HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Kasım 2009 Perşembe - 00:00

''TOBB'un ortaklığı İzmir'i güçlendirir''

Kocaoğlu, İzmir Limanı özelleştirme ihalesini kazanan konsorsiyumun TOBB'a ortaklık teklifi götürdüğü yönünde çıkan haberlere ilişkin, ’“Kentimiz için yararlı olacağı düşüncesindeyim’” dedi.’

''TOBB'un ortaklığı İzmir'i güçlendirir''

Kocaoğlu, İzmir Limanı özelleştirme ihalesini kazanan konsorsiyumun TOBB'a ortaklık teklifi götürdüğü yönünde çıkan haberlere ilişkin, ’“Kentimiz için yararlı olacağı düşüncesindeyim’” dedi.’
   
İZMİR - İzmir'deki meslek odaları, yerel yönetim, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla oluşan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulunun 5. Genel Kurul toplantısı Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirildi.
    
Kocaoğlu, toplantı öncesi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
    
İzmir Limanı'nın özelleştirilmesi sürecine ilişkin gelişmeleri gazetelerde çıkan haberlerden takip ettiği bildiren Kocaoğlu, şu görüşleri belirtti:
''İhalenin uzaması, prosedürün uzaması, lojistik ve deniz ulaşımında liman faaliyetlerinde ekonomik krizle birlikte fiyatların düşmesi, limanın, liman özelleştirmesinde ihaleyi alan firmanın ek süre teklifi ve finans arayışlarının sürdürdüğünü basından öğreniyoruz. Tabii bu konuda, TOBB bu işe girer girmez... Eğer TOBB böyle bir çalışma yapacaksa bu çerçeveyi biraz daha genişletip, bu ihaleyi kazanan konsorsiyumla birlikte, yelpazeyi, ortak sayısını daha da büyütüp, daha güçlü bir şekilde değerlendirilmesinin kentimiz için yararlı olacağı düşüncesindeyim.
    
Bugün Türkiye'nin en önemli, belli başlı lojistik firmaları burada. Limanı onlar kullanıyorlar. Onlar zaten İzmir Grubu olarak bir hazırlık yapıp girmişlerdi, onların da işin içinde olması, iyileştirme, büyüme yatırımlarının yapılmasında güçlü bir yapının kentimiz için faydalı olacağı düşüncesindeyim. Bu işin kapsamını büyütmekte de fayda görüyorum.''
    
Kocaoğlu, TOBB yetkilileriyle konuşma konusunda girişimde bulunup bulunmayacağı yönündeki bir soru üzerine, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın aynı zamanda TOBB üyesi olduğunu hatırlatarak, bu yöndeki çalışmaların sürdürülmesinde en doğru ismin Yorgancılar olduğu görüşünü dile getirdi.
    
İzmir'deki yağışlara yönelik bir soru üzerine de Kocaoğlu, altyapının yeterli olduğunu, büyük bir problemle karşılaşılmadığını söyledi.
    
Kocaoğlu, ''Görevimizin bilinciyle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Belli bölgelerde birkaç evde su baskını konusu var. O konuda da itfaiyemiz, teknik ekibimiz çalışmalarını sürdürüyor'' dedi.
    
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in İzmir'e yapılması öngörülen yeni stadyumla ilgili bilgi aktardığı toplantının diğer bölümleri basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mahmut Özgener’’e ’“kral çıplak’” dendi!
Alpan Manas, 80 milyon TL'ye mal olacak Örnekköy’’deki yeni stadın ...
Tatı’’ya izci plaketi
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya, izcilerin faaliyetlerine destekleri ...
Bayraklı, Kurban Bayramı’’na hazırlanıyor
Bayraklı Cengizhan Mahallesi’’nde kurulan kurbanlık satış yeri, tüm ...
 
İGC’’den Durak’’a ziyaret
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel ile yönetim kurulu ...
Konak-Brooklyn kardeşliği
New York’’un beynelmilel merkezi Brooklyn ile Konak Belediyesi Cuma günü ...
Balçova Kent Konseyi toplandı
Balçova Kent Konseyi, ilk toplantısını Belediye Meclis Salonu’’nda ...
 
Semt pazarları haftada iki güne inecek
Yaş Sebze ve Meyve Hali’’ni gezerek esnafın sorunlarını dinleyen Başkan ...
Konak’’ta ilan kavgası!
AKP İlçe Başkanı Bayram, Başkan Tartan’’ı hedef aldı. Bayram Basmane Meydanı’’ndaki ...
Meclis başkanını kızdıran iddia
İzmir İl Genel Meclisi Başkanlığı, Kınık ilçesi Büyükoba Köyü'nün ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Halktan biri olma sanatı!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (7) 'Yazlık Sinemalar'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva