HABERLER>SPOR
10 Temmuz 2011 Pazar - 19:33

Aziz Yıldırım tutuklandı

Şike soruşturması kapsamında tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tutaklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Aziz Yıldırım tutuklandı

İSTANBUL - Tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilen Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım bir kez daha hakim karşısına çıktı ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. İfadenin ardından Yıldırım için verilen karar açıklandı. Yıldırım şike soruşturması kapsamında tutuklandı.

Peki şimdi ne olacak? Okumak için tıklayınız...
 
Yıldırım, mahkemedeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çok büyük bir rahatsızlığı olmadığı takdirde Metris Cezaevi’ne gönderilecek. Eğer bir rahatsızlık yaşarsa oradan hastaneye sevk edilecek.
 
Aziz Yıldırım'ın avukatlarının tutuksuz yargılama talep ettiği ancak şu an için böyle bir şeyin mümkün olmadığı da bildirildi.
 
Kararın açıklanması Fenerbahçeli taraftarlar ve polis arasında da arbede çıkmasına neden oldu. Olaylar sonrasında bir basın mensubu yaralandı.
 
Çevik kuvvet adliye önünde etten bir duvar ördü. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde önceki günlere çok daha fazla güvenlik kuvveti bulunduruluyor.
 
ADLİYE SAATLERİ
Pazar günü saat 14:00'e kadar hastanede kontrol altında tutulan Yıldırım, sağlık durumunun normale dönmesinin ardından tekrar adliyeye götürüldü.
 
Basın mensuplarının görüntü almasını önlemek isteyen polisin arka kapıdan çıkardığı Yıldırım'ı bir saat önce de avukatı ziyaret etmişti.
 
Yıldırım'ın Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan yaklaşık 5 saati bulan sorgusu sırasında, duruşma salonuna 2 kez sağlık ekipleri çağrıldı.
 
Aziz Yıldırım'ın sorgusu başladıktan yaklaşık 2 saat sonra duruşmaya kısa bir süre ara verildi. Sorgulama, verilen aranın ardından devam ederken, bir süre sonra mahkeme salonundan dışarı çıkan Yıldırım'ın avukatı, çağırdığı doktorla birlikte salona geri döndü. İçeriden bir süre sonra çıkan sağlık ekipleri, aradan zaman geçtikten sonra tekrar içeri çağrıldı.

Sorgu sırasında adliye binası dışına getirilen bir ambulansın dışında, ilerleyen saatlerde ikinci bir ambulans da adliye giriş kapısının tam yanına çekildi.
 
Aziz Yıldırım'ın sorgu sırasında şekerinin yükselmesi ve geçen zamanda düşürülememesi üzerine Yıldırım, İstanbul Adliyesinden bugün taburcu edildiği Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeniden gönderildi.
 
Aziz Yıldırım'ın doktoru Serdar Erkan, adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada ''iki defa kendisini kötü hissettiğini söyledi ve kontrol ettik. Şekerine baktık. 240 çıktı. 112 Acil doktorlarını çağırdık. Ambulansa gidildi ve serum takıldı. Şekeri düşmedi. Bunun üzerine, ifade veremeyecek duruma geldiği için hastaneye sevk edildi'' diye konuştu.
 
Bu arada, Aziz Yıldırım'ın Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinden saat 21:00 sıralarında getirildiği İstanbul Adliyesi önünde de Fenerbahçeli taraftarlar sorgu boyunca bekleyişini sürdürdü.
 
Polis, basın mensuplarına zaman zaman sözlü sataşmalarda bulunan taraftarlar ve gazeteciler arasında ise barikat kurarak, taraftarların bir taşkınlık yapmasını önledi. 

BAŞBAKAN’DAN İTİDAL ÇAĞRISI
Başbakan Erdoğan, Aziz Yıldırım'la ilgili tutuklama kararı için Fenerbahçe taraftarına itidal çağrısı yaptı.
Fenerbahçe kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın tutuklanma kararının açıklandığı sırada Osmanlı Köyü’nü ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan basın mensuplarının konuyla ilgili soruları yanıtladı.
Şike soruşturması kapsamında gerçekleşen tutuklama için “Yargı sürecinde olan bir konu hakkında yoruma girmem doğru olmaz” dedi.
“Ben de bir Fenerbahçe taraftarıyım. Hepimiz kararı olgunlukla karşılamalıyız” diyen Başbakan Erdoğan, Bağdat Caddesi’ndeki protestolarla ilgili olaraksa taraftarlara seslendi ve “Yargıya intikal etmiş kararları olgunlukla karşılamalıyız. Aziz Bey’in avukatları gerekli itiraz yapacaktır, bu süreç beklenmeli” açıklamasında bulundu.
KULÜPTEN TEPKİ!
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın tutuklanmasının ardından, kulübün resmi internet sitesinin açılış sayfasında İslam Çupi'nin bir yazısını yayınladı.
İslam Çupi'nin, sitede yayınlanan yazısı şu şekilde:
"Türkiye'de Fenerbahçe Cumhuriyeti sağlıklı, başarılı ve ilkse, bu ülkede her şey mutlu ve huzurludur. Esnafın yüzü güler. Perakendeci ve toptancıların tezgahında mal kalmaz. Tiyatrolar, sinemalar, sazlar, barlar, meyhaneler fuldur. Statlar Türkiye'nin her vilayetinde lebaleptir. Fenerbahçe gittiği her kente kendi ile birlikte büyük bereketini götürür. Kötü (!) uğurlanmasına rağmen. Fenerbahçe Cumhuriyeti ortalıkta yoksa, Türkiye yoktur, futbol yoktur, bolluk yoktur, insanlar yoktur, canlılar güç nefes alır ve bu ülke kısa süre sonra yaşayan yer olmaktan çıkıp, mezarlık olur. Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü, ne kupa büyüklüğüdür. Onun büyüklüğü başka bir büyüklüktür işte, adı konamaz." 

GERGİN DAKİKALAR
Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın götürülmesi beklenen Metris Cezaevi önünde, Trabzonspor ve Fenerbahçe taraftarları birbirine girdi.
Polisin güçlükle ayırdığı kavgada bir taraftar yaralandı. Kadıköy’de yapılan yürüyüşün ardından E-5 Karayolu’na çıkarak Boğaziçi Köprüsü’nü yürümek isteyen bir grup taraftar ise polisin müdahalesi ile dağıtıldı. Adliye önündeki taraftarlar ise Aziz Yıldırım’ın çıkışı sırasında polise ve basın mensuplarına bira şişeleri fırlattı.
Tutuklanan Aziz Yıldırım, adliyeden çıkışı sırasında önce çevik kuvvet otobüsüne bindirilmek istendi. Ancak Yıldırım, otobüse binmek istemedi. Bunun üzerine sivil polis otomobili kapıya yanaştırıldı. Yıldırım, sivil polis otosuna binerek adliyeden çıkarıldı. Ambulans da Yıldırım’ın bulunduğu otomobilin arkasından hareket etti. Adliye önünde bekleyen Fenerbahçe taraftarları, Yıldırım’ın çıkışı sırasında "PKK mecliste Fenerbahçe hapiste", "En büyük başkan bizim başkan" şeklinde slogan attı. Taraftarlar, basın mensupları ve polise bira şişeleri fırlattı. Yaşanan arbede sırasında bir kameraman hafif şekilde yaralandı.
CEZAEVİ ÖNÜNDE KAVGA
Yaklaşık 30 kişilik Fenerbahçe taraftarı, Aziz Yıldırım’ın götürülmesi beklenen Metris Cezaevi önünde toplandı. Bu sırada otomobillerle cezaevi önüne gelen bir grup Trabzonspor taraftarı da soruşturmayı destekleyen sloganlar atmaya başladı. Bunun üzerine iki grup birbirine girdi. Polisin zamanında müdahalesi ile kavga büyümeden bastırıldı. Polis, iki grup arasına barikat kurarken, bir kişi kolundan yaralandı.
Kadıköy’de Fenerbahçe’ye destek yürüyüşü düzenleyen kalabalık dağıldıktan sonra bir grup, E-5 Karayolu’nda yürüyüşe geçti. Boğaziçi Köprüsü yönünde yürüyen gruba polis, Acıbadem Köprüsü Uzunçayır mevkiinde biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sonrası grup dağılırken, bazı taraftarların gözaltına alındığı belirtildi. (ntv ve ajanslar)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI 11 Temmuz 2011 Pazartesi 09:46

ŞANLI FIRTINAM SENSİN TEK SEVDAM SEN OLMAYINCA KANIYOR YARAM .SÜPER LİGTEKİ HAKKETTİĞİN YERDE SEN OLACAKSIN BUCASPORUM ,HAKKIMIZI YİYENLERE HAKKIMIZ HARAM OLSUN.

Yorumu oyla      13      6  
bucalıyız 11 Temmuz 2011 Pazartesi 08:05

ilahi adalet diyorum...başka söze gerek yok...

Yorumu oyla      14      6  
BUCALI 10 Temmuz 2011 Pazar 23:14

SON MAÇIN SİVASLA VE BİLİYORSUN AZİZ EFENDİ SİVAS KÜMEDE KALMASI GARANTİ OLSUNDA BUCA DÜŞSÜN BİZDE SİVASTAN RAHAT ÇIKALIM MAÇLARI BİR BİR BAĞLADINIZ VE BUCAYI KÜME DÜŞÜRMEK İÇİN ELİNİZDEN GELENİ YAPTINIZ ADALET YERİNİ BULACAK VE FANER KÜME DÜŞECEK BAŞKA YOLU YOK .

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FIFA Başkanı’ndan şike açıklaması
Uluslararası Futbol Federasyonu (FIFA) Başkanı Joseph Blatter, birçok ...
Sorgusu bitti, karar bekleniyor
Şike soruşturması kapsamında tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen ...
Mahkeme'den ikinci kez hastaneye
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki ...
 
Geleceğin yıldızları yetişiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, geleceğin şampiyon buz patencilerini günde ...
Yıldırım'ın ifadesi internette
Şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe ...
‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, futbolda şike iddialarına yönelik yaptığı ...
 
Korhan yuvaya döndü
Göztepe, 2001-2002 sezonunda Sarı-kırmızılı formayı terleten Korhan Öztürk’le ...
‘Daha yeni başlıyor’
Aziz Yıldırım hakkında savcı Mehmet Berk´in kararının açıklanmasıyla birlikte ...
Mahkemeden hastaneye
Şike soruşturmasında savcılık ifadesi tamamlanan Fenerbaçe Başkanı Aziz ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva