HABERLER>GÜNCEL
14 Kasım 2011 Pazartesi - 12:27

Başarıyı 'puzzle'la yakaladılar...

Puzzle yapmayı önce tutku sonra işleri haline getiren Boğaziçi Üniversitesi'nin Endüstri ve Makine Mühendisliği bölümü mezunları Can ve Canan İskender kardeşler, şimdi dünyanın 100 yıllık puzzle şirketlerine karşı rekabet eden Türkiye'nin ilk ve tek puzzle ihracatçısı haline geldi.

Başarıyı  puzzle la yakaladılar...

İZMİR - En büyük zevkleri olan puzzle yapmayı, KOSGEB'den destek alarak 2004 yılında Karşıyaka'da 600 metrekarelik alanda kurdukları, 11 çalışanı bulunan İskender's Puzzle adlı şirketle geçim kapısı haline getiren Can ve Canan İskender kardeşlerin bulmacalarını, şimdi 15 ülkeden puzzle tutkunları çözüyor. Türkiye'de puzzle üreten firmaların azlığını da fırsat olarak değerlendiren ve birçok yeniliğe imza atan Can İskender ve Canan İskender, kişiye özel üretimler de yapıyor.
 
Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde öğrenciliği döneminde puzzle alışkanlığının çok bilinmediğini, yeni yayılmaya başladığını belirten Can İskender, Türkiye'ye özgü motiflerin bulunduğu yerli puzzle olmadığını o dönem fark ettiklerini ve her şeyin "Biz de yapabilir miyiz?" sorusuyla başladığını kaydetti. İskender, daha sonra da KOSGEB'in genç girişimci programından yararlanarak 9 aylık bir eğitimin ardından 4 bin TL hibe, 36 bin TL de geri ödemeli kredi desteğinin yanı sıra babalarının da katkılarıyla şirket kurduklarını belirtti. Bu arada katıldıkları Hediyelik Eşya Fuarı'nın kendileri için yol gösterici olduğunu anlatan Can İskender, "Fuar ziyaretçisi müşterilerin "kişiye özel fotoğraftan puzzle'a yönlendirmesiyle promosyon amaçlı puzzle yapmaya başladık. Bu da işimiz oldu. Arzum, Özsüt gibi büyük firmalarla çalışmaya başladık. Farklı ürünler sunuyoruz. Bunlara bir örnek de Fatih Terim'in Galatasaray maçı sonrasında açıklama yaparken önünde durduğu, sponsorların adlarının yer aldığı puzzle gösterilebilir" dedi.
 


PUZZLE İLE EVLENME TEKLİF EDİYORLAR

Can İskender, bunların yanı sıra duvarlarda birleştirilebilecek mıknatıslı puzzle da ürettiklerini kaydetti. İskender, "Alışveriş merkezlerine 2 metreye 4 metre, 4- 5 bin parçalık puzzle'lar yaptık. Ana üretim kalemlerimiz foto puzzle, promosyon puzzle ve boş puzzle. Tişörte ya da şapkaya baskı yaptığınız gibi puzzle yapıyorsunuz. Yani biz boş puzzle'ı veriyoruz. Müşteriler istediklerini üzerine fotoğrafçıda bastırıyorlar. İnsanlar puzzle ile evlenme teklif ediyor, doğum günü kutluyor, daha sonra bizi arayarak teşekkür ediyorlar, bu da bizi sevindiriyor" diyr konuştu.
 
ÇİN'İ KALİTE İLE BERTARAF ETTİLER
Beyaz puzzle'ın kendilerine ihracat kapısını açtığını vurgulayan Can İskender, şunları söyledi:
"ABD, Kanada, İngiltere, Fransa ve Almanya başta olmak üzere 15'ten fazla ülkeye puzzle ihraç ediyoruz. Türkiye'nin ilk ve tek puzzle ihracatçısı olarak ciromuzun da yüzde 25'ini ihracattan elde ediyoruz. Dünyadaki rakiplerimiz arasında 100 yıllık firmalar da bulunuyor. Biz daha 10 yaşına gelmedik. Geçen yıl 2009'a göre yüzde 60, bu yıl da 2010'a göre yüzde 80 büyüdük. İhracata çok önem veriyoruz. Kalite ile Çin tarafını bertaraf ettik. Taklit edilemeyen ürünler yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca Gold Puzzle markalarımızla kırtasiyeler için tüketime hazır 500, bin, 2 bin parçalık üretimlerimiz var. Fiyatlarımız ithal olanlara oranla neredeyse yüzde 50 düşük. Ürünlerimiz Remzi ve İnkılap kitabevlerinde satılıyor."(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Levyeli çelik kasa hırsızları yakalandı
Basın Sitesi’nde levyeyle kapısını zorlayıp açarak girdikleri evden, çelik ...
Suriye meydan okudu: Libya değiliz
Arap Birliği'nin üyeliğini askıya alması sonrası Suriye Dışişleri Bakanı ...
İzmir, Dünya Deprem Ligi’nde 7’nci!
Prof. Ahmet Vefik Alp "Oluşacak kayıp açısından Dünya Deprem Ligi'nde ...
 
İşte Türkiye'nin göç haritası
Türkiye'de illerin yüzde 70'i göç verirken, 81 ilin 56'sı net göç verdi. ...
Vadi, Kozinoğlu’nun ölümünü 3 gün önce bildi!
Dizinin 123’üncü bölümünde diziye katılan “Kazım Kaşifoğlu” karakterinin, ...
Fahri konsoloslardan ‘EXPO 2020’ hamlesi
EXPO 2015 adaylığı sürecinde de önemli çalışmalara imza atan ve ikna turlarında ...
 
Şenay ailesinin acı günü
İzmir Anadolu Ajansı’nın emektar muhabirlerinden Medat Şenay’ın 4 yaşındaki kızı Zeynep vefat etti.
Kayıt silme skandalı yargıda
Yedek listeden Ege Üniversitesi BESYO’ya giren ve 32 gün sonra kaydı silinen ...
Apandisit diye kanser hücresi alınan avukat öldü
Apandisit diye kanser hücresi alınan Avukat Mehmet İsen, azraile 2 yıl dayanabildi.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva