HABERLER>POLİTİKA
7 Aralık 2014 Pazar - 14:02

Başbakan Davutoğlu: Bunlar tarih cahili

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kemal Kılıçdaroğlu'nun Osmanlıca dersine yönelik eleştirilerine "Bizi orta çağlara götürmek istiyorlar diyor, bir parti genel başkan yardımcısı bize mezar taşlarını mı okutacaklar diyor. İşte bunlar tarih cahili." dedi.

Başbakan Davutoğlu: Bunlar tarih cahili

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti’nin Van İl Kongresi’nde konuştu. İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları: Milli Eğitim Şurası’nda her tür görüş teklif yapılabilir. Tartışsınlar diye şuralar toplanır, tavsiye kararları alınır. Daha sonra MEB tarafından değerlendirilir ve bakanlar kurulunda istişare edilir.

Ama Osmanlıca seçmeli ders olarak okutuluyor bazı liselerimizde, sosyal bilimler lisemizde zorunlu ders, imam hatiplerde de okutulsun dendi diye kıyameti kopardılar.

"İŞTE BUNLAR TARİH CAHİLİ"
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bizi orta çağlara götürmek istiyor diyor, bir parti genel başkan yardımcısı bize mezar taşlarını mı okutacaklar diyor. İşte bunlar tarih cahili.  O mezar taşları bu toprakların mührüdür. O hakir gördükleri mezar taşları şehitlerimizin bu topraklarda ecdadın bıraktıkları tapu mührüdür. CHP hala tarihimizi anlayabilmiş değil. O orta çağ dedikleri dönem yüce vahyin geldiği çağıdır, alemlere rahmet olarak gelen resulün çağıdır. Bizim tarihimizde orta çağ karanlığı yok.
Van’ı irfan şehri yapan aydınlık çağların izleri var. bu tarih düşmanlarına bu milletin inancını milletin mirasını anlayamayanlara cevap vermek üzere de yola çıkıyoruz.

"SESİNİZİ YÜKSELTMEYE DEVAM EDİN"
Yolda gelirken uçaktan iner inmez hemen yola çıktığımızda, gözü yaşlı anne baba yolumuzu kesti. İndim, çünkü tanıyordum kendilerini. Diyarbakır annelerindendi anne. Tekrar elimize sarıldı, ağlayarak başını göğsümüze koydu ve Efekan’ı sordu. 15 yaşındaki Efekan’ı, Sinem’i sordu gencecik kızımızı. Bende burada bütün bu vandalizme destek verenlere soruyorum. Bu gencecik çocukları dağa kaldıranlar neyin mücadelesini veriyorlar. Kime niçin yaranmak için dağa kaldırmaya çalışıyorlar. O anne yüreğine sesleniyorum, sesinizi yükseltmeye devam edin. Bu çocukların hepsi bizim çocuklarımızdır. Hangi sebeple olursa olsun tek bir canımızı kaybetmek bile istemiyoruz. İnadına çözüm süreci, inadına barış, inadına tarihdaşlık, inadına vatandaşlık diyoruz.
YASİN BÖRÜ’YÜ KATLEDEN KATİLLERİ YAKALADIK
Yasin Börü’yü katleden katilleri yakaladık, gereğini yapmaya devam edeceğiz. Kurban eti dağıtan çocukları öldüren caniler bilsinler ki, önce Vanlılar Diyarbakırlılar onlara dur diyecekler. Biz kamu düzenini sağlamakla görevli olan bizler, bu katillerin peşine düşmeye kararlıyız. Bundan sonra da 90’lı yıllarda nasıl faili meçhullerle zulüm yapılmışsa, bu tür faili meçhul yapanları da adaletin karşısına getireceğiz. Biz ülkemizin her yerini beraber birlikte düşünüyoruz. Her bir gencinin geleceğini rüyalarımızla hedeflerimizle güzelleştirmeye çalışıyoruz.

“YAVUZ BİNGÖL’E TAM BİR MAHALLE BASKISI UYGULANIYOR”
Yavuz Bingöl’e tam bir mahalle baskısı uygulanıyor. Evet kardeşlik dediği için bundan rahatsız olan dogmatik kafalar mahalle baskısı uyguluyorlar. Biz Yavuz Bingöl’ü, biz tanıyoruz onları, onlar bu baskıya boyun eğmezler. Selam olsun barış türküsü söyleyenlere. İster Türkçe ister Kürtçe söylesinler, ister başka dille. Barış türküleri söyleyen herkese selam olsun.  Eğer siz hocanızın yanındaysanız, hocanız her zaman sizin yanınızda olacak.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 8 Aralık 2014 Pazartesi 10:35

osmanlıca diye bir dil yok cahil baştalan...

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de kongre pazarı: 'Daha ne sandıklara gömeceğiz'
Narlıdere İlçe Kongresi’nde konuşan İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti’nin ...
'SGK, Bağ-Kur’lu çiftçi kadınları mağdur ediyor!'
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler çiftçi Bağ – Kur’luların SGK ...
Hakan Şükür ile itiraf gibi diyalog!
Eski bakan Egemen Bağış'ın 17 Aralık'tan önce dile getirdiği endişeler ...
 
CHP'li Çıray: Haklı çıkmaktan memnun değilim
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray’ın 2012 yılında hastaların fişleneceğini ...
CHP'li Güven İzmir'deki işsizliği sordu
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, İzmir'deki yüksek işsizlik ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'gemicik'i sattırmış!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan iken "gemicik" diye tanımladığı oğlu ...
 
YSK'dan 2015 seçimleri için kritik iptal
Yüskek Seçim Kurulu (YSK), haziran ayında yapılacak genel seçimlerde geçerli ...
ILO Meclis'te onaylandı
Türkiye'deki madenleri uluslararası standarta kavuşturacak ILO sözleşmesi ...
AK Parti’de kongreler tam gaz: İki ilçede yeni dönem
Beşinci Olağan Kongre Sürecine giren AK Parti’de kongreler tüm hızıyla ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva