HABERLER>İŞ DÜNYASI
10 Haziran 2024 Pazartesi - 15:07

Balkan coğrafyası İZTO’da buluştu

İzmir Ticaret Odası Haziran ayına Balkan coğrafyası ile hızlı bir giriş yaptı. 3 Haziran’da Kosova, 4 Haziran’da ise Karadağ ile gerçekleştirilen ülke tanıtım etkinliklerinde hem ekonomik, hem kültürel anlamda yakın ilişkilere sahip olunan her iki ülke ile ortak projeler ve iş birlikleri için önemli bir zemin oluşturuldu.

Balkan coğrafyası İZTO’da buluştu

İzmir Ticaret Odası geçtiğimiz hafta ilk olarak, Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği iş birliğinde düzenlenen Kosova İş Günleri Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Toplantının açılış konuşmalarını, T.C. Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mahmut Erkoç, Kosova Ticaret Odası Başkanı Lulzim Rafuna ile Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Uğur Şengöz gerçekleştirdi. 

İLİŞKİLER GELİŞECEK
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mahmut Erkoç konuşmasında, İZTO ile Kosova Ticaret Odası arasında 2010 yılında imzalanan ve bu yıl Şubat ayında yenilenen  kardeş oda anlaşmasının sağladığı ivme ile Kosova’dan İzmir’e gelen heyetleri İZTO’da ağırladıklarını ve ticaretin karşılıklı olarak geliştirilmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü vurguladı. Erkoç, enerji, sağlık ve tarım alanları başta olmak üzere iki ülke arasında gerçekleştirilebilecek iş birliklerine değindi. T.C. Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu, Kosova’nın çok yönlü, derin ilişkilerimizin olduğu bir ülke olduğunu belirterek, Türkiye-Kosova bağlarını geliştirmek için, Dışişleri Bakanlığı olarak gereken ilgi ve katkıyı vereceklerini ifade etti. 

KOSOVA HÜKÜMETİ YABANCI YATIRIMI DESTEKLİYOR
Kosova Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Uğur Şengöz, toplantının düzenlenmesini sağlayan İzmir Ticaret Odası’na teşekkürlerini iletirken Kosova Ticaret Odası Başkanı Lulzim Rafuna, Kosova’da nitelikli insan kaynağı ile enerji, maden, tarım gibi birçok alanda fırsatlar sunulduğu belirterek, Kosova Hükümetinin hibe, teşvik vb. uygulamalar ile yabancı yatırımı desteklediğini vurguladı.

KOSOVA’NIN ARDINDAN KARADAĞ BULUŞMASI
Karadağ Ticaret ve Yatırım Fırsatları Toplantısı da geçtiğimiz hafta İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşti. Toplantıda T.C. Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu, Karadağ Ekonomi Odası Başkanı Dr. Nina Drakic, T.C. Karadağ Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratoviç ve İZTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mahmut Erkoç konuşma yaptı.

İZMİRLİ FİRMALARA KARADAĞ FIRSATLARI
İZTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mahmut Erkoç açılış konuşmasında, Karadağ’da özellikle karayollarında alt yapının iyileştirilmesi, demiryolu rehabilitasyon çalışmaları, su temini, atık su temizlemesi gibi alanlarda yatırımların geliştirilmesi ihtiyacının İzmirli firmalar tarafından değerlendirilebileceğini vurguladı. Ayrıca tarım sektörü özelinde değerlendirildiğinde, kentimiz ile Karadağ arasında tarımsal bilgi ve teknoloji paylaşımı yapılabileceği, heyet organizasyonları ve ortak projeler gerçekleştirilebileceği belirtildi.

TÜRKLERİN KARADAĞ’A YATIRIMLARI ARTTI
T.C. Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Yeşim Kebapçıoğlu, Türkiye-Karadağ ilişkilerinin çok boyutlu olduğunu, güzel iş birlikleri gerçekleşebileceğini belirtirken, Karadağ Ekonomi Odası Başkanı Dr. Nina Drakic, Karadağ’ın özellikle NATO'ya katıldığından beri yatırım ve iş dünyası için popüler bir destinasyon haline geldiğini, Türk iş insanlarının yatırımlarının arttığını, resmi verilere göre geçtiğimiz yıl toplam yabancı şirket sayısının (11.280) dörtte birinden fazlası, yani yüzde 27,2'sinin (5.000) Türk iş adamlarına ait olduğunu vurguladı.

KARADAĞ-İZMİR UÇUŞLARI BAŞLADI
T.C. Karadağ Ankara Büyükelçisi Perisa Kastratoviç, Karadağ ile İzmir arasında direkt uçuşların başlamasının önemini belirterek İstanbul ve Ankara'dan direkt uçuşlar ve mevcut vizesiz rejimle birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nden gelen turist sayısının artırılmasına yönelik koşulların yaratılmış olduğunu, Karadağ'ın bir turizm destinasyonu olarak tanıtılması konusunda her iki tarafın da ortak çalışması gerektiğini belirtti. Karadağ Türk Ticaret Odası Başkanı Burhan Genç ise Turkcham ile ilgili faaliyetlerden bahsederek iş kurma konusunda her zaman Türk firmalara destek vereceklerini vurguladı.

 
Bayram öncesi marketlerde fiyat ve etiket denetimi
 
Selçuk Efes Kent Belleği'ne öğrencilerden büyük ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tehlikeli madde taşımacılığı sektörünün sorunları İZTO’da konuşuldu
Tehlikeli madde taşımacılığı sektörü İzmir Ticaret Odasında buluştu. Yasal ...
Torbalı'dan Erbil’e ticaret köprüsü
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Türkmen Bakanı Maruf’u ağırlayan Torbalı ...
Türk kuru meyvecilerden tarihi rekor
Türkiye’nin üretim ve ihracatında dünya lideri olduğu çekirdeksiz kuru ...
 
Rekabet Kurulu'ndan Apple'a soruşturma
Rekabet Kurulu, Apple Inc. ve Apple Teknoloji ve Satış Limited Şirketi'ne ...
İhracatçıların hedefi Çin pazarı!
Türkiye'nin ithalatının önemli bölümünün yapıldığı Çin pazarına ihracatın ...
Ege'den 5 ayda 500 milyon dolarlık maden ihracatı!
Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin güçlü bir şekilde yer aldığı Maden ...
 
EBSO Çevre Ödülleri sahiplerini buldu
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından çevre koruma ve yeşil dönüşüm ...
Köylüler kovdu, bakanlık iptal etti… Kozak’ı kurtaran karar!
Kozak köylülerinin tepkisinden dolayı halkın katılımı toplantısı gerçekleştirilemeyen ...
Sigaraya 15 liralık dev zam yolda!
Temmuz ayında sigara ve alkol ürünleri için geçerli olan ÖTV'ye yüzde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva