HABERLER>GÜNCEL
17 Kasım 2023 Cuma - 19:44

Bakan Yerlikaya’dan İzmirlilere çağrı: Huzurunuzu bozanı ihbar edin!

İzmir’de düzenlenen “Türkiye’nin Huzuru” programında konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kentte yaşayanlara çağrıda bulunurken “İzmirli hemşehrilerimden bir ricam var. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın arasında büyük bir dayanışma ve işbirliği var. Bundan çok memnuniyet duyuyorum. Hemşerilerimizden bulundukları yerde uyuşturucu başta olmak üzere, organize suç örgütleri, göçmen organizatörleri… Sizin huzursuz olduğunuz ve ‘İzmir’imizde görmek istemiyoruz’ diyeceğiniz büyük küçük, önemli önemsiz şeyleri gelen 112’den bunları bize haber verin” dedi

Bakan Yerlikaya’dan İzmirlilere çağrı: Huzurunuzu bozanı ihbar edin!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye'nin Huzuru" toplantısının yeni ayağı İzmir’de düzenlendi. Yaklaşık olarak 4 saat süren toplantıya İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanı sıra İzmir Valisi Süleyman Elban ve İçişleri Bakanlığına Bağlı kolluk kuvvetleri temsilcileri katıldı.

ADALETE TESLİM EDECEĞİZ
Sözlerine İzmir’de düzenlenen operasyonlarla başlayan Yerlikaya, “Bu toplantılarımızın taşıdığı en büyük anlam, vermek istediğimiz mesaj şudur: Türkiye Yüzyılında Teröre, onların işbirlikçilerine, zehir tacirlerine, organize suç örgütlerine yer yoktur. Bu yapıların hiçbiri devletimizden ve aziz milletimizden güçlü değildir. Huzur ve güveni tesis etmek binlerce yıllık devlet geleneğimizin en temel vasfıdır. 600 bin personeliyle İçişleri Bakanlığı ailesi Türkiye huzurunun teminatıdır. 4 Haziran 1 Kasım tarihleri arasında İzmir'in daha uzunlu ve daha güvenli olması için yapılan çalışmalarımız… Çarşımızda, sokaklarımızda, evine helal lokma götürmek için çalışan esnafımıza musallat olan organize suç örgütleri huzur ve güvenliğimize zarar veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle bu şehir eşkıyalarının işlediği suçlar yanlarına kalmayacaktır. Hepsini adalete teslim etmekte kararlıyız. Son 150 günde İzmir’imizde organize suç çetelerine yönelik düzenlenen 41 operasyonda 181 şüpheli gözaltına alındı. 66 şahıs tutuklandı. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Bunların tamamını İzmir’imizde ve diğer şehirlerimizde adalete teslim edeceğiz”dedi.



ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Uyuşturucu ile mücadeleye de dikkat çeken Yerlikaya, “İzmir’de zehir tacirlerine yönelik 10 bin 84 operasyon gerçekleştirdik. 12 bin 581 şüpheli gözaltına alındı. Bin 18 şahıs tutuklandı. Geleceğimiz, göz aydınlığı çocuklarımız zehirlemeye çalışanlara hayatı zehretmeye kararlıyız. Bir evladımızı dahi bu uyuşturucu belasından kaybetmeye tahammülümüz yok.  Düzensiz göçle ve düzensiz göçmen kaçakçılığı organizatörlüğü ile mücadelemiz aralıksız devam ediyor. Ne sınırlarımızdan bir göçmenin geçmesine ne de sınırlarımızdan başka bir ülkeye göçmen geçişine asla izin vermeyeceğiz bu kapsamda düzensiz göçle mücadelemizde mobil göç noktası adını verdiğimiz araçlarımızı devreye soktuk. Bunlar, süreçleri hızlandırmaya yönelik bir çalışmadır. Pilot il olarak 19 Temmuz 2023 tarihinde bu uygulama İstanbul’da başlamıştı. Bugün itibariyle İzmir’de 8 mobil göç uygulaması aracımız hizmet veriyor. Umuma açık yerlerde güvenlik güçlerimiz; pasaportunu otelde unutmuş, ikametini evde unutmuş bir göçmeni bu göç merkezine götürecek. Orada hem tercümanımız hem de göç uzmanımız var. Oradaki arkadaşlarımız çok kısa süre içerisinde oraya davet edilen yabancının düzenli mi düzensiz göçmen mi olduğunu tespit ediyor. Eğer düzensiz göçmense kendisini geri gönderme merkezine götürüyor, sınır dışı işlemlerini başlatıyoruz. Bizim hedefimiz, düzensiz göçmenle mücadele, düzensiz göçmen organizatörleri ile de amansız mücadele” ifadelerini kullandı.

DAHA İYİ OLACAĞIZ
Düzensiz göç ile ilgili çalışmalar yürütüldüğünün altını çizen Yerlikaya, “İzmir, düzensiz göçmen kaçakçılığı organizatörlüğü ile mücadelede sahil şeridi olduğu için çok stratejik bir şehrimiz. Bugüne kadar yani 150 günde İzmir’de göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 322 operasyon düzenledik. 455 şahıs gözaltına alındı ve 240 organizatör tutuklandı. Tutuklananların dışında adli kontrol ve serbest kalanlar da temenni ederiz ki bu suçu işlemesinler. Ama niyetleri aynen devam ediyorsa bilsinler ki gözlerimiz onların üzerinde. Biz, hukuk kuralları içerisinde onları takip etmeye devam edeceğiz eğer yaparlarsa bilsinler ki daha önce tutuklanan arkadaşlarının yanlarına göndermeye kararlıyız.  15 bin 217 düzensiz göçmen yakalanmış. Bunların 9 bin 512’si sınır dışı edilmiş. Diğerlerinin sınır dışı işlemleri devam ediyor. 2 hafta önce Basmane’de düzenlediğimiz Kalkan Operasyonu kapsamında 309 düzensiz göçmen yakaladık. Basmane gibi nerede düzensiz göçmenle ilgili bir tespit varsa bilin ki biz oradayız. Asayiş suçlarıyla ilgili… Kişilere ve mallara karşı başta olmak üzere emniyetimiz, jandarmamız gayet iyi yoldalar. Daha da iyi olacağız. Biz İçişleri olarak suç işlenmesini önlemek için hep sahada olacağız. Daha fazla görünür olacağız. Teknolojik sistemlerle birlikte daha fazla göreceğiz Olay sayılarını düşürmek… 2023 yılının ilk 10 ayı 2021 ile karşılaştırıldığında daha iyi yoldayız. Ama biz iyi yoldayız diye rehavete kapılmıyoruz. İkinci iş… Bir suç işlenmişse bunu aydınlatmak zorundayız. Bunu yaptıktan sonra adalete teslim ediyoruz. İzmir’de asayiş suçlarında her 10 suçun 9'un üzerindeki rakamı aydınlatmışız. Detaya girmiyoruz ama… Mala karşı işlenmiş suçlarda hepsini kalem kalem inceledik. Daha iyi noktaya gidiyoruz. 2 ay sonra yine İzmir'deyiz. Aldığımız sözler ve bizim de İzmir’e yapacağımız destekler var. 2024 yılının ilk aylarında şehrimizin huzur ve güven hizmetinde ne noktaya geldiğimizi değerlendireceğiz” dedi.

İZMİRLİLERE BİR RİCAM VAR
İzmirlilere çağrıda bulunan Yerlikaya, “Elimiz boş gelmedik. Yaklaşık 700 emniyet aracımız. 10 yılın üzerinde bu araçlar. Bunların tamamını yenileyeceğiz. Ayrıca yunus ekiplerinde ve trafik memurlarımızın sayılarını görünürlüğümüzüm net ve birebir artırıyoruz. Bunları yapabilmek için de biz karargaha gittiğimizde emniyet genel müdürümüz çalışacak ve bize arz edecek. Büyümenin gerektirdiği polis sayısını gözden geçirip o sayıda polisimizi İzmir’in istifadesine sunacağız. İzmirli hemşehrilerimden bir ricam var. Kamu kurum ve kuruluşlarımızın arasında büyük bir dayanışma ve işbirliği var. Bundan çok memnuniyet duyuyorum. Hemşerilerimizden bulundukları yerde uyuşturucu başta olmak üzere, organize suç örgütleri, göçmen organizatörleri… Sizin huzursuz olduğunuz ve ‘İzmir’imizde görmek istemiyoruz’ diyeceğiniz büyük küçük, önemli önemsiz şeyleri gelen 112’den bunları bize haber verin. Sabırla bekleyin ve görün ki onların hakkından nasıl geleceğiz. Ben bugün 4 saat İzmir'in huzurlu ve güvenliği için yaptığımız toplantıyı çok önemli görüyorum. Göreve geldiğimden beri Türkiye'nin huzuru diyoruz. Her şeyin huzuru diyoruz. Türkiye yüzyılında huzurun yüzyılı sözünün icrası ve gereği için gece gündüz demeden çalışan İçişleri ailemizin bir bakanı olarak İzmirli hemşerilerime selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum” diye konuştu.

 
Almanya'da kritik Gazze temasları!
 
Fenerbahçe'den MHK Başkanına istifa çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanya'da kritik Gazze temasları!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günübirlik çalışma ziyareti kapsamında ...
İzmir'den de gözaltılar olmuştu... 'Sarallar' hakkında karar!
İstanbul ve İzmir'de düzenlenen Kafes operasyonuyla gözaltına alınan Sarallar ...
İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nde görev değişimi!
İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevine Sinop Aile ve Sosyal ...
 
Ardahan'daki fil iddiasının aslı ne çıktı?
Ardahan'da 2 gün önce bir çobanın merada fil gördüğü iddiası yalanlandı. ...
Binada doğal gaz patlaması: 1 ölü, 5 yaralı
İstanbul Küçükçekmece'de bir binanın giriş katında patlama meydana geldi. ...
Urla'da suç makinelerine gözaltı!
İzmir'in Urla ilçesinde kapı kilidini kırarak girdikleri 2 ayrı iş yerinden ...
 
Menderes panoraması… CHP’den şimdilik 22 aday adayı!
31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Menderes’te belediye başkanlığına ...
5 kızına cinsel istismarla suçlanıyor... O babaya 160 yıl hapis istemi!
Erzurum'da yaşları 6 ila 16 arasında değişen 5 kızına yıllarca cinsel ...
Hrant Dink'in eşinden yas açıklaması
İstanbul'da öldürülen Agos Gazetesi'nin eski yayın yönetmeni Hrant Dink'in ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva