HABERLER>GÜNCEL
7 Temmuz 2022 Perşembe - 08:06

Avukatlar ve doktorlar İzmir'de iş bıraktı!

6 Temmuz tarihinde görevi başında öldürülen Doktor Ekrem Karakaya ve Avukat Servet Bakırtaş için İzmir'de 7-8 Temmuz tarihlerinde iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek.

Avukatlar ve doktorlar İzmir de iş bıraktı!

EGEDESONSÖZ- Türk Tabipler Birliği ve İzmir Barosu'na bağlı üyeler 6 Temmuz tarihinde meydana gelen Doktor Ekrem Karakaya ve Avukat Servet Bakırtaş cinayetleri için 7-8 Temmuz tarihleri arasında iş bırakma kararı aldı.

Geçtiğimiz  gün sağlıkta şiddetin en acı örneklerinden birine tanık olan Türkiye, Konya Şehir Hastanesi'nde Hacı Mehmet Akçay iddialara göre annesinin ölümünü sorumlu tuttuğu Doktor Ekrem Karakaya'yı görev başındayken öldürmüştü. Acı olay üzerine basın açıklamasında bulunan Türk Tabipler Birliği (TTB) , Türkiye genelinde grevde olduklarını "Öfkeliyiz, şiddete karşı 7-8 Temmuz'da g(ö)revdeyiz" ifadeleriyle duyurmuştu. Buna göre TTB'ye bağlı İzmir Tabip Odası'na kayıtlı hekimlerin acil müdahale gerektiren durumlar dışında hasta kontrolü yapmayacağı öğrenildi.

Bir acı olay da İstanbul'da yaşanırken, Abdullah Türkoğlu; daha önce tabanca ile yaraladığı kişinin ailesi tarafından açılan tazminat davasının geri çekilmemesi üzerine avukat Servet Bakırtaş’ı bürosunda öldürdü. Saldırgan daha sonra kendisine dava açan Öznur Tufan’ı da Büyükçekmece’deki iş yerinde vurarak öldürdü. 

Cinayet haberinin ardından İzmir Barosu da yaptığı sosyal medya paylaşımında, "Daha önce defalarca söyledik ve bir kez daha yineliyoruz: YETER ARTIK! Avukatlara yönelik şiddetin sonlandırılması için 07.07.2022, saat 12.30’da Bayraklı Adliyesi C Blok önünde yapacağımız basın açıklaması sonrasında, Bayraklı Adliyesi'nden ek binaya cübbelerimizle yürüyoruz" ifadelerini kullandı ve avukatlara yönelik önlenemeyen şiddet ve saldırılar karşısında acil önlem için tüm avukatlara 7 - 8 Temmuz günleri duruşmalara girilmemesi çağrısında bulundu.

TOPLUMUMUZ AÇ BIRAKILDI
Grev kararına ilişkin İzmir Tabip Odası'ndan yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
"Dr. Ekrem Karakaya’nın katledilmesi sadece bir vahşi cinayet değil , ülkenin , toplumun ve sağlık sisteminin ortaçağa döndürüldüğünün göstergesidir. Ülkemiz ve toplumumuz 22. yüzyılda,  ortaçağı yaşamaya zorlanmaktadır. Toplumumuz cahil ve aç bırakılmıştır. Her gün üzerine yüzlerce yalan , gerçekmiş gibi boca edilerek toplumumuz cahilleştirilmiştir. Her gün ekmeğinden kesilerek toplumumuz aç bırakılmıştır. Çalışanların yarıdan fazlası, emeklilerin hemen hemen tümüne yakını açlık sınırının civarındaki ücretlerle yaşantısını devam ettirmeye çalışmaktadır. Buna karşılık kamu yönetimi ya da siyasi iktidar aslında sağlığın , para kazanılabilir ve hatta çok sömürülebilir bir alan olduğunu keşfetmiştir. Bu toplum cahil ve aç bırakılarak, kendisini ifade etme gücünü yitirmiş ve sadece kendini şiddet ile ifade edebilen, dilsiz ve çaresiz bir toplum haline sokulmuştur. Biraz düşünen ve dilini kullanan kişiler dışlanmış , engizisyona tabi tutulmuş ve ötekileştirilmiştir.. Bu kişiler hemen kamu yönetimi tarafından itibarsızlaştırılmıştır. Cahil değerlidir , hepiniz cahilleşin yalanı her gün toplumun üzerine serpilmiş, ortaçağın tek yöneticili yoksul ve çaresiz toplum örneği , olağan bir yaşam tarzı olarak insanlara dayatılmıştır.

HEKİMLER ŞİDDET DİLİYLE BAŞBAŞA BIRAKILDI
Buna karşılık sağlık sistemi de orta çağ yinelenmesi içinde yeni kölelik ve şiddet ilişkisine göre yeniden şekillendirilmiştir. Sağlık ihtiyacı temel bir insani ihtiyaç iken , bunun karşılanması tam olarak ticari ilişkiler içinde oluşturulmuş , sağlık tesisleri işletme , sağlık çalışanları ve hekimler band işçisi , hastalar ise ne istediğini bilmeyen ve sadece şiddet diliyle taleplerini dile getiren müşterilere dönüştürülmüştür. Yoksul ve cahilleştirilmiş , yalanlarla bilinci bulandırılmış bir sağlık tüketicisi yaratılmıştır. Ticari faaliyette tüketici , müşteri artırılması esas olduğundan “kışkırtılmış bir hasta” talebi yaratılmış , yönetim ve kurumlar  tamamen bir işletmeye dönüşmüş ve başına bir sağlık işletmecisi , bakan olarak oturtulmuştur. Bu işletmelerin içinde , tüketici talebi yükseltilmiş ancak neyi talep edeceğini bilmeyen ama sürekli talep eden ve bunu şiddet diliyle yapmaktan başka bir dili olmayan insanlarla hekimler ve sağlık personeli baş başa bırakılmıştır.

SAĞLIK SİSTEMİ SAVAŞ ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Sağlık sistemi bu kışkırtılmış ve neyi talep edeceğini bilmeyen ama sürekli talep eden tüketici kitlesinin yoğun talebi karşısında çökmüş, beş dakikada bir banda bir tüketici konulmasına rağmen işletme yürütülememiştir. Bu yürütmeyi de , kamu yönetimi , yine şiddet kullanarak sağlamaya çalışmış ve bu şiddet yetkisini doğrudan tüketici durumuna sokulmuş vatandaşa devretmiş ve “ istediğin herşeyi , şiddet kullanarak elde etmekte serbestsin “ demiştir. Bu durumda da vatandaş , ilacından tetkikine , ameliyat endikasyonundan , raporuna kadar herşeye kendisi karar vererek talep listesini hekim ve sağlık çalışanlarının önüne koymuş ve elde edemediği herşeyi tehdit , hakaret ve saldırı ile , yani şiddet diliyle elde etme çabasına girmiştir… Bu nedenle sağlık sistemi tıpkı ortaçağın kurallarına göre  , ihtiyaçların güç dengeleri ile elde edildiği bir “ savaş “ alanına dönüştürülmüştür.

TAM BİR ORTA ÇAĞ KARANLIĞI
İşte kullanılan şiddet dili ve silahlar , elde edemediğini işkence ederek veya öldürerek elde eden bu şiddet dilinin enstrümanlarıdır. Bir bakıma bu şiddet tümüyle bir enstrüman haline gelmiş ve kamu yönetimi , yürütemediği sağlık sistemini yürütmede bu şiddet enstrümanını bir yönetim biçimi olarak kullanmaya başlamıştır. “Ben yapamıyorum artık sen bildiğin her yöntemle bu sağlık ihtiyacını  karşıla , ben seni koruyacağım “ formülü vatandaşın önüne koymuş ve sağlıkta tıkanmışlığın çözümü olarak bu yöntem hayata geçirilmiştir. 2019-2020 yılları arasında , beyaz kod verilerek , hekim ve sağlık çalışanları tam 23.721 defa imdat demiştir… 14 hekim arkadaşımız da işyerinde katledilmiştir… Bu tam bir ortaçağ karanlığıdır ve sorumluları da bellidir. Toplumumuzun 22. Yüzyılda ortaçağı yaşamasına izin vermeyeceğiz.
İnsanlarımızın yoksul, aç ve cahil bırakılmasına izin vermeyeceğiz. Toplumumuzu şiddet dilinin eline teslim etmeyeceğiz. Sağlığın temel ve ücretsiz bir yaşam hakkı olduğunu haykırarak , sağlık sisteminde ortaçağa kurallarına dönülmesine izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi ortaçağ kurallarına göre yönetmek isteyenlere geçit vermeyeceğiz. Bu süreçte hayatını kaybeden tüm hekim ve sağlık çalışanları bize bayrak olacaktır. Buradayız vazgeçmeyeceğiz, gitmeyeceğiz , değiştireceğiz ve düzelteceğiz…"

 
Limanda 7 tekne cayır cayır yandı
 
Ek bütçe ile e-ticaret kanunu Resmi Gazete'de
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Az bilmiş 8 Temmuz 2022 Cuma 11:17

Sayın Bülent IŞIK Yazdığınız yorumu okudum. Katkı payları uygulamalarıyla ilgili fazla bilgim yoktur. Ama ekonomik sıkıntılarla ilgili olarak bende sizlere katılıyorum. Sıkıntı var mı var. Bende aynı şartlardayım. Gevrek 4 TL oldu, inan bende alamıyorum. Maaşlar dolar karşısında % 50 eridi. Bunda hemfikiriz. Ama karşımızda ORTAÇAĞ diyen dinimize ve peygamberimize saldıran, çok renklilik, gök kuşağı (LGBT+) diyen, batıl ve PKKHDP ile iş tutan bir çuruh zihniyet var. Ya gevrekbenzinmazot deyip onlarla birlikte olaçaksın buna midesi ile hareket edenler denir. yada AllahPeygamberKur''an deyip hak yolunu seçeçeksiniz. Bunada aklıbeyni ile hareket edenler denir. Karar sizin. Sabret seçimlere de şunun şurasında ne kaldı ki 11 ay kaldı. Daha onların adayı yok. Bu millet feraseti ile hareket ederetmiştirde. İyi bayramlar dilerim.

Yorumu oyla      2      3  
Bülent Işık 7 Temmuz 2022 Perşembe 16:01

Az bilmiş hakikaten az biliyormuşsun. Bir de sağlık sistemi ile ilgili geçmişten örnek vermişsin. Eskiden raporlu ilâçlardan katkı payı alınmıyordu. Raporsuz ilaçlara emekli yüzde 10 katkı payı veriyordu şimdi raporlu ilaçlara bile emekli yüzde 20 'nin üzerinde katkı payı veriyor muayene ücreti reçete parası hariç. Çok övdügün sağlık sisteminden bana 15 gün sonraya göz hastalıkları için randevu alır mısın? Geçen gün Çalışma bakanının dediği gibi her evde otomobil var demişsin. Türkiye'de 23 milyon hane 13 milyon otomobil var. Üstelik bazı evlerde 2-3 otomobil ve şirket araçlarını hesaba katarsan en az 15 milyon evde otomobil yok. Insanlara artık gevrek bile lüks oldu.Emekli olduğumda aldığım maaş şimdi dolar cinsinden yarıya düştü. Otomobilimi kullanırken yokuş yukarı giderken tepe üstüne yakın yerde vitesi boşa atıyorum mecburen az yakıt harcamak için. Eserinizle övünün. Çankırı seçimlerine çok güveniyorsanız erken seçim yapın. Bugün görevden alinan belediye başkanının olduğu Aksaray Yenikent beldesinde AKP ve MHP nin 2019 seçimlerinde aldığı oy toplamı yüzde 99.63.

Yorumu oyla      2      3  
Az bilmiş. 7 Temmuz 2022 Perşembe 15:05

DOKTORLARIMIZA ve ÖĞRETMENLERİMİZE sonsuz saygı duyarım ve hakları ödenmez. Şiddete bende karşıyım. Yazdığınız yazıyı (basın açıklaması) dikkatlice okudum. Amacınız farklıdır. Sizler TTB'' ye bağlı tabib odaları olarak sizler kaos ve kargaşadan besleniyorsunuz. Amacınız belli. Hani rüzgâr esse, yağmur yağsa ona bahane edip T.C. Devletine saldırmaktır. TOPLUM AÇ BIRAKILDI, her şeyde ORTAÇAĞ'' a geri gittik diyorsunuz. Uzun uzun açıklamalar yazmışsınız. Yazdıklarınızı tek kelime ile hamaset denir. Erdoğan'' dan önceki sağlık sistemini herkes biliyor. Hastanede rehin kalmalar, ilaç kuyrukları, yetersiz binalar ve işyerinde olmayan daktorlar, eskiden doktorlar özel muayene açıp orada kafa koparıyordu. Gençler bunları bilmez, bilemez. Rahmetli Savaş AY bunları çok güzel anlattı. Az önce TÜİK e baktım 2021 yılında pandemi ortamında 1 milyon 153 bin 165 adet taşıt trafiği kaydı yapılmıştır diyor. 12 ay ortalaması 96.166 çıkıyor. Mart 2023 ayında da 97 bin 974 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı diyor. Ayrıca insanım çok akıllı ve zeki olup cep telefonu yenileme oranı çok yüksektir. Gidin bir 2. el cep telefon işi yapan biriyle konuşun bakalım ne diyecektir. Milletimiz çalışkan ve üretkendir. İHA ve Siha ları biz yapıyoruz. Yazınızda "ortaçağın TEK yöneticili yoksul ve çaresiz toplum örneği" diyorsunuz. Amacınız bizim Dinimize ve Peygamberimize saldırmaktır. Bu söylemin menşeyini de biliyoruz. Farkındayız. Kim kiminle beraber halkta bunun farkındadır. Gökkuşağının renklerini ne amaçla sevdiğinizide biliyoruz. Sizin amacınız halkın sağlığı falan değildir. Amacınız meslektaşlarınıza düşünmek hiç değildir. Dünyanın hiç bir yerinde sağlık üçretsiz değil ki. Kimse sizleri inanmıyor artık. Tasmanız başkalarının elinde. Düşün şu toplumun yakasından artık. Saydım tam 8 yerde ortaçağ kelimesi var. Falyolu kelimelerle bildiri kaleme almışsınız. Size kim inanır. Kadir inanır. Zaten oda sizinle beraber. Amacınız ülke bölünsün, parçalansın, iç kargaşa çıksın vb. Geçen gün yapılan ÇankırıDodurga seçim sonuçları sizin keyfinize kaçırmış olmalı ki sizde hala yürek yarasına sebep olmuş demek ki. Bu yaranın doktoru yoktur. Bilesiniz. "Sakın kader deme, kaderin üstünde bir kader vardır. Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır. Gün batsa ne olur, geceyi onaran bir mîmar vardır. Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır."

Yorumu oyla      2      4  
haydar haydar 7 Temmuz 2022 Perşembe 13:26

doktorlar artık tepki çekmeye başladı. her hafta perşembe cuma grev git sor hepsi tatilde. haftada 3 gün çalış 4 gün tatil yap modundalar. pandemi geçti artık eski şartlarına dönüp çalışmaları gerekli. günde 10 hasta bakarak bu sistem düzelmez. az iş çok para yok

Yorumu oyla      2      5  
Bülent Işık 7 Temmuz 2022 Perşembe 13:15

bekir doktorun işine gelmeyen ne ? İşyerinde şiddet mi? Aslında senin yorumun yayınlanmaması lazım.

Yorumu oyla      3      3  
bekir 7 Temmuz 2022 Perşembe 11:56

Avukatı da dolandırıcı doktoru da üçkağıtcı, devlet hastanesinde hastasıyla ilgilenen kaç doktor var, müvekkilini dlandırmayan kaç Avukat var bir de utanmadan eylem yapıyorlar sizi devlette tutan yok gidin özelde çalışın hangi özel hastane sizi kabul ederse gidin çalışın devlette çalışıyorsanız eylem yapma hakkınız yok hipokrat yemini ederken işimize gelmediğinde eylem yapacağız diye bir cümleniz yoktur

Yorumu oyla      2      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Limanda 7 tekne cayır cayır yandı
İstanbul'un Avcılar ilçesi Ambarlı sahilinde demirli bulunan 7 tekne alev aldı.
BM'den küresel açlık raporu: Bilanço ağırlaşabilir!
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile Dünya Gıda Programı, küresel ...
Ağaç dalını keserken düştü... Muhtarın acı sonu!
İzmir'in Beydağ ilçesinde ağaçtan düşen mahalle muhtarı hayatını kaybetti.
 
İzmir'de 57 kaçak göçmen kurtarıldı, 90 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'in Seferihisar ve Çeşme ilçesinde, Yunan unsurlarınca Türk karasularına ...
AVM'de kadınlar tuvaletinde taciz
Başakşehir'deki bir alışveriş merkezinde kadınlar tuvaletine giren yabancı ...
Demir Yumruk Operasyonu'nda tutuklama
Demir Yumruk Operasyonu kapsamında mahkemeye çıkarılan 10 kişi tutuklandı
 
Terör örgütüne 'üst düzey' darbe!
Turuncu kategorideki sözde bölge sorumluları etkisiz hale getirildi.
Özel hastanede trafo patladı! Hastalar tahliye ediliyor
Mardin'de özel bir hastanenin yanındaki trafonun patlaması sonucu dumandan ...
İzmir'de devrilen otomobildeki 1'i bebek 6 kişi yaralandı
İzmir'in Dikili ilçesinde, devrilen otomobildeki 6 kişi yaralandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva