HABERLER>GÜNCEL
14 Kasım 2011 Pazartesi - 10:15

Apandisit diye kanser hücresi alınan avukat öldü

Apandisit diye kanser hücresi alınan Avukat Mehmet İsen, azraile 2 yıl dayanabildi.

Apandisit diye kanser hücresi alınan avukat öldü

İZMİR - Ameliyatın ardından kanser olduğunu gösteren pataloji raporunu gözden kaçıran doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunan Mehmet İsen, ayrıca Sağlık Bakanlığı'na karşı 1 milyonu maddi, 200 bin TL:si manevi olmak üzere toplam 1 milyon 200 bin TL.tazminat davası açmıştı. Ölümüne neden olan sorumlular hakkında açılan davanın sonucunu bile göremeyen 2 çocuk babası İsen, 2 yıldır hastanede yaşam mücadelesi veriyordu. 
 
Şiddetli ağrı nedeniyle hastaneye gitti
İzmir Barosu'na kayıtlı 10 yıldır avukatlık yapan 38 yaşındaki 2 çocuk babası Mehmet İsen, 15 Haziran 2006'da karnındaki şiddetli ağrı nedeniyle Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine gitti. Doktorlar, apandisit bölgesinde 10 santim uzunluğunda anormal bir parça görünce Mehmet İsen'i ameliyata aldı. Mehmet İsen, üç gün sonra bir aylık rapor verilerek taburcu edildi.
 
Doktorlar kanseri gösteren patoloji raporunu gözden kaçırmış
Ameliyattan iki yıl sonra kolesterol ölçümü yaptırmak için özel bir hastaneye giden avukat Mehmet İsen'in kan değerleri anormal çıktı. Bunun üzerine, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giden Mehmet İsen'den, iki yıl önce ameliyat olduğu hastaneden sağlık durumunu gösteren tüm evrak istendi. Evrak geldiği zaman, İsen'den 2006'daki ameliyatının ardından yazılan patoloji raporunda, uzunluğu 10.5 santim, genişliği 3 santim olan apandisitte tümör olabileceği hususunda uyarı bulunduğu anlaşıldı.
 
Eşi doğum yaptığı gün organları alındı
Mehmet İsen'e, erkeklerde çok nadir görülen ve vücuttaki organları saran kanser türü olan 'Müsinoz Kistatenom' teşhisi kondu. Kanser hücreleri, İsen'in iç organlarını sarmıştı. Dokuz Eylül Tıp Fakültesi doktorları, eşi doğum yapacağı gün Mehmet İsen'i ameliyata aldı. Mustafa İsen'in kalın barsağının bir bölümü ve karın boşluğunun iç yüzünü örten zar alındı, diğer organlardaki kanser hücreleri de temizlendi. Doktorlar İsen'e yüzde 85 iş göremez raporu verildi. Gözü önünde eriyen eşinin durumuna üzülen İnci İsen, avukatı aracılığı ile sorumlu doktor ve hastanenin bağlı olduğu Sağlık Bakanlığı'na karşı 1 milyon TL maddi, 200 bin TL manevi olmak üzere toplam 1 milyon 200 bin TL tazminat davası açtı.
 
Avukat Ender Benli: "Hukuk mücadelesini sürdüreceğiz"
Uzun zamandır tanıdığı meslektaşı Mehmet İsen'in yaşadığı olayın tam anlamıyla bir skandal olduğunu vurgulayan ailenin avukatı Ender Benli; "Müvekkilim Akut Apandisit ön tanısıyla kliniğe yatırılarak aynı gün ameliyata alınmış. Ameliyattan 3 gün sonra kendisini taburcu eden hastane, patoloji raporunda belirtilen çok önemli bir hastalığa bile dikkat etmemişler. Müvekkilimi kontrol için geri bile çağırmamışlar. Müvekkilim bir aylık rapordan sonra normal hayatına devam etmiştir. 2 yıl sonra tesadüfen kan tahlili yaptırınca korkunç gerçeği öğrenmiştir. Kendisi bu olaydan sonra günden güne kilo kaybına uğramış tanınmaz hale gelmişti.
Kendisi ayrıca 3 büyük ameliyat geçirmiştir. Kerem isimli oğlunun doğduğu gün kendisinin iç organları alınmış ve riskli bir ameliyata girmişti. 2 Yıldır yaşam mücadelesi veren meslektaşım ve arkadaşım sonunda yaşama veda etti. Bu bir sağlık skandaldır. Genç birinin hayatıyla oynayan sorumlulara karşı ceza davasının yanı sıra 1 milyon TL maddi, 200 bin TL manevi olmak üzere 1 milyon 200 bin TL tazminat davasını sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.
 
HASTALIĞIN TANIMI:
Müsinöz kistadenomlar, insanda görülen en büyük kistik yapılardır. Genelde 15-30 cm boyutlarında olabilirler. Literatürde 60 cm'ye kadar büyümüş olan müsinöz kistadenomlar bulunmaktadır.
Kist genellikle içindeki ince zarlar ile pek çok odacığa bölünmüştür. Bu zarlara "septaî (bölme) ismi verilir. Kistin içerisinde berrak ancak akışkan olmayan yoğun ve sümüğümsü bir sıvı bulunur.
Özellikle bayanlarda görülen ve erkeklerde nadir olan bu hastalık kistler de diğer yumurtalık kistleri gibi klinik olarak genelde belirti vermezler. Adet düzensizliği yaratmazlar, ancak boyutları çok büyük olduğunda karında şişlik ve bası bulguları oluşabilir.
Sık idrara çıkma yada kabızlık müsinöz kistadenomlarda sık rastlanılan yakınmalardır.
Çok büyük oldukları için rüptüre olma olasılıkları (patlama) yüksektir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda kist içinden yayılan sıvı karın boşluğuna yayılarak burada salgılarını sürdürür. Bu şekilde karnın içi yavaş yavaş jel gibi bir sıvı ile dolar. Biyolojik olarak habis olmamasına rağmen davranış olarak habis bir olay olan bu tabloya "pseudomiksoma peritonei" adı verilir. Bu durumda karın ağrısı, bulantı, kusma ve şiddetli karın şişliği şikayetleri olur. Sonuçta hastada beslenme bozukluğu ortaya çıkar. Kronik bir hastalıktır ve nihai tedavisi maalesef mevcut değildir.

Müsinöz kistadenomların tedavisinde tek yol cerrahidir. Üreme çağındaki kadınlarda nadiren görüldüğü için eğer tek taraflı ise sadece kistin ya da o taraftaki yerin çıkartılması gerekli olurken ailesini tamamlamış ileri yaştaki kadınlarda rahim ve yumurtalıkların bir arada çıkartılması tercih edilir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Kasım 2011 Pazartesi 21:11

orası için normal, eğitim bazı branşlarda hay-huy içinde geçiyor olabilir.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Helezon makinasına kolunu kaptırdı
İzmir'de, pamuk yağı üreten bir fabrikada elektrik işçisi olan 39 yaşındaki ...
Mecliste ilk kez bir padişah anılacak
TBMM, tarihinde ilk kez bir padişah için anma töreni düzenliyor. Meclis ...
Aile boyu şiddet!
İzmir’de 932 kadın ile 24 erkek, eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle başvurduğu ...
 
Ömer'in hayatı değişti, mevzuat değişmiyor
İzmir'de, gerçeği bulununcaya kadar yaşayabilmesi için yapay kalp takılan ...
Yüzündeki akneler için doktora gitti ve...
İzmir'de yaşayan 22 yaşındaki Pelin Atmaca'nın hayatı, kullandığı doğum ...
Kandil’e hava saldırısı: İleri karakol vuruldu
Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine yönelik hava operasyonlarına yeniden başlanırken, ...
 
Ve bedelli askerlik bugün masada
Binlerce yükümlüyü ilgilendiren bedelli askerlik, bugün Başbakan Erdoğan’ın ...
Körfezde korkutan hareketlilik
Dokuz Eylül üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü Öğretim ...
'Deprem bölgesinde soğuk can aldı'
Depremin yıktığı Van’ın Erciş İlçesi Çelebibağ Beldesi’nde bedensel engelli ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva