HABERLER>GÜNCEL
1 Ekim 2011 Cumartesi - 13:25

Bakan Günay’dan Peterson fırçası

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Peterson Köşkü ile ilgili hiçbir çalışma yapılmadığını gören Bakan Günay, duruma tepki gösterdi.

Bakan Günay’dan Peterson fırçası

Fatih Yapar/Egedesonsöz- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yıllardır bitirilemeyen Bornova Kültür Merkezi’ndeki çalışmaları inceledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ve Bornova Belediye Başkan Vekili Olgun Atilla ile birlikte alanda incelemelerde bulunan Bakan Günay, 1980 öncesi Kültür Bakanlığı tarafından kamulaştırılan Peterson Köşkü hakkında bilgi aldı. Kültür Merkezi’ndeki inceleme gezisinin ardından Peterson Köşkü’nün bahçesine gelen Bakan Günay, hiçbir çalışma yapılmayınca tepki gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildikten sonra bir çalışma yapılmayan köşk ile ilgili çalışmaların geç kaldığını ifade eden Günay, “Bu işi çok uzattınız. Gerçekten bu konu uzadı. Çalışmaları geciktirdiniz. Burada yılbaşından önce fiili olarak çalışmayı görmek istiyorum. İzmir’de bu tür işler ve çalışmalar çok gecikiyor. Artık İzmir’de işler geride kalmayacak ve gecikmeyecek. Ben daha önce buraya geldiğimde bakanlık tarafından yapılan kültür merkezinde birinci kat bile yoktu. Şimdi dördüncü katı çıkmışlar. Peterson Köşkü’ne baktığımda daha çökmüş ve eskimiş gördüm. Burası çok geç kaldı” diyerek tepki gösterdi.
 
HUKUKA UYARIZ
Bakan Günay, mülk sahiplerinin yıllar önce açtığı köşkün geri alınması ile ilgili davanın sorulması üzerine ise, “Burada bir sorun yok. Dava falan da yok. Mülk sahipleri mahkeme kararını getirirse biz de gerekli uygulamayı yaparız. Hukukun gereği neyse yapılır. Zaten bakanlığın bünyesinde olan köşkü biz belediyeye devretmiştik. Onlar da bir proje yaptılar. Proje kurul onayından da geçti. Kısa zaman içinde çalışmalar başlayacaktır” dedi.
 
BELEDİYE DESTEK OLSUN
Kültür Merkezi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini anlatan Bakan Günay, Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi’nden inşaatın tamamlanması için destek istedi. Günay, 1979’larda burası kamulaştırılmış Peterson Köşkü çevresinde bir rekreasyon alanı gibi düşünülmüş. Sonra burada bir kültür merkezi planlanmış. 38 bin metre gibi büyük bir alan. Bence bir kültür merkezi için mübalağalı düşünülmüş. Biraz pahalı. Proje başlamıştı ama uzun yıllardır temel seviyesinde kalmıştı. 2007 yılında 3 milyon lira ayrılmıştı sonra 2008’de ise 15 milyon lira ilave ettik. 16 milyon lira inşaat için kullanıldı. Bu yıl içinde yeniden ikmal ihalesi yapacağız. Yatırım büyük olduğu için daha çok para gerekiyor. Ben, Büyükşehir Belediyesi’nden bu konuda yardımcı olmasını istemiştim. Bornova Belediyesi’nden de istedim. Birinci keşif sonuçları tamamlanınca her iki belediye ile yeniden oturacağız. Belediyelerimiz ciddi katkı yaparsa biz 2012 yılında bitiririz yapmazlarsa biz 2013’te bitiririz” diye konuştu. Günay, projenin eski zamandan kaldığını böyle büyük bir alanda ayrılan salonların yeterli olmadığını söyledi.    
 
SADECE İTİRAZ ÜRETİYORLAR
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş’ın sivil toplum kuruluşları ve odalara hitaben söylediği “yalvarıyorum artık projelere dava açmayın” serzenişini değerlendiren Bakan Günay, “ Ekrem Bey’e teşekkür ediyorum. Biz iş yaparken belediyelerimizle ve sivil toplum kuruluşlarımızla oturup konuşuyoruz. İstiyoruz ki İzmir daha ileriye gitsin. Bazı kurum ve kuruluşlar sadece itiraz üretiyorlar. O itirazların da ciddi dayanağı yok Kulaktan dolma haberlerle itiraz ediyorlar. Biz örneğin 0,80 emsalle İnciraltı’nda ne 15 bin civarında yatak planladık. Bizim 82 bin yatak planladığımızı söylediler. Bunları gazetelerde okudum. Bunun Allah için herhangi bir dayanağı varsa getirsinler bize sorsunlar. İnciraltı’nın altını üstünü konaklama tesisi yapsak 82 bin yatak kapasitesi olmaz. Bunu bir sivil toplum örgütü başkanı çıkıp konuşurken incelemeli ve irdelemelidir. Bunun yasal bir dayanağı olmalıdır. Kamuoyunu meşgul etmeye ve İzmir’in yatırımını engellemeye hiç kimsenin hakkı yok. Arkadaşlar lütfen engel olmasınlar destek olsunlar. İzmir hak ettiği yere ulaşsın” dedi.
 
ÇALIŞMALAR TAM GAZ

EXPO Kanunu’nun çıktığını hatırlatan Bakan Günay, 10 Ekim’de yapılacak olan Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda kararın netleşeceğini söyledi. Bir sorunlarının olmadığını anlatan Bakan Günay, “Paris’teki ofisimize kaynak ayırdık. Arkadaşlarımız konuyla ilgili çalışmaları yerinde yapıyorlar. Başvuru için 60–70 bin euro para gerekiyordu. Bunu hiçbir kurumdan beklemeden bakanlık olarak kendimiz ödedik.” ifadelerini kullandı. Günay ayrıca İzmir’in kültür ve sanat etkinliklerinde de ön plana çıktığını sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ADAM OLMAK... 1 Ekim 2011 Cumartesi 21:46

konu : köşk yeni teslim edildi syn bakan yanlış bilgilendirilmiş :)resme bakalım birde solda olgun atilla genç başarılı dürüst bir insan elleri önünde ceketi düğmeli saygıda kusur etmemiş yanında sırrı aydoğan iki dönem belediye başkanlığı yapmış yaptığı yatırım larla ödül almış başarılı bir insan ikiside bornova halkının desteğini almış akp ye fark atmış chp nin meclis üyeleri karşıda akp ilçe başkanı bir olgun atillanın ellerine birde akp nin ilçe başkanının ellerine bakın

Yorumu oyla      21      8  
seid35 1 Ekim 2011 Cumartesi 21:22

olgun atilla gibi birine o insanın laf söylemeye hakkı yok.olgun atilla hiç bir zaman koltuk sevdalısı olmamıştır o laf söyliyen bakan gibi herkes haddini bilmeli

Yorumu oyla      21      8  
sedat bozbay 1 Ekim 2011 Cumartesi 21:17

bakan die izmire yolladıkları şahış yalancının önde gideni kimse bizim sectigimiz bir belediye başkanına olaf ları edemez onlar önce izmire yatırım yapsın lar olgun atilla gibi genc dinamik birine o laflar sarf edilemez izmir halkı gelecek seçimlerde yine akp ye tavrını koyar .....!

Yorumu oyla      20      8  
ahmet k 1 Ekim 2011 Cumartesi 16:30

bakan yalan söylüyor, tahsis daha yeni gerçekleşti. yıllardır süründürdüler.

Yorumu oyla      26      6  
şakir turan 1 Ekim 2011 Cumartesi 16:15

sayın bakanım az bile demiş.görevini yapmayana basacaksın şamarı tokadı,onlar bundan anlar sayın günay.

Yorumu oyla      13      20  
hedef büyük 1 Ekim 2011 Cumartesi 15:40

Kimse benim seçtiğim belediye başkanıma fırça atamaz bornovada rekor oyla seçilmiş insan lardan birisidir olgun atilla adam gibi adam dır sus muşsa asaletin den dir sayın bakan fırça attığını zannedeyiyor o fırçayı bülent arın çada atsaydınya adamsan yeni teslim ettiniz köşkü milleti kan dırmayın

Yorumu oyla      26      7  
Bornovalı 1 Ekim 2011 Cumartesi 12:42

Bunlar nasıl devlet yöneticisi hala Cumhuriyetin bakanı nasıl olması gerektiğini bilmiyor.Sayın Günay, bir dönem CHP de siyaset yaptı.Demek ki CHP çok haklıymış bunları göndermekte.Devletin bakanı değilde AKP li gibi davranıyor.Hiç yakıştıramadım.

Yorumu oyla      25      8  
İzmir'e Yazık.. 1 Ekim 2011 Cumartesi 11:50

Ama haksızlık yapmayalım, İzmir'e Ankara'dan destek gelmiyor.. Para yok yani, ondan yapılamıyor. Yoksa beceriksizlikten, iş bilmemezlikten, iş yapmak istememekten filan değil.. He bu arada kaldırımlar ve yap-sök-yeniden yap için para nasıl bulunuyor diye sormayın, ben de bilmiyorum yemin olsun ki..

Yorumu oyla      15      12  
ahmet şentürk 1 Ekim 2011 Cumartesi 11:44

olgun atila 'ya çok yakışmış başkanlık. umarız asli olarak da devamı gelir. iyi çalışmalar

Yorumu oyla      21      6  
HALILOVICE VE IBRAHIM OVICE 1 Ekim 2011 Cumartesi 10:17

SIZ IZMIRI YILLAR ONCE BILIRISNIZ KIMLERIN AHNGI RUMLARIN YAHUDILERIN YASDIĞINI YAKINDAN AKRABANIZ OLUR.TABIKI IZMIRDE SNEKOKU KILISEYI DE SIZIN AKRABNIZ ACTI.AMA SADIRVANALI KESTANEPAZARI BASDURAK CAMISINE KEMERALTI CAMSINIE TEPDEN BAKRSAN AYYILDIZ SEKLI VAR BUNUDA BENIM DEDELERIM DUSUSNMUŞŞŞŞ.

Yorumu oyla      14      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Operasyonu'nda 3 tahliye
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonda tutuklanan üç belediye ...
Bakan Günay plancılara sert çıktı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'in EXPO alanı olarak düşünülen ...
Karakolun önünde canlı bomba patladı
Antalya’nın Kemer İlçesi’ne bağlı Göynük Beldesi, PKK’lı ’canlı bomba’ ...
 
Foça'da orman yangını
Foça’ya bağlı Kozbeyli Köyü yakınlarında 4 ayrı noktada başlayan orman ...
Balbay: Benim yerim Meclis
“Ergenekon” sanığı CHP Milletvekili Mustafa Balbay, mahkemeden tahliyesini ...
Gizli tanık davası düştü
İkinci Ergenekon davası kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan ...
 
Allianoi sular altında, davası ise sürüyor
Bergama’daki Allianoi Antik Kenti'nin sular altında kalmasına izin veren ...
Öğretmen kaçırmaya, öğretmenlerden tepki
Eğitim İş Sendikası İzmir Şubesi üyeleri, son dönemlerde terör örgütü ...
Şehit ateşi bu kez Kiraz'a düştü
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı eteklerinde, PKK'lı töristlerin ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva