HABERLER>EKONOMİ
17 Nisan 2022 Pazar - 08:14

Başkan Girgin isyan etti: O turistler Kemeraltı'na gelmeli!

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, altı yıl aradan sonra İzmir Limanı'na gelen kruvaziyer gemiden inen yolcuların Kemeraltı'na gelmesini sağlayacak bir organizasyon yapılmamasından yakındı, "Hiç olmazsa bundan sonra gelecek gemiler için çalışma yapalım. Turistlerin çarşımıza gelmesini sağlamalıyız. Turiste, daha gemi limana yanaşmadan Kemeraltı'nı anlatmalıyız" dedi

Başkan Girgin isyan etti: O turistler Kemeraltı na gelmeli!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir, tam altı yıl sonra kruvaziyer turizminde turist ağırladı. 23 Mart'ta ABD'nin Miami kentinden hareket eden Oceania Cruises firmasına ait "Insignia" adlı kruvaziyer gemi, Fas, İspanya, İtalya, Malta ve İsrail'e uğradıktan sonra İzmir Limanı'na demir attı. 300 yolcusundan yaklaşık 150 kişi gemide kalmayı tercih ederken, 150 kişi de Meryem Ana'ya götürüldü. Dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı, yıllar sonra gelen bu gemiden bir kazanç sağlayamazken, İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, "Bu sefer olmadı, bari bundan sonra gelecek gemilerin yolcularını Kemeraltı'na getirmek, Kemeraltı ile tanıştırmak için ciddi bir çalışma yapmalıyız" çağrısında bulundu.

GEMİ YOLCULARINDAN BİRİ BİLE KEMERALTI'NA UĞRAMADI
Gemi yolcularından bir kişiyi bile Kemeraltı'na getiremediklerini belirten Başkan Semih Girgin, "Biz istiyoruz ki, gemiler henüz İzmir Limanı'na gelmeden Meryemana, Efes gibi İzmir'in değerleriyle birlikte Kemeraltı da yolculara pazarlansın. Bunu yapamazsak, Kemeraltı'nı gezmeyi turistin inisiyatifine bırakırsak, esnafımız bu işten, bugün olduğu gibi hiçbir zaman bir kuruş kazanamaz" dedi.

Başkan Girgin, yolcuları gezdiren acente yetkilileriyle görüşüp Kemeraltı'nın yolculara tanıtılması gerektiğini iddia ederek şu değerlendirmelerde bulundu:

ÜÇ DAKİKALIK KEMERALTI FİLMİ BİLE ÇOK ETKİLİ OLABİLİR
"Kemeraltı'nda gezilip görülecek yerlerini gösteren, kalabalığını, kentin sinagoglarını, kiliselerini, camilerini, Agora'yı anlatan, nereden ne alınacağını işaret eden üç dakikalık bir filmin yolculara gösterilmesi sağlanmalı. Bu filmi hazırlamak zor olmasa gerek. Gemi yolcularının bir şekilde Kemeraltı'na getirilmesi lazım. Gemiden indiklerinde yolcuların elinde Kemeraltı'nı anlatan broşürler olmalı. Acentelerle bire bir görüşüp bunları anlatmalıyız. Valilik, belediye, Turizm Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, her kurum bu taşın altına eline koymalı ancak birisi sorumluluk alan önderlik etmeli. O kurum hangisi olur, bilemem ama birisinin o sorumluluğu üstlenmesi lazım. Gemi, limanda gecelemiyor, 7 saat falan kalıyor. Yolculara serbest dolaşım için 4 saat kalıyor. O 4 saatlik süreyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Bunun için de planlı hareket etmeliyiz. Kemeraltı esnafının, her gemi gelişinde para kazanması lazım. Gelecek yolcu, Kemeraltı'nı görecek şekilde daha limana gelinmeden hazırlanmalı ki, esnafımız ürününü ona göre hazırlasın. Sadece gemi geldiğinde değil, fuarlarda da Kemeraltı ziyaretleri programlanmalı. İzmir, mermer fuarı gibi, gelinlik fuarı gibi dünya çapında fuarlar yapıyor. Fakat fuara gelenlerin Kemeraltı'na, dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezine gelmesi programlanmıyor. Bu da bizi üzüyor. İzmir'e gelen mermercilerin bir kuruşu bile nasip olmuyor Kemeraltı esnafına... Madem İzmir'e turist getirmeyi başardık, şimdi esnafımıza para kazandıracak adımları atmalıyız."

 
Bakan Yanık'tan 'koruyucu aile olun' çağrısı
 
Otelde bayramın faturası: 700 liradan, 200 bin liraya kadar!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ercan Etike 18 Nisan 2022 Pazartesi 08:12

Maalesef çarşımızın görüntüsü bir bengladeş bir Hindistan bir Sri Lanka çarşılarına benziyor kafelerin ve seyyarların dilencilerin sinyalcilerin istilasına uğramış belediyenin önünde bile geçecek yer kalmamış belediye kendi elleriyle yolları kapatmış Bu zihniyetle mi kemer altında turizim yapacağız ben 45 senelik turizimciyim. Çocukluğum kızlarağası hanının virane halinde. O esnaflık yaptım kemer altının her 1 cm karesini çok iyi bilirim o bu zihniyetle kemer altında turizim Olmaz Önce mutfağı düzenlemek lazım

Yorumu oyla      3      3  
Mehmet79 17 Nisan 2022 Pazar 18:36

Turistler ne yapsın Kemeraltı'nı?

Yorumu oyla      4      3  
Nuri Pınar YILDIRIM 17 Nisan 2022 Pazar 15:57

Başkan tribünlere oynamış. Çığırtkanları, hanutcuları temizlemedikçe, başta Çakaloglu han olmak üzere diğer tarihi hanları restore edip işlevsel hale getirmedikçe, dünyanın en büyük açık hava çarşısı da olsa turist niye gitsin Kemeraltı''na? Hem sonra gemi firması niye Kemeraltı ''nı tanıtıcı film oynatsın gemide? Oynarsa bile sayısız aktiviteler gerçekleşen gemide kaç gezgin seyreder acaba Kemeraltı filmini? Daha gerçekçi ve uygulanabilir öneriler beklerdim doğrusu.

Yorumu oyla      3      3  
Bülent Işık 17 Nisan 2022 Pazar 15:45

Turistler Kemeraltına girince kendini Arap ülkesinde zanneder.

Yorumu oyla      3      3  
Ayşin Eker 17 Nisan 2022 Pazar 13:54

Kemeraltı ve İzmir''de görülmesi gereken çok tarihi yerler var,tanıtmak gerekiyor.

Yorumu oyla      2      4  
burak 17 Nisan 2022 Pazar 12:48

Kemeraltı ne alaka allah aşkına. Gelsin adamları kazıklayın değil mi? Ben tenezzül etmiyorum o keşmekeşe adamlar ne yapsın orada. Bahsettiğimizde son gelen gemide 400 kişi hani..

Yorumu oyla      4      3  
17 Nisan 2022 Pazar 10:17

300 kişi geliyor, yarısı gemiden bile inmiyor. Bu olay sadece İzmir'de mi olmuş buna da bakmak lazım.

Yorumu oyla      6      3  
Yorgun demokrat 17 Nisan 2022 Pazar 10:07

İzmirlinin bile gelmek istemediği yere turist beklemek fazla iddialı değilmi. Estetik ve kaliteden yoksun yaparken düşünse idiniz.

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Kirişçi'den üretim açıklaması: Kapak olsun
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, şeker konusunda birtakım çabaların ...
E-Pazaryeri sitelerindeki tehlikelere dikkat
Rekabet Kurumunca e-pazaryeri platformlarına ilişkin hazırlanan raporda, ...
Turizmde döviz kazançlarıyla ilgili önemli karar
Merkez Bankası hizmet ihracatı gelirleri için önemli bir karar aldı. Turizmciler ...
 
Borsadan tüm zamanların en yüksek kapanışı
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,77 değer kazancıyla tamamlayarak ...
TCMB'ye döviz satış zorunluluğu oranı yükseldi
İhracatçının döviz gelirlerinden TCMB'ye satış zorunluluğu yüzde 25'ten yüzde 40'a çıkarıldı.
Bakan Nebati: Döviz kurları kontrol altında
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Samsun'da iş dünyası ile buluştu. ...
 
Markette 40 ürünün 29’unda fiyatlar arttı
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ramazan ...
Tarih verildi: Kırmızı ete yüzde 24 zam!
Her gün zam üstüne zam gelen ürünler arasında kırmızı et de payına düşeni ...
Balıkçıların umudu seneye kaldı
Türkiye'nin balık ihtiyacının önemli bir bölümünün karşılandığı Ege'de ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva