...
Ödemiş'te belediye pansiyon açtı
Ödemiş Belediyesi, 2024 yılının ilk açılışını dünyanın en iyi turizm köyü ...
İZSU'dan 2023 raporu: Altyapıya 1,5 milyarlık yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İzmir’in altyapısını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Dünya rekoru O'nda!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Despina Vandi Çeşme’de… Kaçırmamak gerek
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Kaytara kaytara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Varlık-Hiçlik ekseninde gerilen insan
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Evlad-ı Fatihan ne yapacak?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Belediye meclisleri
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Önemli bir düzeltme!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva