HABERLER>GÜNCEL
25 Şubat 2016 Perşembe - 14:34

‘Balkanlar’da Diyarbakır krizi: O ziyarete sert tepki!

İzmirli Balkan ve Rumeli göçmenlerinin sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı ve çatışmaların yaşandığı Diyarbakır’a gitmesinin ardından kentte bulunan diğer Balkan ve Göçmen dernekleri ateş püskürdü, bir de istifa açıklaması geldi.

‘Balkanlar’da Diyarbakır krizi: O ziyarete sert tepki!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - İzmir’deki Göçmen Dernekleri sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı, çatışmaların yaşandığı bölgeye, Diyarbakır’a gitti.

- İZMİRLİ GÖÇMENLER'DEN DİYARBAKIR’A BARIŞ ÇIKARMASI!...

‘Batı sessiz kalıyor’, ‘duygusal kopuş yaşanıyor’ sözlerine karşılık geldiklerini belirten göçmenler, barışın sesini Diyarbakır’dan yükselterek savaştan ve ölümden değil, barıştan ve yaşamdan yana olduklarını vurguladı.


2 federasyon ve 2 derneğin organizasyonuyla yapılan ziyaret kentte kriz yarattı. Diyarbakır ziyaretine İzmir’deki diğer Balkan ve göçmen derneklerinde sert tepki geldi.

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Makedonya Stratejik Araştırma Derneği, Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu, Manisa Makedonya Göçmenleri Derneği ve Makedonya Göçmenleri Birleştirme Derneği bir açıklama yaparak heyetin kendilerini temsil etmediklerini söyledi.

Diyarbakır ziyaretine en sert tepkiyi veren isim ise Makedonya Göçmenleri Birleştirme Derneği Başkanı Şaban Yaprak oldu. Yaprak, ziyarete tepki olarak İzmir Balkan ve Rumeli Dernekleri Federasyonu’ndan istifa edeceklerini açıkladı.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

İZMİR BOSNA SANCAK KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BAŞKANI ABDULLAH GÜL: İzmir’de balkan göçmenlerini temsilen Diyarbakır Sur’ gidip balkanların orada temsil edilmesi noktasında Sur’daki Kürt kardeşlerimize halkın özgürlüğü adı altında ana dilde Boşnakça, Arnavutça, Makedonca dilleri konusunda eğitim verilmesiyle ilgili beyanatta bulunarak açıklama yapan bu arkadaşları şiddetle kınıyoruz. Bu arkadaşların hiçbir şekilde Boşnak camiasını teşmil etme hakları yoktur. Bizim özellikle Boşnakların özgürlükle ilgili haklarımızda hiçbir sıkıntımız yoktur. Biz zaten Türkiye Cumhuriyeti’nin birinci sınıf vatandaşı olarak dilimizi de konuşuyoruz, geleneklerimizi de yaşıyoruz. Hiçbir sorunumuz yok. 20 yıldan beri dil kursları vermekteyiz. Balkanlarda kalan akrabalarımızla bağı koparmamak için bu kursları veriyoruz. Halkların özgürlüğü adı altında Türkiye’yi bölmeye çalışan o zihniyetteki toplumlarla, insanlarla bizleri eşleştirmeye çalışanları şiddetle kınıyoruz. Boşnaklarla ilgili İzmir’de açıklama yapmaya tek yetkili İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’dir. Biz kimlik sorunu yaşayan, tabela derneklerinin bu konuda açıklama yapmalarına karşıyız.

MAKEDONYA STRATEJİK ARAŞTIRMA DERNEĞİ BAŞKANI GÜNAY CANKURTARAN: Biz İzmir’de yaşayan Evlad-ı Fatihan’lar olarak anayurdumuzda bizleri farklı bir etnik yapıya sahip kişilermiş gibi gösterip özgürlük adı altında içerisinde barındırdıkları kirli düşünceleri tasnif etmeyerek, her gün onlarca şehit verdiğimiz kahraman Türk polisimiz ve askerini törenlerde anan, oralara gidip halkların özgürlüğü adı altında devlete kurşun sıkanlara destek olan açıklama yapmalarını Makedonya’dan göç etmiş olan, öz anayurdunda yaşayan biz Makedonya Türkleri olarak böyle bir açıklamaya düşüncesel anlamda destek vermiyoruz ve katılmıyoruz. Bu açıklamayı yapan arkadaşları şiddetle kınıyoruz. Biz toplum olarak 600 yıl balkanlarda yaşamış, oradaki halkların özgürlüğünü gözetmiş ve halkların diline, dinine kesinlikle müdahalede bulunmamış Evlad-ı Fatihan’larız. Tabi ki bizler Kürtlerle kardeşiz. Ama bu kardeşlik devletin askerine, polisine kurşun sıkanlarla olmaz.

ULUSLARARASI BALKAN DERNEKLERİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI EKREM SELİMLER: Kesinlikle böyle bir şeyi tasvip etmiyoruz.  Bu tür metnin altına imza atamayız. Biz federasyon olarak Balkan çatısı altında yapılan bu değerlendirmeyi de doğru bulmuyoruz. Bize Balkanlar’da zulüm yapanlar bellidir. Balkan Türkleri’nin kimler tarafından zulme uğratıldığı da açıktır. Bosna’da Sırplar, Bulgaristan’da Bulgarlar, Batı Trakya’da Rumlar tarafından ötekileştirilmiştir. Türkiye’de zulüm yoktur. Şanlı şerefli polisi ve askeri Kürt kardeşlerimizi koruyor. Yapılan terörle mücadeledir. Bu açıklama bizi üzmüştür. Ne yazık ki İzmir Balkan Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan’ın yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Değerlendirmeleri kendisini bağlar. Bünyesinde yer alan dernekler de tepki göstermektedir. Balkan insanı ülkesini, vatanını, milletini çok seviyor.

MANİSA MAKEDONYA GÖÇMENLERİ DERNEĞİ BAŞKANI EYÜP DENİZ: Bizim devletin askerine, polisine kurşun sıkanlarla hiçbir işimiz olmaz. Açıklama yapanları camia olarak şiddetle kınıyoruz.

MAKEDONYA GÖÇMENLERİ BİRLEŞTİRME DERNEĞİ BAŞKANI ŞABAN YAPRAK: Bizde onlar gibi memleketimizde eziyet çektik. Doğrudur. Ama hiçbir zaman yaşadığımız ülkenin askerine polisine silah tutmadık. Bayrağına karşı gelmedik. Evet bizler de barıştan yanayız ama Diyarbakır Sur’a gidenler bizleri temsil etmiyorlar. Bunu kabul etmiyoruz. Bu hareket bütün balkan camiasını bağlamıyor. Barışın ve huzurun gelmesini hepimiz istiyoruz. Ama hiçbir zaman bölücülerle birlikte olmadık. Biz ana vatanımıza gelirken bayrak ve ezan için geldik. Üstüne bas basa söylüyorum buraya gidenler bizi temsil etmiyor. Rumeli ve Balkan Dernekleri Federasyonu bizi son derece üzmüştür. Bize haber vermeden yapılan bu ziyaret için Makedonya Göçmenleri Birleştirme Derneği olarak en kısa zamanda bu federasyondan istifa ederek tepkimizi göstereceğiz. Tek bayrak, tek millet.

 
Mandalina çikolatasını tanıttı, 1 gün sonra kalbine yenildi
 
Aydın’da utanç: 17 yaşında tecavüzden tutuklandı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 26 Şubat 2016 Cuma 12:13

Diyarbakır'a gidip bu açıklamayı yapanları şiddetle kınıyorum. Ben de bir Balkan göçmeniyim. Oraya gidenler beni asla temsil etmiyor. etmesi de mümkün değil.

Yorumu oyla      11      5  
Zafer 26 Şubat 2016 Cuma 11:15

Yapılan açıklamada bir kere bile terör örgütüne kınama, lanetleme olmazsa elbette karşı çıkılır! Oraya gidenlerin yaptığı açıklamada katliam, katliam denilip durulmuş, bu katliamın sorumlusu olan terör örgütüne neden lanet edilmiyor? Sanki devlet gitmiş de oradaki masum vatandaşı katlediyormuş gibi gösteriliyor!

Yorumu oyla      11      5  
Amaç yardım etmek. 25 Şubat 2016 Perşembe 22:38

Yapmayın bunu. O insanlara haksızlık etmeyin. Bu yapılan yardım oradaki halka yapılan bir yardım. Hani kardeşimiz dediğimiz insanlara yapılan bir yardım. Bu iyi niyetli insanlara haksızlık ediyorsunuz. Başka yerlere eğip bükmenin anlamı yok.

Yorumu oyla      11      5  
Mustafa polat 25 Şubat 2016 Perşembe 19:32

Yapılan açıklamanın neresine karşı çıkıyorsunuz anlaşılır değil yazıklar olsun sizin insanlık anlayışınıza menfaatleriniz insanlığınızın önüne gecmiş ölen masum insanların acısını paylaşmanın ne sakıncası var savaşa hayır demenin neyine karşı çıkıyorsunuz bide utanmadan içinizden çıkmış doğru insanları eleştiriyorsunuz yazık

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 25 Şubat 2016 Perşembe 17:32

böyle tepkiler, ülkeye "terör" kadar zarar verir.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 25 Şubat 2016 Perşembe 17:22

bu neyin tepkisi? Diyarbakır neresi? Türkiye değil mi? yoksa d.yarbakırı "kürdistana" bıraktıkta haberimiz mi yok. bu zor günlerinde Diyarbakırlı yurttaşlarla dayanışma olmayacak ta ne zaman olacak? dernek üyeleri oraya "teröristlerle" görüşmek için mi gitti ki, daha düne kadar zaten devlet terörstlerle görüşmüyor mudu? Bu şunu gösteriyor ki TÜRKİYE VİCDANLARDA DA ÇOKTAN BÖLÜNMÜŞ......bende hükümetten hizmet alamadığım için İZMİRE DE ÖZERKLİK İSTİYORUM.

Yorumu oyla      11      5  
Merkez 25 Şubat 2016 Perşembe 17:19

İşte bu Hepinizi tebrik ederim Devletin yanında yanlışın ve hainlerin karşısında olduğunuz için

Yorumu oyla      11      5  
Izmır Balkan Muhacırlerı Yardımlasma ve Kultur Dernegı Baskanı Mehmet Ozgur 25 Şubat 2016 Perşembe 16:18

Tamamen Bırlıktelıgın dışında yapılan bır hareket olarak yorumluyorum ve Bu davranışı essefle kınıyorum uyesı bulunduğumuz Federasyondan ayrılma konusunu acılen gözden gecırecegımızı beyan ederım Bız Dernek olarak her zaman bırlıkte alınan kararların yanında olduğumuzu ıfade edıyoruz munferıt hareketler bızlerı bağlamamaktadır saygılarımla

Yorumu oyla      11      5  
Ercan Kahya 25 Şubat 2016 Perşembe 15:51

Diyarbakır'a gidip garip açıklamalarda bulunanları şiddetle kınıyorum. Aralarında çok tecrübeli isimler bulunmasına rağmen maalesef oyuna gelmişlerdir. Balkanlarda bizlerin yaşadıklarıyla, Güneydoğuda yaşananlar mukayese edilir mi? İkisi arasında nasıl bir benzerlik kurdunuz anlamak mümkün değil. Biz hangi ülkeyi bölmeye çalıştık, hangi kolluk kuvvetine kurşun sıktık. Siz Türkiye Cumhuriyeti Devletini nasıl zulmeden olarak görürsünüz. Bosna'da katliama uğrayanlarla teröristleri aynı kefeye koymuşsunuz. İnanılır gibi değil. Şaka gibi. Keşke rüye olsa. Sayın Cengiz Bulut'un tekerlemesi de güme gidiyor gibi. Bence derhal bir basın açıklamasıyla özür dileyin.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara girişinde silah ve bombalar bulundu
Ankara Valiliği: Jandarma arama noktasına 800 metre mesafedeki yan yolda ...
İzmir şehidine ağlıyor: En büyük hayali…
Sur'da şehit olan Uzman Çavuş Kaçar'ın İzmir'deki komşusu Mera: Ev alıp, ...
Sur'dan yine acı haber: Bir asker şehit
Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Sur'da bugün PKK'lı teröristler tarafından ...
 
İzmir’de Suriyelilerin sağlık dramı!
İzmir’in Bornova ilçesi Altındağ semtinde, fiziki koşulları kötü 50 metrekarelik ...
Yargıtay’dan çok tartışılacak ‘kadına şiddet’ kararı!
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, boşanma davasında Facebook'tan başka erkeklerle ...
‘Medeni’ davası: 50 asker havaya ateş açmış!
Diyarbakır’ın Lice İlçesi Kayacık Köyü'nde 'Kalekol protestosu' sırasında ...
 
İncirlik’e 4 Suudi savaş uçağı geliyor
Suudi Arabistan'a ait 4 savaş uçağı yarın İncirlik Hava Üssü'ne geliyor.
Kardeşler arası konuşma örgütsel bağlantı sayılmış!
İzmir'deki "askeri casusluk" davasında müebbet hapis istemiyle yargılanan ...
İzmirli Göçmenler'den Diyarbakır’a barış çıkarması!
İzmirli Balkan ve Rumeli göçmenleri sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva