HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Temmuz 2011 Cuma - 16:26

Atatürk logolu tente tartışması

Kordon’da bulunan işletmelerin önündeki tentelere Türk Bayraklı ve Atatürk logolu uzantılar yapan işyeri sahiplerine Başkan Kocaoğlu’ndan yanıt geldi. Kocaoğlu, “Biz esnafın işadamının işini bozmak için belediye başkanlığı yapmıyoruz. Bunu da yedi düvel biliyor” dedi.

Atatürk logolu tente tartışması

Fatih Yapar/Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Kordon esnafınının sık sık karşı karşıya gelmesine neden olan tente sorunu devam ediyor. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ın devreye girmesiyle yapılan örnek tente projesi için Kocaoğlu’nun Kordon’a çağıran esnaf, çağrısına cevap alamayınca kendi başının çaresine baktı. Tentenin yanlarına güneşten korunmak için konulan 50 santimlik uzantılara izin çıkmayınca Kordon’da bulunan bazı işletme sahipleri aynı uzunlukta Atatürk posteri ve Türk Bayrağı logolu gölgelikler yaptırdı. Hem güneşten koruyan hem de rüzgarlı havalarda yağmurun gelmesini engellemesi beklenen tentelerin birçok işyerinin de takacağı öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu beklediklerini ifade eden Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, “Havalar ısınınca esnafımız kendi başının çaresine bakıyor. Sayın Kocaoğlu’nu yeni projeyi görmeye davat ettik fakat gelmedi. Henüz bir yanıt alamadık” diye konuştu.
 


KARAR VERMEDİM
Tentelerin Atatürk posteri ve Türk Bayraklı yapılması konusunda soruları cevaplandıran Aziz Kocaoğlu, “Önümüzdeki haftadan itibaren kendileriyle görüşürüz. Durumu değerlendiririz ve gerekeni de yaparız. Ne gerekiyorsa yaparız. Biz kararlıyız. Biz esnafın işadamının işini bozmak için belediye başkanlığı yapmıyoruz. Bunu da yedi düvel biliyor. Ama kentte de disiplini sağlamak durumundayız. Bakarız o tente ısrarı konusunu da değerlendiririz. Yönetmelik çerçevesinde ne yapmamız gerekiyor onu da kararlılıkla yaparız” dedi. CHP İzmir İL Başkanı Tacettin Bayır’ın araya girmesiyle yapılan örnek tente projesi hakkındaki fikirlerinin sorulması üzerine ise Kocaoğlu, “Örneği görmek ayrı şey bunu değerlendirmek ayrı şey. Örneği gördük. İzmir’in her köşesinde her yerinde yaşıyoruz. Konuyu biliyorum. Henüz karar vermedim” diye konuştu.
 
SOYER’İN KENDİ FİKRİ
EXPO 2015’te Genel Sekterekterlik görevini yapan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in EXPO 2020 adaylığı ile ilgili çalışmalarda geç kalındığı açıklamasını da değerlendiren Kocaoğlu, “O, Tunç beyin kendi fikridir. Neleri kastettiğini bilemiyorum. Ama EXPO’da bizim saniye kaybetmememiz gerektiğini ve gereken çalışmaların yapıldığı kanaatindeyim. Hangi gerekçeyle böyle bir şey dedi tabi ki onu başkanın kendisine sormak lazım” dedi.

Soyer ne demişti?...tıklayın
 
PARTİ ÖRGÜTÜNE SAYGI DUYARIZ
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın yeni tüzük çalışmalarına katkı koymak için gönderdiği raporda yer alan “kim ne görevde olursa olsun en fazla üç kez seçilebilecek” önerisini değerlendiren Kocaoğlu, bu çalışmayı parti örgütünün yaptığını söyledi. Kocaoğlu, “Bana tüzük konusunda kimse yazı yazıp soru sormadı. Sormaz da. Çünkü belediye başkanıyım. Kamu görevi yapıyorum. Onu il ve ilçe örgütleri değerlendirir ve karar verirler. Örgüte ve kurultayın aldığı karara saygı duyarız.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mustafa halis 10 Temmuz 2011 Pazar 04:39

ayrıca Atatürk ve Bayrağı ticarete alet edip gölgelik yapmak nedir arkadaş? bayrak kanununa muhalefetten hepsine işlem yapılmalı.

Yorumu oyla      12      11  
mustafa halis 10 Temmuz 2011 Pazar 04:37

kordon'da belediyenin madem ki koyduğu kurallara uymuyor mekanlar mühürle arkadaş hepsini yık kaçak ne varsa. baktın olmuyor alkol ruhsatlarını iptal et. bak bakalım 3-5 kuruş için kordon'u çadırkente çevirenler kurallara nasıl uyuyor

Yorumu oyla      12      11  
REMZİ 9 Temmuz 2011 Cumartesi 10:49

OYLARINIZ DÜŞTÜYSE KORDONUN DA ETKİSİ VARDIR.aziz bey KONUŞURKEN MANGALDA LAF BIRAKMAYIN AMA AKŞAMLARI GELİN BAKIN NASIL çadırkent oluyor.böyle belediyecilik olmasın daha iyi.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'de çifte mutluluk
SBS’de Türkiye birincisi olan Sinem Sınmaz ve ailesiyle bir araya gelen ...
Selçuk'tan TEDAŞ'a tepki
Selçuk’ un en kalabalık mevkisi olan Kubilay Caddesi Tedaş tarafından ...
'EXPO çalışmalarında geç kalınıyor'
EXPO 2015 Genel Sekterekteri ve Türkiye’nin ilk Cittaslow’u olan Seferihisar’ın ...
 
Burhaniye'de Kocaoğlu rüzgarı
Aziz Nesin anısına gerçekleştirilen 22. Burhaniye Ören Festivali’nin açılışına, ...
Altınpark'ta yeni dönem kazıları başladı
Konak Belediyesi tarafından dört yıldan bu yana sürdürülen Altınpark kazılarında ...
Bayraklı çalışanları ateş sınavında
Bayraklı Belediyesi çalışanları, İzmir İtfaiyesi Daire Başkanlığı Yangın ...
 
Balçovalı çocukların havuz mutluluğu
Balçova Belediyesi ilçedeki çocukları haftanın iki günü İzmir’in tek su ...
Buca üzüm heykelini seçiyor
Buca’nın simgesi olan “üzüm” ilçede anıtlaştırılacak. Buca halkının oylarıyla ...
Sındır'dan anlamlı nikah kıyımı
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır 4 yıl başkanlığını ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva