HABERLER>POLİTİKA
21 Mart 2014 Cuma - 15:33

Arınç sandalye üstünde konuştu: 'Montaj' ve Twitter çıkışı

Akhisar’a gelen Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç, seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kanunsuz dinlemeler, montaj ve kasetlerle küçük düşürülmeye çalışıldığını söyleyerek, Türk halkının bunlara inanmadığını ileri sürdü.

Arınç sandalye üstünde konuştu:  Montaj  ve Twitter çıkışı

MANİSA - Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Bülent Arınç, Akhisar'da AK Parti Belediye Başkan Adayı Salih Hızlı'ya ait seçim bürosunun açılışına katıldı. Açılışa, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ve partililer katıldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açılış konuşmasında, "Bugün Türk dünyasının da büyük bir neşe ile kutladığı nevruz günü. Nevruz yeni bir yıl yeni bir bahar yeni bir başlangıç demek. Yüzyıllardır Türk dünyasında büyük şenliklerle kutlandı. Bir zaman geldi Türkiye'de nevruzu ideolojik amaçlarına alet etmek isteyenler çıktı. Kavgaya ve şiddete dönüştü. Ama çok şükür şimdi yine gerçek anlamı ile kutlanmaya başladı. Nevruzumuzun güzelliklere yeni bir yıla barış içerisinde huzur içerisinde bir Türkiye'yi vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

SEÇİMLER GÜVEN TESTİNE DÖNÜŞTÜ
Seçimlerin yerel seçim olmaktan çıkarak, hükümete ve Başbakan'a duyulan güvenin test edileceği bir seçime dönüştüğüne dikkat çeken Arınç, "Geçtiğimiz Pazar günü Manisa ve İzmir'de büyük mitinglerimiz oldu. Manisa bugüne kadar benim gördüğüm ve herkesin de takdir ve tasdik ettiği yaklaşık 70 bin insanı mitingte topladı. Arkasından İzmir'de 100 binleri aşan bir miting yapıldı. Dün de Bursa'daki mitingte resmi rakamlarla 130 bin civarında vatandaşımız bir araya geldi" dedi.

'HALKIMIZ BAŞBAKANIMIZA İNANIYOR'
Hükümetin bugüne kadar farklı gelişmelerle karşı karşıya kaldığını anlatan Bülent Arınç, "Partimiz kapatılmak istendi, devrilmek istendi, cuntacılık yapıldı, parti içinden bölmeye kalktılar. Olmadı ve sonunda da bu partinin başındaki insanı ahlaksızca iftiralarla, hakaretlerle küçültmeye çalıştılar. Her gün kanunsuz dinlemelerle, yapılan montajlarla ve uydurulan kasetlerle Başbakanımızı yalanlar ve iftiralarla maalesef küçültmeye çalıştılar. Ama halkımız Başbakanımıza inanıyor. İşte Türk milletinin asaleti budur, bu yapılanların yanlış olduğuna, hakaret ve haksızlık olduğuna, Başbakanımızın mağdur edilmek ve diz çöktürülmek istendiğine inandı. Hükümetin yıkılmak istendiğine inandı ve hamdolsun 7'den 70'e evinde, bağında bir tek insan kalmadı ve meydanlarda toplandı. Kim milletin menfaatini hizmetini ön plana almışsa, ona yapılan iftiraların sonunda neye mal olduğunu biliyor" diye konuştu.
 
AK Parti Akhisar Belediye Başkan Adayı Salih Hızlı'nın iki dönemde çok büyük projelere imza attığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yeni dönem için de Hızlı'ya başarılar diledi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_03/2014_03_21/6ea1d2c7c382f6a1944eb8735fb7ff23.jpg

'TWİTTER, MAHKEME KARARINI UYGULAMADIĞI İÇİN KAPATILDI'
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İlk olarak, Twitter'in kapatılmasına değinen Arınç, Türkiye'deki mahkemelerin bazı hesapların kapatılması yönündeki kararının, site yönetimi tarafından uygulanmamasının yasağa neden olduğunu öne sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın dün Bursa mitinginde 'Mahkeme kararı ile Twitter kapanır veya kapatılır' demek istediğini söyleyen Arınç, "Gerçekten bugün öğreniyoruz ki mahkeme kararı ile Twitter’a erişim engellendi. İnternete erişim engellenmedi. İnternet yasaklanmadı. Bunu herkes bilsin. Bu işi yapan hükümet değil Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’dır" dedi.

'BENİM DE TWITTER HESABIM VAR'
Twitter'ın kapanmasına nede gösterilen bir mahkeme kararını, başvuru sahibinin adını vermeden ouyan Arınç, kendisinin de bir twitter hesabı olduğunu hatırlattı. Arınç şöyle dedi: “Danışman arkadaşlarımla onu takip ediyoruz. 1 milyonu da geçti takipçimiz. Biz, her gün uydurma şeyler yazmıyoruz oraya. Sadece yaptığımız işlerden, gezdiğimiz yerlerden bahsediyoruz. 1 milyon 200 bine yakın insan da bizi takip ediyor. Bundan dolayı bugüne kadar hiçbir şikayet olmadı. Ama internetin sınırsız dünyasında paylaşım sitelerinde böylesine sorumsuzca yayın yapanlar var. İnsanları lekeleyen, kötüleyen, özel hayatlarını alt üst eden, ahlakını ve karakterini rezil eden şeyler olunca şüphesiz dünyadaki tüm mahkemelerde, bütün kurallarda bunun engellenmesini bir hukuk olarak takip ediyorlar. Dolayısıyla kimse endişelenmesin. Sadece mahkeme kararlarını uygulamayan Twitter’ın merkezine karşı bir süreci TİB başlatmış durumda. Bunlar giderildiği takdirde hemen, belki de bu saatlerde giderilmiş olabilir.

Twitter'ın dün gece kapatılmasına rağmen bu sabah kendisi de tweet atan Bülent Arınç, “Ben de sabah Twitter hesabımdan, 'Akhisar’a gidiyorum' diye kısa bir mesaj göndermiştim. Benimkiler sadece bunlar" dedi ve kendisi gibi bu tweet atan Cumhurbaşkanı'nın düşüncelerini paylaştığını söyledi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_03/2014_03_21/246bf046b65b0d0f9efdfd01796e5ae8.jpg

'TWİTTER İYİ KULLANILIRSA FAYDALI BİR ARAÇTIR'
Twitter’in iyi kullanıldığı takdirde faydalı bir araç olduğunu vurgulayan Arınç, “Bıçak gibi. Ekmeği kesersiniz, parça parça dilim dilim, 10 kişiye taksim edersiniz. Bıçak, adalet vasıtası olur. Başka kötü niyetli adam aynı bıçağı alır, birisinin kalbine saplarsa, bıçak cinayet vasıtası olur. Twitter da böyle." dedi.

NİĞDE’DEKİ OLAYLARI DEĞERLENDİRDİ
Niğde’de dünkü terör saldırısını gerçekleştiren 3 kişinin yakalandığını ve kimliklerinin açıklandığını hatırlatan Arınç, "Onlar da belli yollarla Suriye’ye gidip oradaki katliama katılan aşırı radikal unsurların elemanları. Kendilerini kimlikleri ve ilk sorgularından sonra söylediklerine bakılırsa, Suriye’deki varlıkları endişe veren aşırı radikal unsurlardan birkaç tanesine mensup olduklarını tahmin ediyoruz. O kişiler Türkiye’ye geliyor, bilerek eylem yapıyorlar. Bu eylemden sonra başka bir eylem planladıklarını göstermek istiyorlar. Allah onlara fırsat vermesin" diye konuştu.
(dha)
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Gençlik Kolları’ndan 30 ilde ‘makara’ protestosu
Egemen Bağış’a ait olduğu iddiasıyla geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ...
Arınç’tan Twitter açıklaması: Hükümetin değil…
Başbakan Yardımcısı Arınç, Twitter erişim yasağının hükümet değil, TİB ...
Erdoğan: Gerisini Erzurum’a bırakıyorum!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden Pensilvanya'yı eleştirdi. ...
 
Günay: Yasaklardan medet ummak çok hazin!
Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Twitter'in kapatılmasına tepki ...
‘Odun koysak’ kavgası: Yüksel’le Tartan sert sözlerle karşı karşıya!
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan kendisi için "Eğer biz 'odun koysak ...
Kılıçdaroğlu’ndan yasak mesajı: Özgürlüğe Tweet at
Twitter’ın kapatılmasına tepkisini tweet atarak gösteren CHP lideri Kemal ...
 
Twitter yasağına tepki yağmuru: Kim/ne dedi?
Twitter’ın kapatılmasına Köşk’ten İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadar ...
Twitter yasağını AK Parti İzmir’den kimler deldi?
Twitter yasağını AK Parti İzmir'de belediye başkan adayları deldi.
AK Parti’nin 2 önemli ismi Twitter yasağını deldi!
Twitter’ın mahkeme kararıyla erişime engellemesine rağmen Başbakan Yardımcısı ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva