HABERLER>SEÇİM 2015
4 Kasım 2013 Pazartesi - 13:07

Aliağa aday adayı Oğuzhan’dan Esnaf Odası’na ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkanı Aday Adayı Avukat Özlem Şan Oğuzhan meslek odası, sendika ve sivil toplum kuruluşu ziyaretlerine devam ediyor. Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret eden Oğuzhan, Oda Başkanı Hüseyin Ekren ile görüştü.

Aliağa aday adayı Oğuzhan’dan Esnaf Odası’na ziyaret

İZMİR - Aliağa’nın yaşanabilir bir kent olması için belirledikleri 12 stratejik öncelik çerçevesinde Aliağa’nın yol haritasını hazırladıklarını belirten Oğuzhan, “Halkın büyük bir kısmı, kent içi ulaşımı, gün geçtikçe içinden çıkılmaz hale gelen trafiği, yetersiz ulaşım altyapısını, otopark fonuna yatırılan paralara rağmen yapılmayan otoparkları ve yaygınlaşan yol ve kaldırım işgalini Aliağa’nın en önemli sorunu olarak görülüyor. Biz de bu sorunları hazırladığımız projelerle çözmek için göreve talibiz.” dedi.   Aliağa’nın sorunlarına yönelik sorun ve çözüm önerilerini ortaya koyduklarını ifade eden Oğuzhan, Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın da Aliağa’nın sorunlarına yönelik çözüm önerilerini öğrenmek istediğini belirtti. 
 
KÜÇÜK ESNAFI YAŞATMA PROJESİ
“Bizim de Aliağa esnafının ayakta kalıp kalkınmasını, büyük alışveriş merkezleri karşısında gelişip güçlenmesini amaçlayan fikirlerimiz, projelerimiz var.” diyen CHP aday adayı Avukat Özlem Şan Oğuzhan, “Tüketim çılgınlığı yerine, bilinçli alışverişi öneren, Aliağa esnafının kurallı rekabet ve geleneksel esnaf ahlakı çerçevesinde indirimli mal ve hizmet satışı yapmasını amaçlayan hem esnaf dostu hem de tüketici dostu organizasyonlar düşünüyoruz.  Bunun yanında sadece Aliağa esnafı arasında geçerli olacak bir indirimli kart uygulaması olan Aliağa Kart - ALKART kullanımını Aliağa Belediyesi’nin öncülüğünde başlatarak tüketicinin, Menemen’e ya da İzmir’e gitmeyip öncelikle Aliağa esnafından alışveriş yapmasını amaçlıyoruz.  Elbette bu fikir ve projelerimiz geliştirilebilir. Birlikte oluşturacağımız Aliağa’nın ortak aklı ile en güzel, en sağlıklı uygulamaları yaparak sorunlara çare olabiliriz. Bu konuda sizin ve Aliağa’daki esnafın ve ticari yaşamın temsilcisi olan diğer mesleki kuruluşların görüş ve önerilerini bekliyoruz” dedi.

ULAŞIM OTOPARK SORUNU
Sosyal demokrat belediyeciliğin plana ve programa dayandığını ifade eden Oğuzhan, “Bugün artık kentlerle ilgili ulaşım sistemleri, trafik, otopark ve kaldırım yönetimi bu alanda eğitim görmüş uzmanlara, mühendislere bırakılıyor. Bu konular artık ayrı bir bilim dalının görev alanını oluşturuyor. Aksi takdirde günü kurtaran çözümlerle ulaşım ve trafik, işin içinden çıkılmaz bir hale geliyor. Ayrıca hepimizin bildiği gibi bu görev, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandığımız günden bu yana Aliağa Belediyesi’nin görev alanından çıktı. Bu görev, artık İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait. İşte bu nedenle bu sorunların çözüm anahtarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Aliağa Belediyesi’nin katkılarıyla yapacağı İzmir Ulaşım Ana Planı olacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılında hazırladığı İzmir Ulaşım Ana Planı, Aliağa’nın da dahil edilmesi suretiyle güncellendiği ve bütün uygulamalar bu plana göre yapıldığı takdirde ulaşım, trafik, otopark ve kaldırım işgali gibi sorunlar, tek tek ağaçları gören bir anlayış yerine ormanı gören bir anlayışla çözümlenebilir” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı aday adayı Sarı’ya Sevgi Yolu’nda büyük ilgi
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan aday adayı İsmail Sarı, çalışmalarını ...
Çiğli aday adayı Talak projelerini Kılıçdaroğlu’na anlattı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı ...
Güzelbahçe aday adayı Yelekli’de açılışta muhtar zirvesi
Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis ...
 
Çiğli aday adayı Arslan sahaya indi
Yerel seçim çalışmalarına ara vermeksizin devam eden CHP Çiğli Belediye ...
CHP Menderes aday adayı İnal’ın önceliği üretici
Menderes Belediyesi CHP’li başkan aday adayı Veteriner Hekim Urkiye Güner ...
Buca aday adayı Akdemir Türkmenlerin yanında
Buca Belenbaşı köyü Yörük ve Türkmen Derneği açılışına CHP Buca Belediye ...
 
Sarı: Bayraklı'da devrim yapacağız
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan aday adayı İsmail Sarı, çalışmalarına ...
Gaziemir aday adayı Kar’dan Altay’a ziyaret
CHP Gaziemir Belediye Başkan aday adayı Fikret Kar, uzun yıllar yöneticilik ...
Bayraklı aday adayı Öncel’den Cumhuriyet vurgusu
CHP’den Bayraklı belediye başkan aday adayı Murat Haluk Öncel, “Cumhuriyet güvencemizdir” dedi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva