HABERLER>EKONOMİ
2 Eylül 2011 Cuma - 16:39

Aydın'a ikinci jeotermal elektrik santrali

Aydın'ın Germencik ilçesinde, yeni kurulan ve deneme üretimine başlayan jeotermal elektrik santralinin ardından ikinci bir santral daha kurulacak.

Aydın a ikinci jeotermal elektrik santrali

AYDIN - Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nün 2009 yılında açtığı ihaleyi kazanarak, Germencik'e bağlı Hıdırbeyli beldesindeki jeotermal sahasında çalışma yapmaya başlayan Maren Maraş Elektrik Şirketi, açtığı 6 jeotermal kuyusu ile deneme üretimi yapmaya başladığı 20 megavatlık ilk elektrik santralinin ardından bölgede 48 megavatlık ikinci bir jeotermal elektrik santrali kurmayı planlıyor.
 
Maren Maraş Elektrik Genel Müdürü Mehmet Şişman, yaptığı açıklamada, Germencik'e bağlı Hıdırbeyli beldesi için 2009 yılında açılan ihaleyi kazanmalarının ardından bölgedeki jeotermal sahasında çalışma yapmaya başladıklarını söyledi. Yaklaşık 2 yıldır sahada sondaj yaptıklarını ve sahada daha önce MTA tarafından açılan iki kuyunun yanına 14 kuyu daha açtıklarını belirten Şişman, şunları söyledi: ''Açılan kuyuların ardından 20 megavatlık santralimizi kurduk. Santralimiz, ilk etapta 6 kuyuda çalışma yapacak. Bunların 3'ü üretim, 3'ü ise enjeksiyon kuyularıdır. Kuyulardan 150-155 derece sıcaklıkta çıkan jeotermal su santralimize aktarılıyor. Şu anda deneme üretimi yapılıyor. Önümüzdeki 1-1,5 ay içinde santrali açmayı düşünüyoruz. Bu santralden sonra Germencik'te 2013 yılına kadar 48 megavatlık bir santral daha kurmayı planlıyoruz. Böylece ilçede 68 megavatlık iki ayrı santrale sahip olacağız.'' Şişman, şirket olarak jeotermal alanında 2014 yılına kadar toplam 300 milyon dolar yatırım yapmayı planladıklarını kaydederek, jeotermal alanında büyümeye devam edeceklerini ifade etti.
 
Bu arada Germencik Kaymakamı Resul Çelik, ilçede jeotermal alanında yapılan yatırımlara ilişkin olarak yaptığı açıklamada, ilçelerinin jeotermal kaynakları ile ekonomik anlamda önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirerek, bu potansiyelin bir an önce kullanıma sunulmasının önemli olduğunu belirtti. Maren Maraş Elektrik Şirketi tarafından yapılan jeotermal elektrik santralinin en kısa zamanda açılmasını ümit ettiklerini ifade eden Çelik, ''Germencik'in sahip olduğu bu potansiyelin harekete geçirilmesi için işadamlarımızın ve yatırımcılarımızın ilgi ve alakaları bizleri sevindiriyor. Bizler de buradaki çalışmalarda hem yardımcı olacağız hem de bir an önce ekonomiye kazandırılması konusunda sıkıntıları varsa giderme yönünde destek olacağız'' dedi.(AA)

Ortadoğu’ya barış ve istikrarın gelmesi, Arap-İsrail ihtilafının çözümü büyük ölçüde Türkiye’nin rolü ve katkısına bağlıdır. İsrail’le ilişkilerimizin mevcut durumu Türkiye’nin bir arabulucu, kolaylaştırıcı ve uzlaştırıcı rol oynamasını engellemektedir. Filistin devletinin Birleşmiş Milletler’de tanınması konusunun da gündemde olacağı şu günlerde Türkiye-İsrail ilişkilerinde olabilecek yeni gerginlikler kritik Ortadoğu bölgesi için yararlı olmayacaktır. Bu nedenle, Türkiye ve İsrail’in karşılıklı olarak daha soğukkanlı hareket etmeleri ve ilişkilerini düzeltecek arayışlara devam etmeleri yerinde olacaktır."(AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vestel, Avrupa darboğazını fiyat avantajıyla geçti
Vestel Elektronik San. ve Tic. A.Ş., toplam satışlarının yüzde 63'ünü ...
Petrokimyada yerli üretim şart
Petkim Genel Müdürü Hayati Öztürk, her yıl 8-10 milyar dolar petrokimya ...
Pınar'dan yatırım atağı
Yaşar Holding bünyesinde bulunan Pınar Süt ve Pınar Et, yılın ilk yarısını başarıyla kapattı.
 
'Büyümek için bilgi temelli kalkınma şart'
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ''Küresel ...
Turist sayısında patlama!
Türkiye'ye yılın 7 ayında gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine ...
İşte yakıtta tasarrufun formülü
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği ...
 
80. İEF’te çevre konuşulacak
Ülkemizin Uluslararası nitelikteki ilk fuar organizasyonu İzmir Enternasyonal ...
Balıklar reklam yıldızı oldu işler açıldı
Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun yaptığı tanıtım faaliyetleri sayesinde Türk ...
İhracatta zeytinyağının adı yok!
İhracat Şampiyonları olarak tanımlanan, Türkiye İhracatçılar Meclisi ilk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Atatürk bizden biridir!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva