HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Eylül 2009 Pazar - 00:00

Bu da mikroçip kuyruğu

Her yıl binlerce sokak hayvanını kısırlaştıran ve aşılarını yapan Büyükşehir Belediyesi’’nin köpeklere yönelik mikroçip ve sahiplendirme çalışmaları büyük ilgi görüyor.’

Bu da mikroçip kuyruğu

Her yıl binlerce sokak hayvanını kısırlaştıran ve aşılarını yapan Büyükşehir Belediyesi’’nin köpeklere yönelik mikroçip ve sahiplendirme çalışmaları büyük ilgi görüyor.’
 
Türkiye’’de birçok ilde hayvan barınağı bulunmadığı için başıboş hayvanların sokakta yarattığı sıkıntı her geçen gün katlanırken, İzmir’’de sokak hayvanları için örnek bir çalışma sergileniyor. Binlerce sokak hayvanını kısırlaştıran ve aşılarını yapan Büyükşehir Belediyesi, mikroçip uygulamasıyla da diğer illerden bir adım öne çıkıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin bu konudaki uygulamalarını daha iyi tanıtmak amacıyla İzmir Enternasyonal Fuarı’’nda yer alan Belediye Sokağı’’nda tanıtım ve uygulama yapıldı. Fuar süresince uzman veterinerler tarafından mikroçip takılan köpekler, sahiplerinin kimlik bilgilerini ve aşı bilgilerini bu mikroçiplerde taşıyacaklar. Köpeklerin kaybolmaları durumunda, özel bir cihazla okunacak mikroçiplerden köpeklerin sahiplerine ulaşılması sağlanacak. Bu kapsamda, 2007 yılından bu yana 1855 köpeğe mikroçip takılarak güvence altına aldı.
 

 
Sahiplendirme özendiriliyor
 
Büyükşehir Belediyesi, 2000 yılında hizmete açtığı 500 köpek kapasiteli Işıkkent Köpek Bakım Evi ile 2007 yılının Mayıs ayında Sasalı’’da açılan 500 köpek kapasiteli Köpek Bakım Evi sayesinde İzmir’’deki binlerce sokak hayvanına kucak açıyor. Sokak hayvanlarının aşılanıp kısırlaştırıldığı, gereken tedavilerinin yapılıp kayıt altına alındığı barınakların Türkiye için iyi bir örnek olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ’“Sokakta yaşayamayacak durumda olan köpeklerimizi barınakta tutuyoruz. Amacımız sokak hayvanlarını sağlıksız koşullardan kurtarmak, çevre ve halk sağlığı açısından tehdit oluşturmasını önlemek. İlçe belediyeleri ve gönüllü kuruluşların vereceği destek de bu sorunun çözümünde önemli rol oynuyor. Ayrıca Işıkkent’’te bulunan barınağımızdan köpek almak isteyenlere ücretsiz mikroçip uygulaması ile destek veriyoruz’” diye konuştu.
 
İzmir’’de sokak hayvanları için neler yapıldı?
 
’• İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2000 yılından bu yana 2 bin 400 kedi ve 8 bin 728 köpek olmak üzere toplam 11 bin 128 adet sokak köpeği ve kedisini ücretsiz olarak kısırlaştırdı, kayıt altına aldı, kuduz aşılarını ve antiparaziter aşılarını uyguladı.
’• 2009 yılında 235 adet sahipli hayvana ücretli mikroçip uygulaması yapıldı. Bakımevinden sahiplenilen 255 köpeğe ise ücretsiz mikroçip takıldı ve yine ücretsiz kuduz aşısı yapıldı.
’• 2007 yılında başlanılan mikroçip uygulamasıyla 2 yılda 751 sahipli hayvana ve bakımevinden sahiplenilen 1104 köpeğe mikroçip takıldı.
’• 25 bin adet ücretsiz dışkı poşeti park-bahçe ve rekreasyon alanlarında köpek gezdirenlere dağıtıldı.
’• 148 adet petshop sahibine eğitim ve sertifika verildi.
’• Sokakta yakalanan köpekler, ilçe belediyeler tarafından 500 köpek kapasiteli Işıkket Köpek Bakımevi’’ne getirilerek tedavileri yapılıyor. Parazit ilacı uygulanıyor, 10 günlük gözetim süresinin ardından kısırlaştırılıyor, kuduz aşısı vurulduktan sonra da ilçe belediyelerine teslim ediliyor. Gelen tüm hayvanlar kayıt altına alınıyor.
Sasalı Doğanca mevkiinde bulunan ve 2007 yılı Mayıs ayında hizmete giren 500 köpek kapasiteli köpek bakımevinde de ilçe belediyeleri tarafından getirilen sahipsiz hayvanlar barındırılıyor, rehabilitasyonu yapılıyor.
’• Sahiplendirilen köpek sayısını artırmak amacıyla Işıkkent Köpek Bakımevini tanıtıcı afişler ve broşürler yapılarak okullara ve halkın görebileceği alanlara asıldı. İlköğretim öğrencileri haftada 2 defa 50’’şer kişilik gruplar halinde okullardan otobüslerle alınarak Işıkkent Hayvan Bakımevi’’ne getirilip, gezdiriliyor. Bu kapsamda 9 bin 448 adet ilköğretim okulu öğrencisine yerinde eğitim verildi ve bilgilendirme yapıldı.
’• Işıkkent Hayvan Barınağı'na hayvanseverlerin ulaşımlarını kolaylaştırmak ve sahiplendirdikleri hayvanı evlerine götürebilmek amacıyla belirli bölgelerden ücretsiz minibüs tahsis ediliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aile içi şiddet bitmiyor
Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’’ne 17 ayda 459 kadın başvurdu.’
Konak oyuncak müzesiyle öne çıkacak
Sunay Akın, İzmir’’e yapılacak Oyun ve Oyuncak Müzesi’’nin uluslararası ...
Buca’’ya 8.2 kilometre yağmur suyu kanalı
Büyükşehir Belediyesi, Kuruçeşme Mahallesi’’ndeki taşkın sorununu ...
 
Bayraklı’’nın ’“onur konukları’”
Smyrna konseptiyle fuarda büyük ilgi gören Bayraklı Belediyesi standı ...
Atıkta ’“geri dönüşüm’” başarısı
Büyükşehir Belediyesi ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması projesi ...
Fuar’’da müzik ziyafeti
Aziz Kocaoğlu’’nun fuar Ada Gazinosu’’nda verdiği iftar sonrası Ahmet ...
 
Buca’’da muhalefet bölündü mü?
Buca Beledeyi Meclisi'nde muhalif 10 meclis üyesinden 7'sinin ...
Dünya Tarihi İzmir’’de buluşuyor
Büyükşehir Belediyesi, Kuva-yı Milliye'nin 90.yılını Türkiye’’nin ...
Bayraklı standına büyük ilgi
Bayraklı Belediyesinin Uluslararası İzmir Fuarı'nda açtığı stant büyük ilgi görüyor. ’
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva