HABERLER>GÜNCEL
30 Haziran 2010 Çarşamba - 00:00

At yarışında 300 daire kaybedince’…

İzmir'de 45 yıldır at yarışı oynadığını bildiren İbrahim Topçu isimli şahıs, tutkunluğu yüzünden 300 daire bedelinde bir maddi kayba uğradığını söyledi.’

At yarışında 300 daire kaybedince’…


At yarışı oynamanın bir zaman sonra tutkuya dönüşmesinden ötürü maddi ve manevi zararlarını gördüğünü ifade eden Topçu at yarışı tutkunluğunu son erdirdiğini ise hazırlattığı, "İçki öldürür, kumar söndürür, at yarışı süründürür" yazılı pankartla duyurdu.

İZMİR - Emlakçılık yapan İbrahim Topçu 45 yıldır aralıksız olarak at yarışı oynadığını ve maddi-manevi anlamda büyük kayba uğradığını söyledi. At yarışı tutkunluğundan 20 gündür sıyrıldığını belirten Topçu hazırlattığı 'İçki öldürür, kumar söndürür, at yarışı süründürür" yazılı ilginç pankartla da toplumsal mesaj vermeyi amaçladığını ifade etti. Evlilik hayatında eşi ile ayrılma noktasına kadar geldiğini anlatan Topçu, iş hayatında da at yarışı saatinde müşterileri ile ilgilenemediğini söyledi.
Topçu at yarışı tutkunluğunun sürecini ise şu şekilde anlattı: "45 yıldır at yarışı oynuyorum. Türkiye'de yaşayan insanlar kumardan medet umuyor. Ancak aldığım bir karar doğrultusundan çocuklarımın ve torunlarımın rızkını bu tarz şans oyunlarına yatırmayacağım. Koşu camiasındaki herkes beni tanır. Koşu başladığı zamandan itibaren adeta televizyonun başında kitlenirdim. Dükkanım yüzlerce insanla dolardı. Koşuyu seyretmekten müşterilerime hitabımı dahi gerçekleştiremiyordum. Türkiye'nin koşullarından ötürü insanlar çaresiz. Yaşayanların yüzde 95'i bu şans oyunlarına tutkulu şekilde bağımlı. Yeri geliyor evlerindeki televizyonları bile satıyorlar. Ben 300 daire bedelinde bir maddi kayıba uğradım. Ancak artık kumardan gelecek 1 lirayı dahi istemiyorum."



Emlakçı dükkanının önüne astığı pankartla birlikte çevresinden olumlu tepkiler aldığını dile getiren Topçu, 20 gündür çok rahat ve huzurlu olduğunu kaydetti. İbrahim Topçu'nun 41 yıllık eşi Bahtiyar Topçu da evlilik hayatında eşinin at yarışı oynadığı dönemlerde kötü zamanlar geçirdiğini hatta ayrılma noktasına kadar geldiğini belirtti. Şimdilerde ise eşinin aldığı kararı desteklediğini ifade eden Bahtiyar Topçu mutlu olduğunu dile getirdi.
 
"JOKEY KULÜBÜ'NDEN TEPKİ ALDIM"
Hazırlattığı pankartla kamuoyuna toplumsal bir mesaj vermeyi amaçlayan Topçu, Türkiye Jokey Kulübü'nden tepki aldığını söyledi.

"Ben atları severim. Herkes kendi istediği hür iradesi neticesinde istediği şans oyununu oynamakta serbesttir. Kasapta her koyun kendi bacağından asılıyor" diyen Topçu, Türkiye Jokey Kulübü'nün avukatlarının kendisini arayarak pankartı kaldırmasını istediklerini ileri sürdü.

Topçu, "Söylemeden söylemeye fark vardır. Kendilerine bu olayın hukuki boyutu varsa orda görüşelim dedim" ifadelerini kullandı. (İHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Meydanı’’nda ’‘bomba’’ paniği
Bomba görünümlü çanta paniğe yol açtı. Vatandaşlar hemen polise haber ...
Buca’’da pitbull dehşeti
İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen olayda bir aileye saldıran pitbull ...
500 bin paralı asker yolda
Hakkari’’deki saldırının ardından profesyonel ordu için düğmeye basan ...
 
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
Dünya aile ödülü Erdoğan'a verildi
Dünya Aile Örgütü'nün Başkanı, ödülü dünyanın tüm aileleri adına ...
Kanser hastası açlık grevine başladı
Kanser hastası Seferihisarlı Nuray Eröz (50), takip edildiği Ege Üniversitesi ...
 
Hayvanseverler sokak köpeklerinin akıbetini soruyor
İzmir'de hayvan platformu üyeleri, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma ...
Arkadaşının yerine 6 ay askerlik yaptı!
Ereğli'de bir iş adamı ile yerine askere gönderdiği kişi yakalandı. ...
İzmir Üniversitesi’’nde mezuniyet coşkusu
İzmir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Bilgisayar Programcılığı, Elektronik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva