HABERLER>POLİTİKA
14 Temmuz 2023 Cuma - 10:43

AK Partili Bursalı'dan Büyükşehir’e ‘Örnekköy’ tepkisi: Dönüşüm özürlüler!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Örnekköy'de kooperatif görünümü altında iş insanlarına ihalesiz yaptırdığı kentsel dönüşüm inşaatında eksik demir ve hatalı beton kullanıldığının tespit edilmesi sonrası yaşanan tartışmalarla ilgili AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı'dan dikkat çekici açıklamalar geldi. 

AK Partili Bursalı dan Büyükşehir’e ‘Örnekköy’ tepkisi: Dönüşüm özürlüler!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın incelediği inşaatı durdurup suç duyurusunda bulunarak yanlışa "dur" dediğini belirten Bursalı, CHP, Başkan Tunç Soyer ve ekibini "Dönüşüm özürlü" olarak nitelendirdi.

"RESMEN ÇUVALLADILAR"
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bakanlar Kurulu'ndan aldığı kentsel dönüşüm yetkilerinin ardından 33 bin konut üretmesi gerekirken 10 yılı aşkın süredir 1000 konutu bile dönüştüremediğini belirten Bursalı, "En son ortaya kooperatif modeli denilen ne olduğu belirsiz bir yapı ile İzmirlinin karşısına çıktılar. Bunun için devletin belediyeye verdiği kamu yetkisini önce İZBETON şirketine devrettiler. İZBETON üzerinden de ihalesiz bir şekilde iş insanlarının kurduğu kooperatif görünümlü yapılara pasladılar. Sonunda da ortaya eksik demir ve hatalı beton kullanımıyla ilgili bu skandal patladı. Belediye zaten 10 yıldır kağnı hızından bile yavaş ilerlediği kentsel dönüşüm çalışmalarını artık tam bir çıkmaza soktu. Resmen çuvalladılar. Konu bu saatten sonra Cumhuriyet Başsavcılığının da konusu haline geldi" diye konuştu.

Başkan Saygılı 'hatalı inşaat' tartışmasında sessizliğini bozdu! Arka planı  muamma - Gündeme Bakış

"İZMİRLİNİN UMUDUNU KÖRELTTİLER"
Altından 17 aktif fay hattı geçen İzmir'in birinci derece deprem bölgesinde olduğunu ve olası bir afete karşı tek kurtuluş şansının kentsel dönüşüm ile güvenli yapılar inşa etmek olduğunu söyleyen Bursalı, şöyle devam etti: 
"Büyükşehir Belediyesi, bu skandalla İzmirlilerin dönüşüm umutlarını da köreltmiştir. Güven erezyonuna neden olmuştur. İnşaatlarda yaşanan hatalı imalat tespitiyle ortaya çıkan skandaldan daha vahimi vatandaşların umutlarıyla oynanmasıdır. Kamu yetkisini usulsüz bir şekilde iş insanlarına devrettiler, ama onu bile beceremeyip işi ellerine yüzlerine bulaştırdılar." 

"AK PARTİ YAPMAYA HAZIR"
İzmir'de kentsel dönüşümü de yapacak olanın AK Parti ve AK Belediyecilik olacağını ifade eden Bursalı, şöyle konuştu:

"Biz buna hazırız. Deprem bölgesinde binlerce konutun inşaatına nasıl hemen başlayıp vatandaşın umudu olduysak İzmirlilerin de umudu olmaya hazırız. İzmir'de Ekim 2020'deki yaşanan depremden bu yana belediye tek bir konut yapamadı, sadece bir anıt inşa etti. Oysa biz binlerce konutu bitirdik. Önemli kısmını vatandaşa teslim ettik. Nasıl Körfez'i temizleyip kokuya son verecek olan parti bizsek, İzmir'de kentsel dönüşümü yapacak ve başaracak olan da biziz. İzmirli hemşerilerimiz bunların yaydığı umutsuzluk duygusuna kapılmasın. Umut var, umudun adı da AK Parti."

 
Bayraklı'da yüzme kursuna büyük ilgi
 
Petkim’in eski CEO’sundan 'Alsancak' çağrısı: Kruvaziyer limanı olmalı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bu nasıl iş? 14 Temmuz 2023 Cuma 12:41

2002'den beri ülkeyi, çok sayıda da belediyeyi yönetiyorsunuz. Yakın zamandaki depremlerde Malatya, Gaziantep gibi yıllardır sizin belediyeleriniz tarafından yönetilen şehirlerde çok sayıda bina yıkıldı, çok sayıda da vatandaş hayatını veya yakınlarını kaybetti. Dönüşüm özürlü olmayan sizler neden 20 yılda şehirleri depreme hazırlamadınız? İstanbul'da olası bir depremde şu an kaç bina yıkılır, kayıp sayısı kaç olur? Dönüşüm özürlü olmayan sizler neden İstanbul'u depreme hazırlamadınız? İmar barışını neden çıkardınız? Bu barıştan (aftan) yararlanan kaç bina yıkıldı? Son yağışlarda yağmur sonrası kum gibi dağılan yeni yolları siz yapmadınız mı? Belediyenin projelerini engellemek için her türlü şeyi deniyorsunuz. Yerel seçim öncesi belli ki bu daha da artacak. Yıllarca Yalan Asır metro çöktü, çöküyor haberleri yaptınız. Çöktü mü? Bu haberler suç değil mi? Toplumu korku ve paniğe sürüklemekten hakkınızda işlem yapılması gerekirken vekil yapıldınız. FETÖ kısmına hiç girmiyorum bile. CHP'nin adayını eleştirenler sanırım aynaya bakmıyorlar.

Yorumu oyla      6      3  
Bülent Işık 14 Temmuz 2023 Cuma 12:18

Yıllardır AKP li belediye başkanlarının yönettiği Kahraman Maraş'ta,Gaziantep'te niçin kentsel dönüşüm yapmadınız depremde binlerce insan öldü. Istanbul'da 25 yılda kaç adet kentsel dönüşüm yaptınız? Gültepe'de yapılmak istenen kentsel dönüşüme karşı çıkanlar hep iktidar partisi ve ortaklarına oy verenler.

Yorumu oyla      7      4  
14 Temmuz 2023 Cuma 12:12

20 yıldır bakanlık İzmir'de dönüşüm yaptı da elini tutan mı oldu? 10 yıl önce Karabağlar'da 540 hektarlık dönüşüm olacaktı. Ne oldu? Sırada pagos diye sayiklayan, başarısız ama istifa etme gibi bir düşüncesi olmayan birisi de bu olaya dalar, kadro tamamlanır.

Yorumu oyla      4      3  
serkan 14 Temmuz 2023 Cuma 11:51

hadi ordan ayzan şahıs sana da kendi lakabın gibi diyoruz hadi ordan

Yorumu oyla      2      5  
hadi ordan 14 Temmuz 2023 Cuma 11:36

yenıasır eskisi senı.. sen hiç konuşma 9 defa ımar affı çıkaran partının vekılı bu lafları sölemesın..sen git sonunda amacına ulaştın erdoğanın uçağına bındın ..aferın.izmre gram katkın yok

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Bakan'dan tepki... Askere ilave tazminat teklifine 'teknik' ret!
CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Rahmi Aşkın Türeli’nin Türk Silahlı ...
Kemal ANADOL yazdı... Önce parti içinde sonra ülkede demokrasi!
Kemal ANADOL yazdı... Önce parti içinde sonra ülkede demokrasi!
Bakan Tunç'tan af düzenlemesi açıklaması!
100 bin mahkumu ilgilendiren infaz düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi ...
 
CHP İzmir’de mahalle delege seçimi günü… Hangi ilçede/ne sonuç çıktı?
CHP'de mahalle delege seçimleri ikinci gününde devam ediyor... Bugün ise ...
Kılıçdaroğlu'ndan Meral Akşener'e ziyaret
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı ...
 
AK Partili Saygılı'dan Büyükşehir'e kentsel dönüşüm göndermesi: Örnekköy ellerinde patladı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Erdoğan: Depremin maliyeti 104 milyar dolar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Deprem bölgesinde ilk bir yılda 319 ...
CHP İzmir’de mahalle delege seçimi günü… Hangi ilçede/ne sonuç çıktı?
CHP'de mahalle delege seçimleri ikinci gününde devam ediyor... Bugün ise ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Canımız acıdığında nehir kıyısına gideriz
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' romanının kelimesine dokunmadı... Çünkü!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Sensedim - 266 Gün
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Atatürk’ün, Çeşmeliler ile ilk teması...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva