HABERLER>GÜNCEL
12 Ocak 2014 Pazar - 09:35

Bacanak ilk kez konuştu: Binali Yıldırım'ın...

Önceki sabah İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’ne avukatı ile gelerek teslim olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın bacanağı Cemalettin Haberdar’dan ilk açıklama geldi.

Bacanak ilk kez konuştu: Binali Yıldırım ın...

İZMİR - Liman İşletmeleri’nde yaşanan rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili 7 Ocak’ta İzmir’de başlatılan ve 5 ili kapsayan operasyon sonrası arananlar arasında bulunan ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılan Haberdar Hürriyet'ten Banu Şen'e özetle şunları söyledi:
 
İzmir'i sarsan operasyonda kilit isimden kritik açıklamalar

BENİM DE BAŞIMA GELDİ
“Operasyonun yapıldığı günden düne kadar neler yaşadığımı anlatabilmem sizlerin de anlayabilmesi oldukça zor. Çünkü maalesef bu tarz soruşturmalarda herkesin başına gelen benim başıma da gelmiş, operasyonun düğmesine basıldığı an hakkımda asılsız haberler yapılarak suçlu ilan edilmiş bulunmaktayım. Bu haberler karşısında insanın kendisini savunabilmesi, masum olduğuna çevresindekileri ikna edebilmesi oldukça güç. Özellikle yayınlanan haberlerin tamamında benim ismimden çok Binali Yıldırım’ın isminin geçmesi ve bir karalama kampanyası haline dönüşmesi oldukça manidar.
 
1 SUÇ 3 OLDU
Emniyette vermiş olduğum ifadelerde bana yöneltilen  en son ses kaydı 2012 yılı eylül ayına aittir. Soruşturmanın 2011’de başladığı operasyonun ise 6 Ocak 2014 yılında yapılmış olması birlikte düşünüldüğünde operasyonla ilgili şüphelerimde hiç de haksız olmadığım aşikardır. Yine haberlerde suç örgütüne üye olduğum, hatta lideri olduğum, rüşvet verdiğim ve ihalelere fesat karıştırdığım, yurtdışına kaçtığım iddia edilmiştir. Halbuki tutuklamaya sevk gerekçem rüşvete aracılık suçudur. Yani dosyada iddia edilen suç 1 adet olmasına karşın basına 3 suç gibi duyurulmuştur.

YARGIYA GÜVENİMİ KAYBETMEDİM
(7 Ocak’tan bu yana neden teslim olmadığı sorusuna) Hakkımda yakalama emri uygulanmak üzere evime gelindiğinde Sivas’taydım ve haberi oğlumdan öğrendim. Hasta olmam sebebiyle hemen ifade vermem mümkün değildi. Her ne kadar hakkımda yapılan operasyonla ilgili şüphe bulunsa ve bir karalama kampanyasına dönüştürülmüş olsa da yargıya olan güvenimi hiç kaybetmedim. Kendim giderek ifade vermiş olmam bunun en iyi kanıtıdır. Yurtdışına kaçmak yahut saklanmak gibi bir niyetim hiç olmadı, adresim ve telefonlarım bellidir. Aklanmak dururken kaçmam mümkün olmadığı gibi ismi başkaları ile özdeşleştirilen birisinin yurt dışına kaçması adeta bu haberleri yapanların ekmeğine yağ sürmekten öteye gitmezdi. Gizlilik kararı kalktığında gerçekler otaya çıkacaktır, sabırla o günü bekleyeceğim.”        
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mst_rk 13 Ocak 2014 Pazartesi 09:54

kardeşim hikaye anlatmayı bırak. Bir parkta liman işleri müdürü ile iş adamının yanında ne işin vardı ki bu iş adamını izmirde herkes tanıyor.Bi kerede mağduru oynamayın delikanlı olun be.

Yorumu oyla      23      6  
mustafa cevıkel 12 Ocak 2014 Pazar 23:52

bir:o kadar yolu yakalama kararı olan bır ınsan nasıl olurda yakalanmadan ızmır e gelır. iki:neden sabah saat sekız bucukta ıfade vermeye gelmedınız. üc:bu kadar bınali bey i dusunen bır akrabası televızyon ızlemıyorda nasıl oluyor oglundan ogrenıyor yakalama kararını(habari oglundan ogernemezsın.haberı gazeteden yada tv den ogrenırsın) cevap1)yakalanmadı cunku hıcbır polıs onu yakalayazdı cevap2)gun ve saat manıdar.yanı onceden ayarlanmıs bır operasyon cevap3)bınalı bey ın ısmının arkasına kendı ıfadesıyle saklanıyor. not:bu sorukar ve cevaplar normal zeka sevıyesındeki her ınsan ın bınalı bey ve bacanagının acıklamalarına bakarak kolayca ulasabılecegı sonuclar.bu hafta ıcınde ne mı olacak...o da aynı yontemele bılınebılır. ornegın:hakan sukur abd de tayyıp bey hsyk yı ele gecırmeye calısıyor(en fazla 2-3 gun onun ıcın yeterlı)cumhurbaskanı tayıp bey yurtdısındayken onun adamlarını koske cagırıyor(ılk defa davet edıyor)tayyıp bey doner donmez hava alanında aynı kısılerle acıl toplantı yapıyor(aslında basbakanlık konutunun arasındakı kapıdan gecerek dısıslerı konutundakı(cumhurbaskanımız orada oturuyor halen)kısıyle gorusme yı tercıh etmıyor.yanı bu pazartesıden ıtıbaren tayyıp bey sah cekecek,karsı guc mat dıyecek.

Yorumu oyla      22      6  
xyz 12 Ocak 2014 Pazar 21:29

binali yıldırıma yapılan bu karalama kampanyası da tutmadı tühhh.artık başka bahara sizin siyasi oyunlarınız.bizler ona güveniyor ve inanıyoruz.sen yürü binali başkan,meyve veren ağaç taşlanır.

Yorumu oyla      17      22  
TC misafir 12 Ocak 2014 Pazar 19:16

Kemal Özen, Bu mübarek gecede hırsızları savunmaya utanmıyor musun? sizler ayakkabı kutularında yaşamaya devam edin size çok yakışıyor.

Yorumu oyla      38      15  
Gönül işsever 12 Ocak 2014 Pazar 19:09

Ülkemde bu iktidar dönemindeki kadar yolsuzluk görmedim karıştırdıkta neler çıkıyor bacanak enişte oğul bakalım daha neler görecek canım ülkem

Yorumu oyla      34      17  
Mustafa Tokdemir 12 Ocak 2014 Pazar 18:39

Bacanak burası İzmir yemezler...

Yorumu oyla      35      16  
Mustafa Tokdemir 12 Ocak 2014 Pazar 18:38

Avcı bin yol bilirse ayı binbir...

Yorumu oyla      27      9  
AŞAGIDAKİ ( Olumsuz VE Kinayeli )... 12 Ocak 2014 Pazar 15:58

sallamalar , SALLAMACILAR...PEŞİN HÜKÜMLE AK PARTİYE . Binali YILDIRIMA ZARAR VERECEKSİNİZ Diye...Yarışıyorsunuz...Bu millet bunun hesabını SANDIKTA SORACAKTIR İşiniz gücünüz on parmağında on kara , iftira...CHP de KOCAOGLU'da Bunun altından kalkamaz...DÜRÜST OLUN...DÜRÜST. KemalÖZEN.

Yorumu oyla      25      38  
Jammer 12 Ocak 2014 Pazar 14:43

UYAP, size önemli bir fırsat sunmuş. Nöbetçi Mahkeme'nin cuma nöbeti sizin içinmiş... Bakın konuşup, yorum bile yapıyorsunuz. Ama bugüne kadar görmezden gelinen hukuk mağdurlarının, soruşturuldukları hafta "açıklama yapma" olanağı oldu, ne de "Hastayım" diye teslim olmama durumu oldu... Siz çok şanslısınız... Bakalım bu şansınız sonuna kadar devam edecek mi?

Yorumu oyla      33      10  
mehmet 12 Ocak 2014 Pazar 14:08

Ankaradaki bir avm bahçesinden başka piknik yapılacak başka bir mekan yokmu acaba koca başkentte?

Yorumu oyla      35      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Büyük Rüşvet'te cezaevindeki son durum ne?
17 Aralık’taki ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’nda tutuklanan eski İçişleri Bakanı ...
İzmir’i sarsan operasyonda kilit isimden kritik sorulara kritik cevaplar
İzmir’de, 'İmbat Dalgası' adıyla TCDD Liman İşletmesine yönelik yolsuzluk ...
Başkent’te ‘4 örgüt’le büyün ‘yolsuzluk’ mitingi
KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyeleri bugün Ankara "Bozuk Düzende Sağlam Çark ...
 
Yunanistan’ın aradığı bankacıya İstanbul’da gözaltı
Yunanistan’da geçen yıl kapatılan devlet bankası Postbank’tan 400-500 ...
Film değil gerçek: Bir ilçe yağmur duasına çıktı!
Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’nde çiftçiler kurak geçen mevsim nedeniyle yağmur ...
Redhack bu kez AK Parti İzmir’i vurdu!
Türkiye’de birçok kamu kurumunun resmi internet sitelerini ve şahsi hesapları ...
 
Valilikten ‘yeni hayat operasyonu’ raporu: Bir yılda 132 vaka!
İzmir Valiliği 2013 yılı göçmen kaçakçılığı raporunu yayınladı.
Adım atan yok: Eski rektör Hilmioğlu için süre daralıyor!
Eski rektör Hilmioğlu için süre giderek daralıyor. Kimse kılını kıpırdatmıyor.
‘Büyük Rüşvet’te yeni iddialar: Buğday ‘Sarraf’ı!
Dubai’nin buğdayının İran’a ticaretini de yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva