HABERLER>GÜNCEL
30 Haziran 2010 Çarşamba - 00:00

Buca’’da pitbull dehşeti

İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen olayda bir aileye saldıran pitbull cinsi köpek, baba ile oğulun yaralanmasına sebep oldu. Aile, saldırgan köpekten mahalleli tarafından kurtarıldı.’

Buca’’da pitbull dehşeti



İZMİR - Olay Göksu Mahallesi 649 Sokak Numara 20 önünde meydana geldi. Bir firmada güvenlik görevlisi olarak çalışan Emenullah Şakar eşi Gugerçin Şakar(35), Şerif Tikveşli İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören çocukları Ruhani Şakar(9) ve Hebin Şakar(7) ile birlikte akşam dışarı çıktı.

Sokak üzerinde yürüdükleri sırada karşılarına çıkan pitbull cinsi köpek bir anda Şakar ailesine saldırdı. Saldırgan köpek Hebin Şakar'ın üzerine atlarken, hamle yapan babası Emenullah Şakar, köpeği oğlunun üzerinden aldı. Hebin'in göz kapağı pitbulun pençe darbesi ile çizilirken, pitbul ile boğuşan baba elinden yaralandı. Bu sırada olayı gören mahalle sakinleri ise hemen Şakar ailesinin imdadına koşarak köpeği kontrol altına aldı. Baba Emenullah Şakar durumu polise haber vererek şikayetçi oldu. Sahipsiz olduğu öne sürülen köpek, belediye ekipleri tarafından gözlem altına alındı. Şakar ailesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek kuduz ihtimaline karşı aşı oldu.

Pitbull cinsi köpeğin başı boş sokakta dolaşmasına anlam veremediklerini belirten baba Emenullah Şakar, "Mahalleliyle birlikte köpeği zor zaptettik. Belediyeler bu sokak köpeklerine bir çözüm bulsun. Mahalle sakinleri imdadımıza koşmasaydı az daha ben ve çocuğum köpek tarafından parçalanacaktık" dedi.

Olayın şokunu üzerinden atamayan küçük Hebin ise, "Biz geziyorduk. Sonra köpek geldi bize saldırdı. Beni altına aldı. Daha sonra babama saldırdı" şeklinde konuştu.

BAKANLIK TALİMATI
İçişleri Bakanlığı’’nın, valiliklere gönderdiği genelgeyle Pittbull başta olmak üzere, kanunen üretilmesi ve sahiplendirilmesi yasak olan hayvanların toplatılması, bulunduranlara ceza kesilmesi ve bu tür hayvanların internet üzerinden satışı ve dövüştürülmelerinin engellenmesi talimatı verildi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’’nın ise Türk Veteriner Hekimleri Birliğine bağlı 51 oda başkanlığı ile Tarım İl müdürlüklerine genelge göndererek tüm muayenehane, poliklinik ve hayvan hastanelerinin TBMM'nin kararı doğrultusunda bilgilendirilmesi uyarısında bulunduğu, bu hayvanların üretilip beslenemeyeceğine ilişkin uyarıların, veteriner hekimler ile petshop sahipleri ve hayvan üretim çiftliklerine tebliğ edildiği, yasağa aykırı davrananların cezalandırılacaklarını bildirdiği belirtildi.
 
KİMLİK VE ADRES BİLGİLERİ BELİRLENİYOR
Çevre ve Orman Bakanlığının ise üniversiteler ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği'yle temasa geçerek, klinik ve hastanelere getirilen tehlikeli köpeklerin kimlik ve adres bilgilerinin kendilerine bildirilmesini istediği, valiliklere de yazı gönderen bakanlığın yırtıcı hayvanlara el konularak barınaklara teslim edilmesi, bu tür hayvan sahiplerine 3 bin 434 lira para cezası kesilmesi talimatı verdiği kaydedildi.
 
"PEK ÇOK ÜLKEDE YASAKLANDI"
Bakanlığına bağlı birimlerin koordinasyon kurulu toplantısına katılmak üzere Erzurum'a gelen Eroğlu Bir gazetecinin ’“Türkiye'de pitbull köpeklerinin toplanması yönünde bir çalışma yapıyorsunuz. Hayvan severler buna tepki veriyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz’” sözleri üzerine, şöyle konuştu:
 
’“Bu köpekler son derece saldırgan. Bunların pek çok ülkede beslenmesi ve dışarı salınması yasaklandı. Burada da bazı şehirlerde çocukları parçaladığı, insanları ısırdığını, hatta bazı mafya türü insanların bu köpeklerle insanları korkutarak, onlardan para sızdırdığını dahi biliyoruz. Bunu için de Türkiye'de bu köpeklerin toplatılması için bir çalışma yaptık. Türkiye'de hayvan haklarını korumak için Milli Parklar Müdürlüğü bünyesinde hayvan haklarını için bir birim dahi var. İlgili vatandaşların bu konuda hassas olması lazım.’”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
500 bin paralı asker yolda
Hakkari’’deki saldırının ardından profesyonel ordu için düğmeye basan ...
İzmir basınında bugün’…
Kentin ve bölgenin gazetelerinden öne çıkan haberler ve manşetlere taşınan gelişmeler’…’
Dünya aile ödülü Erdoğan'a verildi
Dünya Aile Örgütü'nün Başkanı, ödülü dünyanın tüm aileleri adına ...
 
Kanser hastası açlık grevine başladı
Kanser hastası Seferihisarlı Nuray Eröz (50), takip edildiği Ege Üniversitesi ...
Hayvanseverler sokak köpeklerinin akıbetini soruyor
İzmir'de hayvan platformu üyeleri, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma ...
Arkadaşının yerine 6 ay askerlik yaptı!
Ereğli'de bir iş adamı ile yerine askere gönderdiği kişi yakalandı. ...
 
İzmir Üniversitesi’’nde mezuniyet coşkusu
İzmir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Bilgisayar Programcılığı, Elektronik ...
İlk Türk insansız hava aracı uçuşa hazır
1992 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren TAI, ilk Türk insansız ...
Torbalı’’da feci kaza: Kamyon sürüye çarptı
Sebze yüklü kamyon Sağlık Köyü’’nde önüne çıkan sürüye çarptı. Kazada ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva