HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2009 Perşembe - 00:00

Mahmut Özgener’’e ’“kral çıplak’” dendi!

Alpan Manas, 80 milyon TL'ye mal olacak Örnekköy’’deki yeni stadın gereksiz olduğunu savunarak TFF Başkanı Özgener’’e; "Birilerinin çıkıp size, 'Kral çıplak' demesi gerek" diye çıkıştı.’

Mahmut Özgener’’e ’“kral çıplak’” dendi!

Alpan Manas, 80 milyon TL'ye mal olacak Örnekköy’’deki yeni stadın gereksiz olduğunu savunarak TFF Başkanı Özgener’’e; "Birilerinin çıkıp size, 'Kral çıplak' demesi gerek" diye çıkıştı.’
 
Yusuf KIRBİÇ/EgedeSonSöz - İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'nun 5. toplantısı, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra kurul üyelerinin katıldığı toplantıda, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener de yer aldı. Özgener, İzmir'e yapılacak üçüncü stat hakkında bilgi verdi. Örnekköy'de yapımı planlanan 40 bin 500 kişilik stadın İzmir'in en önemli eseri olacağını söyleyen Özgener, yeni stat ile birlikte İzmir'in iki stadı Alsancak ve Atatürk statlarından birinin işlevini yitireceğini söyledi. 
 
Kurul üyelerine stat hakkında detaylı açıklama yapan Özgener, "Euro 2016 organizasyonunu yapamasak bile Türkiye'deki statların iyleştirilmesi için bir vesile olacak. İzmir'de stat için en uygun alanın Örnekköy'de olduğunu gördük. Stat için mükemmel bir yer. Ulaşım sorunu yok. Çevre yolu bağlantısı var. Biz bunu düşünerek Örnekköy’’ü tercih ettik. Ancak metronun da oraya gelmesi gerekiyor. Bu sorunun da ortadan kaldırılması mümkün" dedi.
 
Alman bir şirket tarafından yapılacak olan yeni stadın dünya standartlarında olacağını ve mimarisinde Efes'teki antik tiyatronun örnek alındığını belirten Özgener, stattan seyircilerin deniz manzarasını da görebileceğini söyledi. 
 
Tahmini olarak 80 milyon TL'ye mal olması beklenen stadın sadece futbol için kullanılmayacağını da dile getiren Özgener; "Futbol artık dünyanın en büyük bütçeli sektörlerinden biri haline geldi. Bu yüzden yeni stadı yaparken sadece futbolu düşünmedik. Alışveriş merkezleri ve çevresinde kurulacak yeni yerleşimlerle çok kapsamlı bir merkez haline gelecek" diye konuştu. Yeni stat ile birlikte İzmir'in Atatürk ve Alsancak statlarıyla birlikte stat sayısının üçe çıkacağını da dile getiren Özgener, bu yüzden Alsancak ve Atatürk statlarından birinin işlevini yitireceğini sözlerine ekledi. 
 
Özgener'in Örnekköy statı ile ilgili verdiği bilgilendirmenin ardından Türkiye'ye İddia oyununu getiren Kurul Üyesi Alpan Manas söz alarak, yeni yapılacak stadın İzmir için gereksiz olduğunu söyledi. 'Birilerinin çıkıp size; Kral çıplak demesi lazım' diyen Manas, 80 milyon TL'nin İzmir'de böyle bir iş için kullanılmasının gereksiz olduğunu savunarak, Alsancak ve ya Atatürk Statları’’nın İzmir futbolu için yeterli olacağını kaydetti. Manas'ın bu sözü üzerine konuşan Futbol Federasyonu Başkanı Özgener ise, bu tür düşünmenin yanlış olduğunu belirtti. Özgener, "Kral çıplak demenize üzüldüm. Ben bu projenin İzmir için yapılacak önemli bir eser, bir armağan olarak görüyoruz" diye yanıt verdi.
 

 
Kurul toplantısında yaşanan dikkat çekici bir başka olay ise Kurulu yöneten Başkan Öner Akgerman ile İşadamı Nafiz Zorlu arasında yaşandı. Yeni statla ilgili konuşmaların uzaması üzerine görüş almayı sonlandırmak isteyen Başkan Akgerman ile söz almak isteyen Zorlu arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Zorlu, Akgerman'ın söz vermemesi üzerine tepki gösterdi. Kısa süreli karşılıklı atışmanın ardından tartışma sona erdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tatı’’ya izci plaketi
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya, izcilerin faaliyetlerine destekleri ...
Bayraklı, Kurban Bayramı’’na hazırlanıyor
Bayraklı Cengizhan Mahallesi’’nde kurulan kurbanlık satış yeri, tüm ...
İGC’’den Durak’’a ziyaret
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel ile yönetim kurulu ...
 
Konak-Brooklyn kardeşliği
New York’’un beynelmilel merkezi Brooklyn ile Konak Belediyesi Cuma günü ...
Balçova Kent Konseyi toplandı
Balçova Kent Konseyi, ilk toplantısını Belediye Meclis Salonu’’nda ...
Semt pazarları haftada iki güne inecek
Yaş Sebze ve Meyve Hali’’ni gezerek esnafın sorunlarını dinleyen Başkan ...
 
Konak’’ta ilan kavgası!
AKP İlçe Başkanı Bayram, Başkan Tartan’’ı hedef aldı. Bayram Basmane Meydanı’’ndaki ...
Meclis başkanını kızdıran iddia
İzmir İl Genel Meclisi Başkanlığı, Kınık ilçesi Büyükoba Köyü'nün ...
İzmir'de Makedon kardeşliği!
Delçevo Belediye Başkanı Maleshevski, Bornova ve Bayraklı Belediye Başkanları’’na ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva