HABERLER>POLİTİKA
1 Aralık 2014 Pazartesi - 18:56

Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'tan 'baraj' açıklaması

Hükümet Sözcüsü, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, AYM'nin seçim barajına yönelik beklenen kararıyla ilgili soruya yanıt verdi.

Bakanlar Kurulu sonrası Arınç tan  baraj  açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.
 
Anayasa Mahkemesi'nin 'seçim barajının kaldırılması' için yapılan bireysel başvuruları gündeme almasına değinen Arınç, AYM'nin önünde hayati bir konu olduğunu söyledi.
 
Arınç, "AYM önündeki konuları en iyi şekilde tartışacaktır. Bizim öyle bir derdimiz, bir sıkıntı yok. Bu kriz anlamına da gelmez. Mahkeme ne karar verirse versin bunun gerekleri demokrasi içinde yerine getirilir" diye konuştu.
 
Arınç'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:
 
"Ermenek'teki olayla ilgili olarak, ölenlerin yakınlarına imkanlar temin edecek bir çalışmamız var. Detaylarını Başbakanımız açıklayacak.
 
Almanya'daki bir olay da bizi çok üzdü. 15 - 20 gün önce iki arkadaşına tacizde bulunanlara müdahale ederken hayatını kaybeden Tuğçe Albayrak isimli kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Olaya gösterdikleri alak nedeniyle Alman makamlarına da teşekkür ediyoruz.
 
Merzifon'da bir F-16 uçağımız bilinmeyen bir nedenle düştü. Pilotun sağ kurtulmasından sevinç duyuyoruz, olayla ilgili idari tahkikat devam ediyor.
 
Sayın Kılıç'ın konuşmaları gazetelerde yer alması üzerine tartışma başladı. Bugün AYM'den bir açıklama yapıldı. AYM Başkanlığı'ndan yapılan açıklama esas alınmalı. Bu konuda kamuoyuna önceden bilgi verme imkanları yoktur. Gazetelerde yayınlanan haberleri kınamıyorum. Genel kurulda nasıl, ne zaman görüşülecek nasıl bir karar çıkacak... Başkan bununla ilgili bilgi vermediğini ifade ediyor.
 
Son zamanlarda aldıkları bazı kararlar eleştirilse bile, AYM hak ihlalleriyle ilgili her zaman takdir edilen önemli kararlar verdi. Şimdi önlerindeki bu konu hayati bir konudur. Baraj konusu sürekli tartışılmıştır. Bu barajı biz getirmedik. Biz iktidara gelmeden önce barajlar önümüzü kesiyor anti-demokratik demedik. Biz iktidar olmak için yola çıktık.
 
Türkiye 13 yılda ne kazandıysa siyasi istikrardan kazandı. Bu konuyla ilgili bu konularla ilgili başvurular yapıldı. AİHM'ne de gidildi. O da yüzde 10'luk barajın bütün partiler için geçerli olduğu ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olmadığı kararı verildi.
 
Anayasa Mahkemesi önündeki konuları mutlaka en iyi şekilde tartışacaktır. Bizim öyle bir derdimiz, bir sıkıntı yok. Bu kriz anlamına da gelmez. Mahkeme ne karar verirse versin bunun gerekleri demokrasi içinde yerine getirilir. Endişe veya 'yarın ne olacak' kaygısı içerisinde değiliz.
 
'ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDİYOR'
Çözüm sürecinin dürüst bir zeminde gitmesi lazım. Kimse kendine şahsi bir pay çıkarmamalı. Herkesin katılımda bulunacağı bir süreç olmalı. Öcalan başmüzakerecidir diyen arkadaşımıza sert çıkmıştım ve beni kınamıştınız.
 
Bu ülkenin Başbakanı 3 aydır aynı şeyi söylüyor; kamu düzeni esastır. Peki karşı taraf tamam diyor mu? Eğer diyorsa yol haritası vs. sırayla gündeme gelir. Biz bugüne kadar çok adımlar attık ama 6-7 Ekim'den sonra atacağımız adımlar karşı taraftan gelecek adımlara bağlıdır. Süreç devam ediyor, sonuca varabilmesi için şart koştuğumuz gelişmeler yaşanmalı.
 
MADENCİLERİN İŞTE ÇIKARILMASI
Buna benzer olayları daha önce de yaşadık. Bir olaya ilgisiz kalmamız düşünülemez. Yaptığımız düzenlemelerde iş güvenliği açısından alınması, asgari ücretin iki katı ücret alınması gibi yenilikler var. Yeni çıkan kanun işverene iki katı külfet yükledi. İşveren haksız sayılmaz. İşletme giderleri ve masrafları arttığı anlamına gelir. 'Bütün haklarınızı veriyorum ve maden ocağını kapatıyorum' dedi. 301 kişi hayatını kaybetmiş burasını kapatın deniliyor ama işçi böyle demiyor. Madenci kardeşlerimiz müsterih olsunlar onları açıkta bırakacak değiliz."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’ndan önseçim sözü ve iş dünyasına ‘temiz siyaset’ çağrısı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ESİAD üyeleriyle bir araya geldiği ...
IŞİD sorusu: Açıklamayı neden TSK yapmadı?
Suruç hafta sonu, HDP'nin gündeme getirdiği "IŞİD Kobani'ye, Türkiye topraklarından ...
AYM’den flaş seçim barajı açıklaması
Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, Türkiye gündemine bomba gibi dülen seçim ...
 
CHP’li Türeli’den üç bakana maden ocağı sorusu
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı ...
CHP İzmir’de olaylı kongre sonrası istifa şoku!
Olağanüstü kongre kararının ardından yeni ilçe başkanı ve yönetimi seçen ...
Ve Vladimir Putin Başkent’te: İlk durak…
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Ankara’ya geldi. İki ülkenin ...
 
Kılıçdaroğlu’ndan örgüte mesaj yağmuru: Rakı, militan ve ajan çıkışı!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partilileri uyardı önemli mesajlar verdi. ...
'Bugün Altı Ok'u İşçi Partisi taşımaktadır'
İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Albay Hasan Atilla Uğur Ödemiş’te, ...
Sürpriz görüşme: Erdoğan Mirzabeyoğlu’yla ne konuştu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul'da resmi programında olmadığı halde, ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva