HABERLER>POLİTİKA
16 Aralık 2015 Çarşamba - 13:10

Başkan Şahin’den ‘Kavalar’ sitemi: Yanlış yansıtıldı

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin il kongresi sürecinde önemli açıklamalarda bulundu. Şahin, “Kongre öncesinde adayların ismi gündeme geldiğinde Bayraklı ilçe başkanı beni aradı. O zaman sohbette ‘Nevzat Kavalar olabilir’ dedim. Kesin kararımız gibi yansıtıldı. Böyle bir şey yok... Yanlış yaptı” dedi. Şahin, durumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile de paylaştığını söyledi.

Başkan Şahin’den ‘Kavalar’ sitemi: Yanlış yansıtıldı

EGEDESONSÖZ - CHP’de 20 Aralık’ta gerçekleştirilecek il kongresi öncesinde adaylar çalışmalarını sürdürürken kartlar karılmaya devam ediyor. Mevcut İl Başkanı Bedri Serter, eski Milletvekili Alaattin Yüksel, Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ve Milletvekili Adayı Ülkümen Rodoplu’nun aday olduğu süreçte partide toplantı üstüne toplantı yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanlarının karar sürecinde etkisi dikkat çekerken adaylar destek arayışını sürdürüyor.
 
Partide, ismi ilk olarak ortaya çıkan kişilerin başında gelen Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ı aday çıkarttığı ifade edilenler arasında yer alan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’den açıklama geldi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile birlikte sürecin planlayıcısı olarak gündeme gelen Şahin, kimseyi desteklemediğini ve bir adayının olmadığını söyledi.


 
Egedesonsöz’e konuşan Şahin, “Süreç başladığında ilçe kongrelerinin ardından il başkanlığı çalışmaları başladı. Birçok isim gündeme geldi. Sohbetlerde ‘o olur mu, bu olur mu’ diye konuşulurken biz de ‘Nevzat Kavalar olabilir’ dedik. İlla ki Nevzat Kavalar ya da başka birisi olsun diye bir karar vermedik. Şahsen benim durumum böyleydi. Bayraklı ilçe başkanı (Cemalettin Alper) beni aradı. Onunla konuşurken de bu şekilde değerlendirme yaptım. Benim ‘olabilir’ sözümü hemen ‘destek veriyor’ diye lanse ettiler. İkimizin arasındaki özel görüşmeyi farklı yansıttı. Bu tavrı doğru bulmuyorum. Bu durumu da onun yanlışı olarak değerlendiriyorum. Bunu iyi niyetle de yapmış olabilir ama sonradan kamuoyunda Kavalar’a benim destek verdiğim algısı oluştu. Böyle bir şey yok. Benim adayım yok. Kimseyi de özel olarak ismen söylemedim. İki kişi arasındaki görüşmeyi farklı yansıttılar. Bu durumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na da izah ettim. Durumu açık açık anlattım” dedi.
 
BÜYÜKŞEHİR İLE UYUMLU OLMALI
CHP’nin İzmir’de il başkanlığı koltuğuna oturması gereken kişide bulunması gereken özellikleri anlatan Şahin, “Birincisi kamuoyunda söz sahibi ve gündeme hakim birisi olmalıdır. Partiyi muhalefete karşı iyi koruyacak, güçlü iradeli birisi seçilmelidir. Bizler ilçe belediye başkanlarıyız. İl başkanının doğrudan muhatap olacağı kişi ilçe başkanlarıdır. Önce onlarla teması ve diyaloğu iyi olmalıdır. Her şeyden önce İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile uyumlu, koordineli çalışmalıdır. Kocaoğlu ile çatışan bir kişi olmamalıdır. Böyle bir kişinin il başkanı seçilmesini isterim” diye konuştu.

 
Şehit babası cenazeye ambulansla gitti
 
Türkiye ile Rusya arasında ‘garanti’ restleşmesi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP li 16 Aralık 2015 Çarşamba 17:11

2004--2014 sayabildiğim en az 10 il başkanı değişikliği.bir çoğunun onayını ve önerisini DENİZ BAYKAL döneminde de KEMAL KILIÇTAROĞLU döneminde de BÜYÜKŞEHİR Beld.başk.nı yapmıştır.hangisiyle uyum içerisinde çalışıldı.şunun şurasında 4 gün kaldı il başkanı pazarlıkları devam ediyor.kale İZMİR önce 6 ilçe kayıp şimdi 2019 da ne olacak belli değil.çekin gölgelerinizi partinin üzerinden.seçilen il delegelerine saygısızlık yapmayı,özgür iradeleriyle karar versinler.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım İzmir’e yatırımları incelemeye geliyor!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, cumartesi ...
Rus kanalına konuşan CHP’li vekile soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Rus kanalına röportaj veren CHP Milletvekili ...
CHP İzmir’in 2 genç başkanı hakim karşısına çıktı!
CHP Bornova Gençlik Kolları Başkanı Yener ile CHP Konak Eski Gençlik Kolları ...
 
Ve Kavalar adaylığını resmileştiriyor
Bir süredir ismi il başkan adaylığı geçen Bornova İlçe Başkanı Nevzat ...
Asansör zirvesi: Kocaoğlu 8 ilçe başkanıyla ne konuştu?
Büyükşehir Belediye Başkanı, yerel yönetimin AK Parti’de olduğu ilçelerin ...
Meclis'te 'makul Kürt' tartışması
AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, HDP'li milletvekillerinin ...
 
Serter’den bomba açıklama: Kılıçdaroğlu, Aziz Başkan’a…
CHP İl Başkanı son yönetim kurulu toplantısında kongre mesajları verdi. ...
CHP İzmir’de flaş karar: Başkan adayına ihraç istemi!
Yönetim Kurulu partide geride kalan hafta il başkanlığına adaylığını açıklayan ...
Kocaoğlu Egedesonsöz’e konuştu: Adayı var mı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kongre öncesinde çarpıcı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva