HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Nisan 2010 Çarşamba - 00:00

Durak’’tan Karşıyaka’’nın bir yılı ve Kent A.Ş. krizi’…

Karşıyaka Belediye Başkanı, ikinci döneminin ilk yılını değerlendirdi. Açıklamalarının odağında Kent A.Ş. krizi vardı. Durak, ’“Suni işçi krizi bizi yavaşlattı’” dedi.’

Durak’’tan Karşıyaka’’nın bir yılı ve Kent A.Ş. krizi’…




Yusuf Kırbiç/Egedesonsöz - Karşıyaka Belediyesi'nde 2. dönem başkanlık koltuğundaki 1. yılını geride bırakan Cevat Durak 6 yılda yaptıkları ve yapacakları üzerine basın karşısına geçti. Durak, hedeflerinin 2023’’ün Karşıyaka’’sını yaratmak olduklarını söyledi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, ’“Göreve geldiğimiz ilk beş yılın başında tüm projelerimizi 2023 yılının Karşıyaka’’sını hedefleyerek yaptık. Bu doğrultuda ilk beş yıl için ürettiğimiz tüm projeleri yine aynı sürede tamamlayarak hizmete açtık. Türkiye’’de 2023 yılının parlayan yıldızı olmaya aday olan Karşıyaka’’nın en büyük eksikliklerinin başında gelen hizmet binası, birinci dönemde tamamlanarak hizmete açıldı’” dedi.

’“Siz delisiniz’” eleştirileri’…
Karşıyaka’’da spora ve kente verilen değerinin önemini yansıtan Başkan Durak, ’“Karşıyaka Spor Kulübü’’nün tesisleri yenilerek daha çağdaş hale getirildi. Büyükşehirlerde çağımızın kent vebası olarak değerlendirilen gecekondu sorunu maalesef Karşıyaka için de büyük sorun haline gelmişti. Pek çok yöneticinin yaptığı gibi görmezden gelmek, ya da bu bir devlet sorunu mazeretinin ardına saklanmak yerine, küçücük ilçe belediye bütçemizle çözüm ürettik. ’“Siz delisiniz’” eleştirilerine aldırmadan işe koyulduk. 808 adet konutu üretmeyi başardık. Gecekondu sahiplerine dağıtarak kentimizden ciddi sayıda kacak yapıyı eksilttik. İlk beş yılımızdaki en önemli icraatlarımızın başında bu kent yenileme projesi gelmektedir. Yaşlılarımız için planladığımız huzurevini tamamlayarak büyüklerimizin hizmetine sunduk’” diye konuştu.
 
’“Kent yenilendi’”
Başkan Durak kentin 30 yılda göremediklerini 6 yıla sığdırdıklarını söyleyerek, ’“Basketbol müsabakalarımız için uluslar arası standartlarda bir kapalı spor salonu tamamlanarak hizmete açıldı. Atamızın manevi mirası Latife Hanım Köşkü satın alınıp restorasyonu yapılarak Karşıyaka halkının malı yapıldı. Yine Zübeyde Hanım’’ın kabrinin restorasyonu tamamlanarak adına yakışır hale getirildi. Kentimizi azgelişmiş ülke görüntüsüne bürüyen çöp konteynırlarından yer altı çöp depolama sistemine geçildi. Şantiye tesislerimiz tüm yatırım malzemelerimizi üretebileceğimiz kapasiteye ulaştırıldı. Yine aynı şantiye tesislerimize dev bir yönetim binası yapılarak üretkenliğinin sürekli olması sağlandı. Pek çok kültür merkezi, kütüphane, kadın danışma merkezleri, kadın sığınma evini tamamlayarak hizmete açtık’” dedi.
 

 
’“Ücretsiz dershane eğitimi’”
Geçtiğimiz günlerde dershane ücretini ödeyemediği için bir annenin cezaevine, oğlunu ise mezara götüren durumun acısını yaşadığını paylaşan Başkan Cevat Durak, kentte kurdukları ücretsiz dershane hizmetinden bahsetti. Durak, ’“Belediyemiz gençlerimizin en büyük sorunu haline gelen üniversite ve ilköğretim sınavlarında eğitimde eşitlik ilkesiyle Gençlik Merkezini hizmete açtı. Binlerce gencimize burs sağlamanın yanında, ekonomik olanakları yetersiz ailelerin çocukları için Üniversite ve ilköğretim sınavlarına hazırlık amacıyla KARGEM dershanesi kuruldu. Hiçbir ücret almayan dershanemiz daha ilk yılında yüzde 70 gibi bir başarı oranı sağlandı’” diye konuştu.
 
’“Siyasetin çirkin yüzü’”
Hükümetin yanlış politikalardaki ısrarı sonrası yasalaşan ve Karşıyaka’’nın bölünmesine neden olan durumu ’“siyasetin çirkin yüzü’” olarak yorumlayan Başkan Durak, ’“Bizden memnun kalan hemşerilerimiz bizlere ikinci dönem içinde görev verme teveccühünü gösterdiler. İşte tam bu noktada siyasetin çirkin yüzü ortaya çıkmıştır. Hükümet, İzmir üzerine oynamaya çalıştığı oyunlara maalesef Karşıyaka’’dan başlamıştır. Bayraklı, Karşıyaka’’dan yönetimsel coğrafi sınırlar yerine, siyasi sınırlarla ayrılmıştır. Belediye binamızın birkaç sokak ilerisinden başlayan ve Karşıyaka’’nın en eski mahallesi olan Soğukkuyu, Bayraklı ilçesine bağlanmıştır. İlçemizin genişleme alanları tamamen kapatılarak Karşıyaka adeta abluka altına alınmıştır. Bu da yetmemiş olacak ki Belediye’’de suni bir işçi krizi yaratılmıştır’” dedi. 
 
’“Karşıyaka’’yı ikiye böldüler’”
Karşıyaka’’da yaşanan işçi kriziyle ilgili provokatif söylemlerin gündeme getirildiğini savunan Cevat Durak, yaşanan süreci özetledi.

Durak, ’“İşin özeti; Hükümet Karşıyaka’’yı ikiye bölmüş, taşınır taşınmaz tüm mallarının yarısını Bayraklı’’ya vermiş, gelirlerimizi de yarı yarıya azaltmıştır. Bu arada Belediyemizde görevli memur ve işçilerimizin yarısı da Bayraklı Belediye’’sine devredilmiştir. İş, 700 işçisi bulunan Belediye Şirketine geldiğinde ise tabir yerindeyse tam bir kaos ortamı yaratılmıştır. Valilik bünyesinde oluşturulan Paylaşım Komisyonu önce şirket bölünmez kararı vermiştir. İtirazımız üzerine olay İçişleri Bakanlığına taşınmıştır. Bu arada geçen zaman içinde Bayraklı Belediyesi büyük ölçüde işçi açığını kapatmıştır. Aylar sonra Bakanlık olur vermiş ancak işler arap saçına dönmüştür. Valilik ’“Bu işi aranızda çözün’” diyerek anlaşılmaz bir karar almıştır. Bölünmenin tüm ayrıntıları, Bölüşüm komisyonunda tek tek karara bağlanıp uygulamaya konduğu halde belediye şirketinin durumu ’“Aranızda halledin’” gibi ucu açık garip bir hale getirilmiştir’” açıklamasın da bulundu.
 

 
’“Şapkadan tavşan mı çıkartayım’”
İşçi kriziyle ilgili açıklamalarına devam eden Cevat Durak, ’“Siz bir ilçenin hizmet alanlarını yarı yarıya azaltacaksınız, gelirlerinin yarısını keseceksiniz, sonra da o hizmet alanlarında çalışan işçiler için ’“ben karışmam’” diyeceksiniz. İşçimi çalıştıracağım alanlar gitmiş, maaşını ödeyeceğim gelirlerim gitmiş, komisyon ’“ben karışmam’” deyip kenara çekilmiş, bu durumda şapkadan tavşan mı çıkarmam bekleniyordu acaba’” diye konuştu.
 
Opera, Kız öğrenci yurdu, Kütüphane ve Kadın sığınma evi
Son bir yıl içinde yaptığı en güzel eserlerin başında Karşıyaka Belediyesi Opera ve Kongre binası olduğunu söyleyen Başkan Durak, Modern mimarisi, kültürel yapısı, sahne düzeniyle tam bir prestij projesi olan Opera ve Kongre binasının, 2023’’ün Karşıyaka’’sın da en önemli kilometre taşlarından birisi olcağını da sözlerine ekledi.
 
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak yapılan diğer hizmetlere yönelik şunları dile getirdi; 
’“Bu yıl hizmete açacağımız Kız Öğrenci Yurdu tamamlanıp öğrenci kabulüne başlanmıştır. Erkek Öğrenci Yurdumuz da ihale aşamasındadır.
 
Birleşmiş Milletler ile ortak projemiz olan ikinci Kadın Sığınma Merkezimiz de tamamlanıp hizmete soktuğumuz projelerin en önemli ayaklarından birisidir. İki Kadın Sığınma Evimizle Karşıyaka, bu konuda Türkiye’’de tek olma özelliğine kavuşmuştur.
 
Kütüphane üretme ısrarını ikinci dönemde de sürdürmüştür. Son altı yılda yapılanlara ilaveten, ülkemizin yetiştirdiği en önemli eğitimcilerin başında gelen Hasan Ali Yücel’’in adını verdiğimiz Kütüphanemizi de bu dönem tamamlayarak hizmete açtık’”.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu’’ndan Emniyet'e ’‘165. yıl teşekkürü’’
Emniyet Müdürü Yılmaz, Türk Polis Teşkilatı’’nın 165. kuruluş yıldönümü ...
Bu Sakin Şehir’’in sporu: Petank!
Ülkenin ilk Cittaslow örgütlenmesi olan Seferihisar, tarihi eski çağlara ...
Emekliye ayrılana teşekkür plaketi
Buca Belediyesi’’nde emekliliğini isteyen 6 çalışan, Başkan Ercan Tatı ...
 
Ayrı dava açılmadı İzmir’’in 73 milyonu gitti
Büyükşehir’’in 73 milyon TL’’yi Hazine’’nin her ay yaptığı kesintilere ...
Tartan’’ın TARİŞ desteği sürüyor
Konak Belediye Başkanı Tartan TARİŞ direşinin ilk gününden beri süre gelen ...
Avukatlara kutlama
 
KÖYDES projesi için İzmir’’e 2.6 milyon lira ödenek
İzmir'in genel bütçelerden yeterli ödenek alamamasıyla ilgili tepkilerden ...
Ülgür eleştirilere adres olarak TOKİ’’yi gösterdi
Selçuk Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ...
Buca Süper Lig’’e çıkacak!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bucaspor’’un Süper Lig’’e çıkmasıyla ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva