HABERLER>POLİTİKA
7 Aralık 2014 Pazar - 12:40

AK Parti'de kongre pazarı: 'Daha ne sandıklara gömeceğiz'

Narlıdere İlçe Kongresi’nde konuşan İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti’nin diğer partilere okul görevi yaptığını söyledi. Delican “Arkamızdan geliyorlar. Daha ne dersler vereceğiz, daha ne sandıklara gömeceğiz... Ya bizimle beraber yürüyecekler ya da bu yenilgileri almaya devam edecekler” şeklinde konuştu. Milletvekili Ali Aşlık’tan da yeni anayasa için 330 milletvekili vurgusu geldi.

AK Parti de kongre pazarı:  Daha ne sandıklara gömeceğiz

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ AK Parti İzmir'de yine bir 'kongre pazarı' gerçekleşti. Üç kongre birden yapan teşkilatı genel seçimlere götürecek ilçe başkanları belli oldu. Genel Merkez'in talimatı gereği İzmir'de ilçe kongrelerini tek adayla yapan AK Parti'de sandık başına giden delege, Narlıdere'de Aslan Bilgin'i, Balçova'da Evrim Özen'i, Konak'ta Temel Yıldırım'ı ilçe başkanlığına seçti.

- AK PARTİ KONAK'TA KONGRE MUTLULUĞU: 'NEDEN İZMİR...'

- AK PARTİ BALÇOVA'DA KONGRE HEYECANI

Yerel seçimlerden sonra tüm ilçelerde tek aday vurgusuyla yoğun bir kongre süreci yaşayan AK Parti İzmir İl Teşkilatı, Narlıdere İlçe Kongresini de tek adayla gerçekleştirdi. Mevcut İlçe Başkanı Arslan Bilgi’nin tekrar aday gösterildiği kongre Narbel Düğün Salonu’nda yapıldı. Kongreye İzmir Koordinatörü Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, İzmir Milletvekilleri Ali Aşlık, Hamza Dağ, İlknur Denizli, İl Başkanı Bülent Delican, Büyükşehir Meclis Başkanvekili Bilal Doğan, il yöneticileri ve çok sayıda partili katılım gösterdi.



YENİLGİ ALMAYA DEVAM EDECEKLER...
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican 12 yılda yaptıkları projelerden bahsettiği konuşmasında muhalefete de yüklendi. Delican, “Bu Pazar sabahı herkes kahvaltıda gezilerde dolaşırken siz partinize sahip çıktınız. Acaba biz nasıl ülkemize ve partimize katkı koyarız diye düşündünüz. Çok hızlı gidiyoruz. Aslında biz kendi kendimizden panik yapıyoruz. Sakin olun panik yok işler yetişir. Biz 150 yıllık işleri batının 100 yıl önce bitirdiği projeleri 12 yılda bitirdik. Hepsi AK Parti bürosundan çıktı. Panik de yapmadık. Plan ve programlı olarak çok çalıştık ve devam ediyoruz. Şu an 2023, 2053 e 2071 hedeflerini koyduk. Bunlar laf olsun diye konulmuş hedefler değil. İçleri dolu planlı işler. Bugün burada olmamız da onun bir parçasıdır. Teşkilatlarımızda yeni bir kan değişikliği yapıyoruz. Diğer partiler bu riske giremediler. Biz tüm kadrolarımızda tüm ilçede tek aday tek yürek tek vücut halinde önümüz açık devam ediyoruz. AK Parti bu çalışma temposunda diğer partilerin de önünü açıyor ve bu anlamda onlar için bir okul görevi yapıyoruz. Bizi eleştirdikleri noktalara tek tek geliyorlar. Ülkenin uzun yıllar boyunca bozulan dengesini kurmak için halkımızın dertleriyle ilgilenerek okullarda kitap yardımı para yardımları yapmıştık. Kömür, makarna yardımları da yapmıştık. Bunların hepsine daha önceleri fakir fukara edebiyatı yapıyor sadaka kültürünü gerçekleştiriyorlar diyorlardı. CHP lideri kapalı toplantılarında biz bunu göremedik diyor. Arkamızdan geliyorlar. Daha ne dersler vereceğiz. Daha ne sandıklarda gömeceğiz. Ya bizimle beraber yürüyecekler ya da bu yenilgileri almaya devam edecekler. Bir harita vardır. Anadolu turuncu renkte sahiller kırmızı renkte görülür. Genel başkanımız ve başbakanımız Davutoğlu göreve geldiği gibi bu haritayı hemen kaldırttı. Bu haritada AK Parti sahillerde başarısız gibi görünüyor. Göreceksiniz biz buralarda da başarılı olacağız. Bunu  iddia olarak söylemiyoruz çalışıyoruz. İzmir’de, Tunceli’de AK Parti belediyeciliğiyle tanışacak ve daha çok milletvekili çıkarmak için uğraşacak. Bizim yolumuz çok uzun. Misyonumuz 12 yılda bataklıktan dünyanın sayılı ülkeleri haline getirdiysek bunun bir de ilerisini düşünün. Biz yeter ki beraberce çalışalım” ifadelerini kullandı.



İZMİR’E MUTLAKA AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİNİ GETİRECEĞİZ
AK Parti’nin istişare kültürü üzerine kurulmuş bir parti olduğunu belirten Delican, “Benim de hatam varsa gelin konuşalım. Bizleri il başkanları toplantısına davet ettiler. Kim başbakan olsun diye sordular ve karar verildi. Şu an ki genel başkanımız ve başbakanımız Ahmet Davutoğlu seçildi. Biz bunu konuşarak yaptık. Bizim partimizde iletişim kanalları tıkalı değil. Ben buna İzmir’de de izin vermeyeceğim. Biz bunu yaptığımızda Narlıdere’yi de alırız Konak’ı da alırız. Biz İzmir’e mutlaka ve mutlaka AK Parti belediyeciliğini getireceğiz. Arslan başkanım aslan gibi adamsın senden böyle çalışma bekliyorum. Her Salı her perşembe halk günü istiyorum. Girmediğiniz kapı kalmayacak. Herkesin kafalarına takılan her sorunun muhattabı olacağını bilmeli. Biz bunları yapamazsak bize yazıklar olsun. Bizim doğal liderimiz çok çalışıyor. Dünyayı karış karış dolaşıyor. Sabaha kadar çalışsa bile kürsüye geldiğinde sanki 2 günlük uyku uyumuş gibi. Bu sevgi sizlerden geliyor. Dünyadaki haksızlıklara karşı duran, onlara one minute diyen bir liderimiz var” dedi.

İZMİR’DE BELEDİYECİLİK TEL TEL DÖKÜLÜYOR
İzmir Koordinatörü Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ise konuşmasında İzmir’in belediyeciliğini eleştirdi. Yüksel, “Bir Denizlili olarak İzmir bizim önemli bir kentimiz. İzmir’de un var şeker var helva yapmak lazım. Şu an siz bunu yapıyorsunuz. Yeniden dizayn etmek, şekillenme dönemidir. İzmirli için artık küllerinden doğma vakti gelmiştir. İzmir’de belediyecilik anlamında her şeyin tel tel döküldüğünü görüyoruz. Önceleri Denizli’den geçen herkes köy gibi görüyordu. Şimdi arayanlar ‘Denizli ne olmuş?’ diyor. İzmir Denizli’yi dörde beşe katlaması gerekirken geriye gidiyor” şeklinde konuştu.

KİMSE HAFİFE ALMASIN...
Narlıdere’nin  önemli bir yer olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan İzmir Milletvekili Ali Aşlık, “Birinci bölgenin kalbi burada atacak. Aday adayı arkadaşlarımızı Arslan Bilgi’yle iyi geçinsinler onu baştan söyleyeyim. Kendisi yerel yönetimlerden başladı genel siyasete doğru yürüyecek. Kimse Arslan Bilgi’yi hafife  almasın bu benden size tüyodur” ifadelerini kullandı.

YENİ ANAYASA VE 330 MİLLETVEKİLİ VURGUSU
“Kongreler partilerin yenilenme süreçleridir” diyerek sözlerine devam eden Aşlık, partide geçmişte görev yapan arkadaşlarımıza vefa göstereceklerini  yeni gelenlere kucak açacaklarını belirtti.  Ayrıca  yeni anayasa çıkarmak için partinin önündeki süreci çok önemli gördüğünü söyleyen Aşlık, “Türkiye’nin 2023 hedefleri var. Bu hedeflerine ulaşmanın barometresi yeni bir anayasasıdır. 330 ve üzerinde milletvekili çıkarması gerekiyor. Muhalefet biz ne dersek karşı çıkıyor. Dün yazdıkları programlarda onların arzu ettiklerini biz gündeme getirdiğimiz zaman zinhar karşı çıkıyor. Muhalefet AK Parti’nin ak dediğine kara diyerek siyaset yapıyor. Biz siyasi hareket olarak sırtımızı halka dayayan bir siyasi hareketiz. Böylece anayasayı değiştirerek çoğunluğu elde etmemiz gerekiyor. Son 2 yılda yaşadıklarımız Gezi olayları, 17-25 Aralık arkasından 6-7 Eylül... Şimdi bir saray mevzusu tutturdular. Bunların tamamı güçlenen büyüyen Türkiye’ye siz güçlenemezsiniz diye dış güçlerle iş birliği yapıp bu millete diz çökmeye çalışma gayretleridir. Bu millet tarih boyunca hiç diz çökmedi bundan sonra da çökmeyecek. Ağlasalar da sızlasalar da bu millet onların iş birliği yaptığı iç ve dış müttefiklerin önünde diz çökmeyecektir” dedi.

CHP BUNU ÇOK İYİ BİLİYOR
Sandıklara sahip çıkmanın önemini vurgulayan Aşlık, “ Sandıklara Sahip çıkmalıyız ve göreceksiniz ki o zaman bunun tadı ve lezzeti çok farklı olacak. Sandık hilelerini bizden çok daha iyi biliyorlar. Yıllardan beri ayak oyunlarıyla örgütlendiler. Özellikle CHP bunu çok iyi bilir. İletişimi eksik etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

BELEDİYENİN HORTUMLARINI KESİYORUZ
Narlıdere’nin mevcut ve yeniden aday gösterilen İlçe Başkanı Arslan Bilgi ise şunları söyledi:  İnsanlar yıllardır burayı yıkılmaz bir kale olarak gördüler ve burada bir organize yapılmaktan çekinmişler.  Burası belediyenin hortumlarının sokulduğu bir yer. Bizim bütün kademelerimize maalesef Narlıdere Belediyesi buradan besleniyor. Devletin tüm olanaklarını kendi tarafında çevirmiş ve sinsi sinsi, buradan besleniyor.  Bizim burada bir okulumuz var. İnsanlar geliyor programlar yapılıyor buradan belli bir katkı sağlanıyor. 4 senede 10 trilyon tüm anlaşmalara belediyeyle yapılmış ve devleti sömürmüşler. Belediyenin tüm hortumlarını kesiyoruz.  Meslek kursları diye reklam yaparlardı insanları işe alırdı hava atarlardı. Belediye devletimizin verdiği imkanlarla hava atıyordu biz bunu bitirdik. Kaymakamımızla bunları halka gösteriyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
PARTİLİ 8 Aralık 2014 Pazartesi 08:01

siz böyle emek ermiş kişileri onun adamı bunun adamı diyerek harcarsanız önümüzdeki seçimde izmirde hüsrana oğrarsınız çünkü hafıza kaydınız yok

Yorumu oyla      15      6  
8 Aralık 2014 Pazartesi 01:49

izmirin malları hazineye devredilirken niye sesiniz çıkmadı urlada ağaçlar kesilirken izmirin heryerinde çevre katliamı yapılırken neden sustunuz

Yorumu oyla      16      6  
Yorum 7 Aralık 2014 Pazar 16:43

İyi uykular güzel rüyalar

Yorumu oyla      29      7  
hayal 7 Aralık 2014 Pazar 14:57

Hayal görüyorlar galiba.. üstleri açık kalmış.. tavuk ve ambar hikayesi.. Türk toplumunun büyük bölümü daha dürüstlük ahlakından vazgeçmedi.. nal toplayacaksınız

Yorumu oyla      36      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'SGK, Bağ-Kur’lu çiftçi kadınları mağdur ediyor!'
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler çiftçi Bağ – Kur’luların SGK ...
Hakan Şükür ile itiraf gibi diyalog!
Eski bakan Egemen Bağış'ın 17 Aralık'tan önce dile getirdiği endişeler ...
CHP'li Çıray: Haklı çıkmaktan memnun değilim
CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray’ın 2012 yılında hastaların fişleneceğini ...
 
CHP'li Güven İzmir'deki işsizliği sordu
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, İzmir'deki yüksek işsizlik ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'gemicik'i sattırmış!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan iken "gemicik" diye tanımladığı oğlu ...
YSK'dan 2015 seçimleri için kritik iptal
Yüskek Seçim Kurulu (YSK), haziran ayında yapılacak genel seçimlerde geçerli ...
 
ILO Meclis'te onaylandı
Türkiye'deki madenleri uluslararası standarta kavuşturacak ILO sözleşmesi ...
AK Parti’de kongreler tam gaz: İki ilçede yeni dönem
Beşinci Olağan Kongre Sürecine giren AK Parti’de kongreler tüm hızıyla ...
Bakan Eroğlu'ndan İzmir'de yangın raporu
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de 2014 yılı orman yangınları ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva