HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Nisan 2010 Perşembe - 00:00

Balçova da sigaradan kurtuldu!

Belediye-Tıp Fakültesi işbirliğiyle kurulan ve İZKA tarafından desteklenen projede büyük başarıya imza atıldı. 411 Balçovalı sigaraya karşı verdiği savaşı kazandı. ’

Balçova da sigaradan kurtuldu!



İZMİR - Balçova Belediyesi ve 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı işbirliği ile Balçova Belediyesi'nde kurulan Sigarayı Bırakma Merkezi'nden 868 Balçovalı ücretsiz olarak yararlandı. İzmir Kalkınma Ajansı tarafından mali olarak desteklenen proje sonunda 411 Balçovalı sigaraya karşı verdiği savaşı kazandı.
 
Kalp ve Damar Hastalıklarını önlemek amacıyla iki yıl önce başlatılan Balçova'nın Kalbi Projesi kapsamındaki girişimlerden biri olarak açılan Balçova Sigarayı Bırakma Merkezi'nin çalışmaları Termal Otel’’de düzenlenen bir basın toplantısı ile duyuruldu.
 

 
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Gül Ergör, İZKA Temsilcisi Nilüfer Kaya, Proje Koordinatörü Dr.Türkan Günay ve Kalp Sağlığı Merkezi ile Semtevi personeli katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Gül Ergör, Sigarayı Bırakma Merkezi’’nin kuruluş amaçlarını anlatırken Proje koordinatörü Dr.Türkan Günay ise merkezin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ücretsiz Sağlık politikaları ile özellikle dar gelirli vatandaşların sağlık problemlerini çözmeye çalışan Balçova Belediyesi ve 9 Eylül Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanlığı’’nın dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sırayı alan kalp hastalıklarını önlemek için Balçova'nın Kalbi projesini gerçekleştirdiğini ifade eden Dr.Günay ’“Bu projenin amacı Kalp ve Damar Hastalıklarını tespit etmek ve önüne geçmekti. Proje ile Balçova'da yaşayan 35 yaş üstü 45 bin kişinin sağlık taramalarına başlandı. Bu kişilerden kalp sağlığı riski belirlenenler ile görüşmeler yapılarak riski en aza indirebilmeleri için çalışmalar yürütüldü. Bu çalışmalardan en önemli ayağını ise Balçova Belediyesi içinde hizmet verecek olan Sigarayı Bırakma Merkezi'ni açmak oluşturdu. İzmir Kalkınma Ajansı'nın da mali olarak desteklediği proje ile 6 ay önce Balçova Sigarayı Bırakma Merkezi açıldı. Merkezde, BAK Projesi kapsamında riskli görülen kişiler ve merkeze kendiliğinden başvuran kişilerle yüz yüze görüşüldü. Bu kişilere tıbbi ve psikolojik destek verilerek sigarayı bırakmalarına yardımcı olundu. Çalışmalar sonucunda 411 kişi bırakarak yeni bir hayata merhaba dedi’” diye konuştu.
 
Balçova’’da ücretsiz sağlık projeleri ile vatandaşların ayağına sağlık hizmeti götürdüklerini ifade eden Balçova belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise ’“Bizim için önemli olan vatandaşımızı hastalığa yakalanmadan önlem almaktır. Sigara da hastalıklara neden olan başlıca nedenlerden birisidir. Bu nedenle merkezimizi açtık ve başarılı bir sonuç aldık. Merkezin bundan sonraki hedefi Balçova'da sigarayı bırakmak isteyen herkese danışmanlık hizmeti vererek Balçova'yı sigara ve zararlarından korumak olacaktır’” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yepyeni bir Sevgi Yolu’…
Alsancak’’taki Sevgi Yolu yapılacak düzenleme çalışmalarıyla yeni bir ...
Engelleri kaldıran bir yardım daha
2010 yılı başında 120 adet akülü tekerlekli sandalye satın alarak dağıtımına ...
Durak’’tan Karşıyaka’’nın bir yılı ve Kent A.Ş. krizi’…
Karşıyaka Belediye Başkanı, ikinci döneminin ilk yılını değerlendirdi. ...
 
Kocaoğlu’’ndan Emniyet'e ’‘165. yıl teşekkürü’’
Emniyet Müdürü Yılmaz, Türk Polis Teşkilatı’’nın 165. kuruluş yıldönümü ...
Bu Sakin Şehir’’in sporu: Petank!
Ülkenin ilk Cittaslow örgütlenmesi olan Seferihisar, tarihi eski çağlara ...
Emekliye ayrılana teşekkür plaketi
Buca Belediyesi’’nde emekliliğini isteyen 6 çalışan, Başkan Ercan Tatı ...
 
Ayrı dava açılmadı İzmir’’in 73 milyonu gitti
Büyükşehir’’in 73 milyon TL’’yi Hazine’’nin her ay yaptığı kesintilere ...
Tartan’’ın TARİŞ desteği sürüyor
Konak Belediye Başkanı Tartan TARİŞ direşinin ilk gününden beri süre gelen ...
Avukatlara kutlama
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva