HABERLER>POLİTİKA
15 Aralık 2015 Salı - 22:02

Meclis'te 'makul Kürt' tartışması

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, HDP'li milletvekillerinin 'Makul Kürt' açıklamalarına, "Benim makul Kürtlüğümü senin ömrün öğrenmeye yetmez." diye cevap verdi.

Meclis te  makul Kürt  tartışması

TBMM Genel Kurulunda HDP grubu tarafından verilen ve Doğu ve Güneydoğu'da Valilikler tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağının toplumda oluşturduğu tahribatın araştırılması amacıyla verilen önergenin görüşmelerinin öne alınması önerisi görüşmelerinde AK Parti adına söz alan Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, HDP'li milletvekillerinin "Makul Kürt" açıklamalarına, "Benim makul Kürtlüğümü senin ömrün öğrenmeye yetmez. Ben makul Kürt'üm ama senin ne Kürt'ü olduğunu bilmiyorum" ifadeleri ile cevap verdi.
 
"SİZİN DE MOTOSİKLETLİ KATİLLERDEN HABERİNİZ VAR MI?"
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "beyaz Toros" açıklamasına ilişkin HDP'li ve CHP'li milletvekilleri tarafından yapılan eleştirilere cevap veren Orhan Miroğlu, "Başbakanımızın söylediği açıktı, 'Türkiye beyaz Toroslar dönemine dönmesin' gibi bir anlamı vardı o konuşmanın. Vicdan sahibi herkes beyaz Toroslara geri dönmeyi isteyecek insanların en sonuncusunun Ahmet Davutoğlu olduğunu bilir" dedi. Orhan Miroğlu, HDP sıralarından gelen eleştirilere "Sizin de motosikletli katillerden haberiniz var mı?" ifadeleriyle cevap verdi. Miroğlu, "Nusaybin'de Medeni Konak'ı beyaz Toroslar öldürmedi, Medeni Konağı YPG-H üyesi iki tetikçi öldürdü. Bu tetikçilerden birisi şimdi içeride" dedi.
 
HDP sıralarından bir milletvekilinin fotoğraf göstermesi üzerine Orhan Miroğlu, "Sen böyle fotoğraflarla gelirsen burada çok huzursuz olursunuz. O fotoğrafları bize göstermeyin. O fotoğraflardaki acılara saygılı davranın. Saygınız olsa halkınızın yüz binin göç etmek zorunda kaldığı bir dönemde hendeklerden, roketatarlardan, oradaki silahlı insanlardan tek kelime söz etmeden, sadece ihlaller üzerinden bir polemik yaratmazsınız" diye konuştu.
 
"MUSA ANTER'İN KATİLLERİNİ YAKALATTIĞIMIZ ZAMAN HİÇBİRİNİZ O DURUŞMA SALONUNDA YOKTUNUZ"
AK Parti'nin hiçbir zaman gerçeği araştırmaktan kaçmadığını kaydeden Orhan Miroğlu, "Geçmişi bütün yönleri ile araştıralım, peki nasıl araştıracağız bu hakikatleri. Devrimci halk savaşı stratejisi gereği kazılan kilometrelerce tüneli görmeden mi tartışacağız. Bu teklifte buna dair hiçbir şey yok. Bir inkar politikasıdır gidiyor. Hiçbir şekilde gerçeği araştırmaktan kaçmıyoruz. Türkiye eğer son 15 yılda geçmişle yüzleşmişse, Dersim ile Diyarbakır Cezaevi ile faili meçhullerle yüzleşmişse bunun yegane mimarı AK Parti hükümetleridir. Musa Anter'in katillerini yakalattığımız zaman hiç biriniz o duruşma salonunda yoktunuz. Musa Anter'in adını bile anmaya hakkınız yok. Musa Anter'in iki gazeteci ve ben yakalattık. Bunu biliyorsunuz. Sizin yönettiğiniz bir şehirde Musa Anter'in katil zanlısı savcılığa çıktığında hiçbir belediye başkanınız, milletvekiliniz yoktu. Hakikatleri çarpıtmayın. Kürt meselesi üzerindeki bütün makul önerilerinizi en başta ben savunacağım. Gelin bir araya konuşalım bunları" şeklinde konuştu.
 
"DEVRİMCİ HALK SAVAŞI STRATEJİSİ TÜRKİYE'DE DEMOKRATİK ZEMİNİ ZEHİRLİYOR"
Sokağa çıkma yasağını hangi koşulların oluşturduğuna bakmak gerektiğinin altını çizen Miroğlu, "Sokağa çıkma yasağı sizin desteklediğiniz, tolere ettiğiniz, yanlarında durduğunuz devrimci halk savaşı stratejisinin bir sonucudur. Bu strateji Türkiye'de demokratik zemini zehirliyor. Bu stratejiye karşı bir hükümetin, bir devletin alabileceği yegane tedbir, silahlı gruplarca işgal edilmiş şehirlerini hükümranlık haklarını hatırlayarak savunmaktır. Hükümet sanki durup dururken Doğu ve Güneydoğu'da bir savaş ortamı… Bu Kandil'in fikridir, bu arkadaşlarımızın fikri değil. Bu arkadaşlarımız düşünsel olarak aynı şeyi düşünmüyorlar. Sayın Yüksekdağ başka, Selahattin Bey başka söylemektedir" ifadelerini kullandı.
 
"PKK ŞEYH SAİT İSYANININ SONUCUDUR, DERSİM'İN, DİYARBAKIR CEZAEVİNİN SONUCUDUR"
PKK terör örgütünün Şeyh Sait İsyanının, Dersim'in, Diyarbakır Cezaevinin bir sonucu olduğunu kaydeden Miroğlu, "Süreyya Bey diyor ki, 'öyle bir şey olacak ki, bu hükümet Abdullah Öcalan'a mecbur edilecek.' Hendekler bunun için mi kazılıyor. Bir mecburiyetle Türkiye Cumhuriyetini bir şeye davet edebileceğini düşünebilmek nasıl bir siyasi körlüktür. PKK bir sonuçtur. Şeyh Sait İsyanının sonucudur, Dersim'in, Diyarbakır Cezaevinin sonucudur. Hendekler kazılarak, şehirler işgal edilerek bu da sonuçtur diyemeyiz, bu da bir sebeptir. Değerli arkadaşlarımızın kıymetli bir misyonu var, bu misyona hayatım boyunca saygı duydum. Bu arkadaşlarıma şunu tavsiye ediyorum; Kürt halkının gördüğü acıları sırf PKK Ortadoğu'daki bir takım yeni jeopolitik konulara döndüğü için kendi demokratik siyasi zemininizi bu stratejiye feda etmeyin" dedi.
 
HDP sıralarına konuşan Miroğlu, konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi:
 
"Biz komisyonlar kurarak bu meseleleri gündeme getirerek Türkiye'nin netameli tarihi ile yüzleşmeye ve hesaplaşmaya hazırız. Ama bu hesaplaşmayı PKK'nin gözlüklerine takarak yapamayız."
 

 
Emekliye Ocak ayında 100 lira zam
 
Denizli'ye şehit ateşi düştü: Baba yüreği dayanamadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serter’den bomba açıklama: Kılıçdaroğlu, Aziz Başkan’a…
CHP İl Başkanı son yönetim kurulu toplantısında kongre mesajları verdi. ...
CHP İzmir’de flaş karar: Başkan adayına ihraç istemi!
Yönetim Kurulu partide geride kalan hafta il başkanlığına adaylığını açıklayan ...
Kocaoğlu Egedesonsöz’e konuştu: Adayı var mı?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kongre öncesinde çarpıcı ...
 
CHP'li genç başkan ve yardımcısı yeniden hakim karşısında
CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen ve Başkan Yardımcısı ...
Milli Yelkenci CHP yönetiminde!
CHP Bodrum Gençlik Kolları’nda Salih Yanık yeniden başkan olurken, eski ...
Kılıçdaroğlu’ndan Irak çıkışı: Sana bu yetkiyi kim verdi?
Irak'ın Başika bölgesinden bir bölüm Türk askerinin çekilmesini değerlendiren ...
 
Yüksel’den destek turu, Kavalar’dan görüşme raporu
CHP’de 20 Aralık’ta gerçekleştirilecek il kongresi öncesinde belediye ...
CHP Karşıyaka'da Yıldırım'a tam yetki
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, 20 Aralık’taki İl Kongresi öncesi ...
Davutoğlu: Cizre ve Silopi özgürlük alanı olacak!
Başbakan Davutoğlu, Cizre ve Silopi'de güvenlik ortamının tam anlamıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva