HABERLER>POLİTİKA
14 Temmuz 2023 Cuma - 12:01

Başkan Bezircilioğlu yerel seçim hazırlığını anlattı: Hedef 20 ilçe ve büyükşehir!

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, yerel seçim süreci ile ilgili hazırlıklara start verdiklerini belirterek “. İzmir'de 30 ilçede de aday çıkaracakmış gibi ön hazırlıklar başlanması talimatı verdim. Biz dersimizi tam çalışalım, üstümüze düşeni yapalım teşkilatlar olarak. Genel merkezimiz ne uygun görürse onu uygulamak boynumuzun borcudur. Kongrede hedef koymuştuk 20 ilçe ve büyükşehir diye. Bunun için biraz daha saha çalışması yapıp önümüzü görmemiz lazım. Sonra hedeflerimizi tekrar görmemiz lazım” dedi.

Başkan Bezircilioğlu yerel seçim hazırlığını anlattı: Hedef 20 ilçe ve büyükşehir!

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci-Yazar Muhittin Akbel’in konuğu oldu.

İZMİR TEŞKİLATININ GENEL MERKEZDEKİ AĞIRLIĞININ ARTTIĞINI HİSSETTİK
Kurultay süreci ile ilgili değerlendirme yapan Başkan Bezircilioğlu “Güzel bir kurultay yaşadık. Büyük kurultayda Genel İdare Kurulu’nda İzmir’de 3 ismi gördük. Aynı üç değerli siyasetçimiz başkanlık divanına da girdiler. Bizim geçen dönem GİK’de hiç temsilimiz olmamasını düşünürsek üç önemli ismin olması il başkanı olarak beni ve teşkilatlarımızı memnun etti. Çok güzel hava estirdi ve çok olumlu dönüşler oldu. İzmir teşkilatının genel merkezdeki ağırlığının arttığını hissettik. Bunu artmasını diliyoruz. Partimize verecekleri katkının yanında İzmir’e ve İzmir İYİ Parti ailemize çok büyük destek vereceklerini ve katkı koyacaklarını umuyoruz” dedi.

OKTAY VURAL’IN BÜYÜK KATKILARI OLACAK
Uzun yıllar MHP’de siyaset yapmasının ardından İYİ Parti’ya katılan Oktay Vural ile ilgili değerlendirme yapan Bezircilioğlu, “çok büyük katkıları olacağına inanıyorum. Hiçbir şey için geç değil. Bundan sonra Oktay Vural vekilimizin Türkiyemize ve partimize çok büyük katkıları olacağına inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

ÇIKAN SONUÇ HİÇBİR ZAMAN YETERLİ DEĞİL
‘İYİ Parti’nin iki bölgeden 3 milletvekili çıkarmış olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna yanıt veren Başkan Bezircilioğlu, “İttifak ile seçimlere girmek kolay bir şey değil. İttifakın bir bileşeni Cumhurbaşkanı adayı, orada hem ona hem kendinize oy istemek noktasında bazı eksik kaldığımız noktalar olmuş demek ki. Bunun üzerine üstümüze yapışan HDP örtüsü var, ondan bir türlü kurtulamadık. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde çok ciddi bir algı operasyonu sonucu devletin ve milletin kaynaklarını hovarda şekilde seçimlerde harcayarak iktidarını koruma pahasına bu kaynakları tüketmeleri sonucunda gelinen nokta bu. Bana göre içinde bulunduğumuz şartlarda İYİ Parti, İzmir ve Türkiye’de kendi varlığını çok zor şartlar altında korumuştur. Çıkan sonuç hiçbir zaman yeterli değil. Tabii ki gönlümüz 5-7 isterdi ancak hiç olmazsa 1 fazlasını almak bize gelecek adına ümit veriyor. Türkiye'nin oy ortalamasına baktığımızda İzmir’de oy oranımızı arttırdığımız ender vilayetlerden bir tanesi” şeklinde konuştu.

GÖNÜL İSTERDİ HERKES KENDİ KADROLARI İLE SEÇİME GİRSİN
İzmir teşkilatının yerel seçim sürecinde genel merkezin kararlarını yürüteceğinin altı çizen Bezircilioğlu, İttifak sürecinde ve 3-6 Mart sürecinde bir yıpranma oldu. Ancak bu siyasettir. Neler olur neler biter, 1 gün çok uzun, 6 ay çok kısadır. Biz siyasi partiyiz. Partinin kuruluş amacı içinde bulunduğu beldeyi , ilçeyi, ülkeyi yönetmek için kadrolar yetiştirmek ve buraları yönetmeye talip olmaktır.  Türkiye'nin ve ülkemizin gerçekleri var. Gönül isterdi herkes kendi kadroları ile seçime girsin ve herkes kendi gücünü ortaya koysun. Ancak genel merkezimiz doğru olan neyse onu yapacaktır. Seçimlerde biz de İzmir il başkanlığı olarak buna uyacağız” ifadelerini kullandı.

BİZE KULAK VERİLSEYDİ BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE OLACAKTI
Kılıçdaroğlu’nun adaylı konusundaki tartışmalara da değinen Bezircilioğlu, “Büyüklerimiz daha iyi bilir ancak 3 Mart sürecini daha iyi incelemek gerekir. Kimsenin kimliği kişiliği ile ilgili sıkıntımız yok Ancak hep bir kazanacak aday vurgusu yapmıştı genel başkanımız tarafından. Keşke bu vurguya kulak verilseydi ve bugün bambaşka bir Türkiye'de yaşıyor olsaydık. Biz kendi adımıza üstümüze düşen her şeyi yaptık” açıklamasını yaptı.

İYİ PARTİ KANTARA ÇIKMALI
Kişisel görüşünün partisinin kendi başına seçime girmesi olduğunun altını çizen Bezircilioğlu, 15 vekilin CHP’den İYİ Parti’ye geçiş sürecini de yorumlayarak “CHP bunu İYİ partinin karagözü kara kaşı için yapmadı. O gün Türkiye tıkanmıştı. Bir umut doğdu ve İYİ Parti ortaya çıktı. İYİ Parti’nin seçim dengeleri içinde yer alması gerekiyordu. bu CHP için de İYİ Parti için de Türk milleti için de önemliydi. Bu 15 milletvekilini CHP'nin İYİ Parti’ye kıyak olarak görmemesi lazım. CHP’nin İYİ Parti olmadan gireceği bir seçimi düşünün 2018'de?  Bu tartışmalar artık noktalanmalı. Çok fazla geçmişe takılmaya gerek yok. İYİ parti hala ülkedeki  en önemli alternatiftir. Bizim bundan sonraki stratejimiz çok önemli. Biz bundan sonra üstümüze yapılan olgulardan kurutulup sadece İYİ Parti olarak kantara çıkarsak neyin ne olduğunu göreceğiz. Ben bu yolun izlenmesi durumundan İYİ Parti’nin çok ciddi bir teveccüh ile karşılaşacağımızı düşünüyorum. Yeter ki İYİ Parti’nin kendini gösterecek bir meydan, ring, platform olsun. Partinin potansiyeli çok yüksek…” dedi.

SEÇİME GİRECEKMİŞ GİBİ HAZIRLANACAĞIZ
İlçe örgütlerine seçime kendi başlarına girecekmiş gibi hazırlanmaları için talimat verdiğini kaydeden Başkan Bezircilioğlu, “5 Ekim’de başlayıp 24 Haziran'da biten parti içi ve dışı mücadelenin sonuna geldik. Parti içi kongreler yapıldı, parti dışı seçimler yapıldı ve en son kurultay yapıldı. Yeni etap önümüzdeki dönem yerel seçimler. İzmir'de 30 ilçede de aday çıkaracakmış gibi ön hazırlıklar başlanması talimatı verdim. Biz dersimizi tam çalışalım, üstümüze düşeni yapalım teşkilatlar olarak. Genel merkezimiz ne uygun görürse onu uygulamak boynumuzun borcudur. İlçemizde aday adayı havuzunu oluşturulması, belediyelerin çalışma raporunu hazırlaması, ilçelerdeki temsilciler ile ilgili çalışmaların yapılması, ilçelerdeki sorunlarla ilgili rapor hazırlanması ve sandık güvenliği ile ilgili çalışmaların yapılması gerektiğini belirttik. Biz yerelde çalışmaları yapalım. Gerisini büyüklerimiz, genel merkezimiz karar verir ve biz de ona göre yol haritamızı çizeriz” değerlendirmesini yaptı.

HEDEF 20 İLÇE VE BÜYÜKŞEHİR!
İlçelerden ayrıntılı rapor da istediğini kaydeden Bezircilioğlu, il başkanı olarak devam edeceğini de belirterek “ İlçe ilçe çalışmalarımız başladı. Önümüzdeki aylarda bu olaylar daha netleşir. Sadece belediye başkan adayı değil, belediye meclis üyesi listeleri de önemli. İş sadece belediye başkan adayını seçmekle bitmiyor. Büyük, küçük ilçelerde yapıları farklıdır. Kongrede hedef koymuştuk 20 ilçe ve büyükşehir diye. Bunun için biraz daha saha çalışması yapıp önümüzü görmemiz lazım. Sonra hedeflerimizi tekrar görmemiz lazım. Ben il başkanıyım. Benim görevim il teşkilatımı ayakta tutmak ve seçimlere hazırlamak.  Yerel seçimlerle ilgili hem büyükşehir hem ilçelerle ilgili çalışmalarımız var. Kendim ile ilgili il başkanı olarak görevime devam etmek istiyorum. Benim yapmam gerek partimizi seçimlere hazır hale getirmek. Asıl hedefim seçime girmekten ziyade kazanacak adayları belirlemek” şeklinde konuştu.

DEDİKLERİ İLE YAŞADIKLARI BİRBİRİ İLE ÖRTÜŞMÜYOR
İYİ Parti'nin kurucuları arasında bulunan ve 2. Bölge 3. sıradan milletvekili adayı gösterilen Arzu Yıldırım, partisinden istifa ederek MHP’ye katılmasını ve partilerini hedef almasını yorumlayan Bezircilioğlu, “Arzu hanımın istifa edeceğine dair bilgilerim vardı. İstifa ettikten sonra hangi partiye gittiği bizi ilgilendirmiyor. Bu nedenle bizi şaşırtan bir durum yok. Bunları kabul etmek mümkün değil. Kendisi temayülden 2'nci sıradan çıkmış ve bizden 3'ncü sıra milletvekili adayı olmuş birisi. Türkiye'de parti içi demokrasiyi en çok uygulayan parti İYİ Parti’dir. Temayülden çıkan listeyi hemen hemen aynı şekilde uygulamış bir partiyiz. Bu dedikleri ile yaşadıkları birbiri ile örtüşmüyor. Çok da  kabul edilebilecek sözler değil bunlar” dedi.

İL BAŞKANLARIMA TEŞEKKÜR EDERİM
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ile Zafer Partisi İl Başkanı Seçkin Boyunağa’nın “İYİ Parti’den partimize yeni katılımlar olacak” açıklamaları ile ilgili ise “Arzu hanım haricinde bir şey göremedik. Demek ki İYİ Parti yükselişte ve parlayan yıldız. Herkes de İYİ Parti’den bir şeyler koparmaya çalışıyor. Demek ki doğru yerdeyiz. Bu nedenle il başkanlarına da teşekkür ediyorum. Bizim meyve veren bir ağaç olduğumuzu ortaya koyuyorlar” ifadelerini kullandı.

İZMİR’DE SİYASİ İKLİM HAKARETVARİ DEĞİL FİKİRSEL BAZLI OLMALI
Kent siyasetindeki CHP-AK Parti arasındaki tartışmalara değinen Başkan Bezircilioğlu, “İzmir 81 il içinde hoşgörünün, kültürün merkezi. Herkes birbirine tahammül etmiş, hoşgörü ile yaklaşmış. İzmir'de siyasetin, siyaset ikliminin çok daha mantıklı, hakaretvari değil, söylemsel, fikirsel bazlı olması gerekiyor. İnce mesajlar olabilir. Esprinin olabilmesi için iki tarafın aynı frekansta olabilmesi lazım. İzmir'deki tüm siyasi aktörler bu düzlemde buluşursak daha keyifli olur. İzmir'in sorunlarını da birbirimizi kırmadan üzmeden, darılmadan konuşabiliriz. Hepimiz İzmir'de yaşıyoruz. Biz bu nedenle bu tarafa ağırlık vermeye çalışıyoruz” dedi.

RANTSAL VOLE VURULMASINA KARŞIYIZ
 Alsancak Limanı’nın BAE menşeili bir şirkete satılması ile ilgili sürece değinen Bezircilioğlu şunları söyledi:

“Ne siyasetçi ne iş insanı olarak değil İzmirli olarak konuşacağım. Satılmayan tek liman kalmıştı o da Alsancak limanı. Biz istemezükçü değiliz. Bunun kamu yararına uygun olması, şeffaf yapılması, devlet kaynakları üzerinden haramzadelere rantlar oluşturulmaması lazım. Alsancak Limanı'nın verimi tartışılabilir, devlet eli ile ne yapılabilir bu tartışılabilir... İzmir 300-400 senedir ihracat limanıdır. Tüm bunlar masaya yatırıldıktan sonra halkın, ülkenin menfaati hangi noktadaysa biz buna karşı değiliz. Ancak bazı kırmızı çizgilerimiz var. İlla özelleştirilecekse yerli ve milli sermayeye özelleştirilsin. Ancak bunların ne olduğu belli olmadan ‘oldu-bitti’ye getirilmesine ve rantsal vole vurulmasına karşıyız. Kuzeyde Çandarlı Limanı projemiz var. Bunu bir an önce devreye girmesi gerektiğini  düşünüyoruz. Alsancak Limanı artık yetmiyor. Kapasite olayı da var”

 
Çeşme'de gençlere denize sıfır tatil!
 
Dikili denizindeki kirliliğe ceza!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
altan koralttan 14 Temmuz 2023 Cuma 20:34

tunç soyer aday olursa aradan sıyrılma şansları var. onun dışında hiç şansları yok.

Yorumu oyla      7      4  
Önder 14 Temmuz 2023 Cuma 17:09

Hiç bir şey olmaz sizden

Yorumu oyla      8      8  
İZMİRLİ 14 Temmuz 2023 Cuma 16:38

6 tılı mı tekli mi olucağız ona karar verelim...

Yorumu oyla      5      8  
Iyi insan 14 Temmuz 2023 Cuma 13:36

Genel seçimlerde boyunuzun ölçüsünü aldınız, yerel seçimlerde bakalım ne olacak göreceğiz? Genel başkan Akşener,kurultayda senki yüzde altmış oy almış iktidar olmuş gibi densiz nutukları atmak kolay,boşbakan rütbesi ile liderliğini elde etti...

Yorumu oyla      11      10  
Ne dediniz? 14 Temmuz 2023 Cuma 12:35

Rüyaya mı yattıınız?

Yorumu oyla      12      11  
hadi ordan 14 Temmuz 2023 Cuma 12:29

Hangi 20 ilçeymiş, bir de onu diyeymiş :))

Yorumu oyla      12      11  
soru cevap 14 Temmuz 2023 Cuma 12:25

Ankaranın değil, kendi ilçemizin adaylarını görmek isteriz.

Yorumu oyla      14      4  
Fatoş 14 Temmuz 2023 Cuma 12:23

Sayın Başkanım, ittifak olursa chp nin yıpranmış olduğu her ilçeyi isteyiniz.

Yorumu oyla      14      5  
zeyno 14 Temmuz 2023 Cuma 12:21

Başkanım, adaylarınızı tepeden inme değil halka sorun. başarı ancak böyle gelir.

Yorumu oyla      12      5  
Şerafettin Zeyrek 14 Temmuz 2023 Cuma 12:20

"Kazanacak aday" diye diye zaten baştan Meral hanım, KILIÇDAROĞLU KAZANAMAYACAK ALGISINI YARATTI. Şimdi hala haklıyız ve haklı çıktık algısını yaratıyorsunuz. Ayıp.

Yorumu oyla      9      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BBP'li Destici: Her ilde en az bir kadın hastanesi olmalı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 'kız çocuklarına ayrı okul' açıklamasına ...
AK Partili Bursalı'dan Büyükşehir’e ‘Örnekköy’ tepkisi: Dönüşüm özürlüler!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Örnekköy'de kooperatif görünümü ...
CHP'li Bakan'dan tepki... Askere ilave tazminat teklifine 'teknik' ret!
CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Rahmi Aşkın Türeli’nin Türk Silahlı ...
 
Kemal ANADOL yazdı... Önce parti içinde sonra ülkede demokrasi!
Kemal ANADOL yazdı... Önce parti içinde sonra ülkede demokrasi!
Bakan Tunç'tan af düzenlemesi açıklaması!
100 bin mahkumu ilgilendiren infaz düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi ...
CHP İzmir’de mahalle delege seçimi günü… Hangi ilçede/ne sonuç çıktı?
CHP'de mahalle delege seçimleri ikinci gününde devam ediyor... Bugün ise ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Meral Akşener'e ziyaret
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı ...
AK Partili Saygılı'dan Büyükşehir'e kentsel dönüşüm göndermesi: Örnekköy ellerinde patladı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva