HABERLER>POLİTİKA
18 Şubat 2012 Cumartesi - 16:14

Bahçeli: Zalimlerin hukuku tescil edildi

Bahçeli, "Yapılan yasal değişiklik AKP'nin hukuku katletmesinin adı ve tanımından başka bir anlama gelmemiştir. Üstünlerin, güçlülerin ve zalimlerin hukuku böylelikle tescil edilmiş; adrese teslim düzenlemeler, önü ve arkası ayarlanmış teklifler endişe verici şekilde hayat ve zemin bulmuştur "dedi.

Bahçeli: Zalimlerin hukuku tescil edildi

Bahçeli, 6278 sayılı "Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un Ak Parti'nin dayatma ve zorlamalarıyla kabul edildiğini ve aynı gün Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak yürürlüğe girdiğini söyledi. Bahçeli açıklamasına şöyle devam etti: "Yapılan bu şaibeli düzenlemeyle birlikte; MİT mensuplarının veya belirli bir görevi yerine getirmek amacıyla kamu görevlileri arasından Başbakan tarafından görevlendirilenlerin; görevlerini yerine getirirken, görevin niteliğinden doğan veya görevin ifası sırasında işledikleri iddia olunan suçlardan dolayı soruşturulabilmeleri Başbakan'ın iznine tabi kılınmıştır. Buna ilave olarak, bahsi geçen izin; 5271 sayılı Kanunun 250'nci maddesinin birinci fıkrasına göre kurulan ağır ceza mahkemelerinin, görev alanına giren suçları işleyen özel görevliler için de geçerli olacaktır. Bu kapsamda yapılan yasal değişiklik AKP'nin hukuku katletmesinin adı ve tanımından başka bir anlama gelmemiştir. Üstünlerin, güçlülerin ve zalimlerin hukuku böylelikle tescil edilmiş; adrese teslim düzenlemeler, önü ve arkası ayarlanmış teklifler endişe verici şekilde hayat ve zemin bulmuştur."
 
"MİLLİ VİCDANLARI İNFİALE SOKACAK BİR KEPAZELİKTİR"
 Bahçeli, "AK Parti tarafından, işleyen bir soruşturma sürecini akamete uğratmak amacına matuf olduğu bilinen yasa önerisinin, yangından mal kaçırırcasına ve kısa zaman içerisinde kanunlaşması hukuk devleti anlayışının aldığı en büyük ve ölümcül yaralardan birisi haline gelmiştir. Halen görevdeki MİT Müsteşarını koruma ve kollama dürtüsüyle harekete geçen AKP zihniyeti, hukukun üstünlüğüne kurşun sıkan bu tavır ve icraatı nedeniyle inandırıcılığını da tamamen kaybetmiştir. Bazı kamu görevlilerine özel görev verilmesi ve bundan kaynaklanan suçlardan muaf olabilmelerinin önünün açılması, sözde ileri demokrasinin ileri derecede otoriterleşen ve tiranlaşan yüzünü ifşa etmiştir. Temel özellikleri arasında şeffaflık, katılımcılık ve hesap verebilirlik bulunan demokratik-parlamenter sistemde, gizli kapaklı ilişki ağlarının, tezgah altı ve kayıt dışı faaliyetlerin güvenceye alınması, hukuku felç edecek ağır bir darbe ve milli vicdanları infiale sokacak bir kepazeliktir. Konusu ve sınırları kanunla tayin edilmemiş bir görevden; ancak ve ancak cuntaların kontrolünde bulunan, paramiliter unsurların hakim olduğu ve toplu kıyımları gözünü kırpmadan yerine getiren vahşi diktatörlerin yönetimlerinde görmek mümkün olacaktır"dedi.
 
"KİRLİ OPERASYONLARIN AZMETTİRİCİSİ OLARAK ANILACAKTIR"
 Başbakan Erdoğan'ın kendi takdir ve keyfi doğrultusunda görevlendirdiği özel görevlileri kanatlarının altına aldığını söyleyen Bahçeli şöyle devam etti: "Bundan sonra işlenen suç ve cürümlere doğal olarak iştirak edecek ve kirli operasyonların azmettiricisi olarak anılacaktır. Dikkatleri çeken önemli hususlardan birisi de Cumhurbaşkanı'nın MİT Kanunundaki değişikliği onaylamadaki hızı ve acelesidir. Esasen kişiyi hedef alan bir düzenlemenin anında imzalanması; Çankaya'nın noter işlevine ve siyasi saiklerle hareket ettiğine yeni bir ispat olmuştur. Cumhurbaşkanı Gül, 2 Aralık 2011 tarihinde, 6250 sayılı "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun"u, bir kez daha görüşülmesi için, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına geri gönderirken bugünle taban tabana zıt bir tutum göstermiştir.
 
Nitekim yürüyen bir soruşturma kapsamında bulunan kişilere yönelik özel bir düzenleme olduğu iddiasıyla, 6250 sayılı kanun TBMM'ne iade edilmiştir. Bugün ise Cumhurbaşkanlığı makamı, açıkça kişiyi baz alan ve direkt ilgilendiren bir yasal değişikliği hiçbir incelemeye tabi tutmadan, vicdan kantarına vurmadan ve adalet anlayışını inkar edercesine onaylamıştır. Üstelik 2937 sayılı Kanuna eklenen geçici bir maddeyle de; hâlen devam eden soruşturma ve kovuşturmalar hakkında da Başbakan'ın izninin şart koşulması her şeyi gözler önüne sermiş ve netleştirmiştir."
 
"TÜRK MİLLETİ, AKP ZİHNİYETİNDEN BIKMIŞTIR"
 Cumhurbaşkanı'nın bizzat kişiye özel olarak düzenlenen yasanın tasdik ve uygun bulma makamı haline geldiğini belirten Bahçeli, "Türk milleti çifte standartlı ve çelişkide bocalarken yanlışı savunacak gerekçeleri üretmekten utanmayan AKP zihniyetinden bıkmış ve artık usanmıştır. Hukuku iğfal eden, yozlaştıran ve tarafgirliğin çıkmazına sokan AKP hükümeti, bilsin ki, girdiği karanlık yoldan dönmezse Türkiye büyük bir kördüğümün ortasına düşecektir. Adalete olan bağlılığın ve güveninin kaybolmasıyla, herkes kendi hukukunu oluşturma ve tesis etme çabası içine girebilecek ve yıkımın son aşaması da bu şekilde vasat bulacaktır. Bu itibarla tehlike çok büyüktür. Siyasal çoğunluğunu her şeyi üstünde gören AKP hükümeti, yanlıştan vazgeçmediği ve girdiği bulanık sudan çıkmadığı takdirde aziz milletimize derin hayal kırıklıkları ve sorunlar yaşatacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi, hukuku çiğneyen ve adaletin kalbine hançer vuran iktidar partisiyle her düzeyde mücadele etmeye ve yaptığı kötülükleri aziz milletimize duyurmaya devam edecek ve bundan da asla geri adım atmayacaktır"dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayır: Aziz Başkan’dan memnunuz
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, İzmir halkının olduğu gibi kendilerinin ...
AK Parti’den Ömer Kaplan’a tebrik ziyareti
İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu, Grup Sekreteri ...
CHP'de hareketli saatler! Milletvekilleri toplandı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük değişikliğini konuşmak üzere ...
 
Akay: “Teşkilatın hakimi, hekimi, ağabeyiyim”
AK Parti İzmir İl Teşkilatı, 30 ilçenin kongresini birlik ve beraberlik ...
DP Lideri Zeybek, İzmir'den hükümeti eleştirdi
Demokrat Parti (DP) İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği 'İktidara yürüyüş' ...
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir için çarpıcı planlar!
Milliyet Ege yazarı İbrahim Akbulut, köşesine CHP İzmir ile ilgili önem iddiaları taşıdı.
 
CHP'li İnce: Mesele 'Allah'a şükür' dememesi
CHP'li Muharrem İnce, AK Parti Milletvekili Hakan Şükür'ün televizyonda ...
MHP’li Oktay Vural: Maskeli devlet dönemi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MİT mensuplarının soruşturulmasını ...
CHP Parti Meclisi’nde ‘baskın' şoku
CHP Parti Meclisi Toplantısı sürerken salonun önünde kargaşa çıktı.
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva