HABERLER>POLİTİKA
21 Mart 2014 Cuma - 13:31

‘Odun koysak’ kavgası: Yüksel’le Tartan sert sözlerle karşı karşıya!

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan kendisi için "Eğer biz 'odun koysak kazanır' deseydik, adaylığa onu koyar onunla devam ederdik" diyen CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'e sert tepki gösterdi. Tartan, "Milletvekilliği hiç bu kadar ayağa düşmemişti" dedi. Yüksel'den anında yanıt geldi. Yüksel, "Yaptıklarının tamamı kendi kişisel çıkarları ve koltuğu düşündüğünün göstergesi" diye konuştu.

‘Odun koysak’ kavgası: Yüksel’le Tartan sert sözlerle karşı karşıya!

EGEDESONSÖZ - CHP'de yerel seçim öncesi aday belirleme süreci ile başlayan tartışmalar adaylıklar açıklandıktan sonra da devam ediyor. Parti'nin Konak'ta aday göstermediği Belediye Başkanı Hakan Tartan, DSP'den aday olurken yerine aday gösterilen Baro eski Başkanı Sema Pekdaş ile arasındaki gerilim ise sürüyor.

Sık sık "CHP'nin odunu koysam seçilir mantığına karşıyım" diyen Tartan'a CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'den yanıt gelmişti. Konak'ta partililerle buluşan Yüksel'in "Eğer biz 'odun koysak kazanır' deseydik, adaylığa onu koyar onunla devam ederdik"  sözlerine Tartan, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yanıt verdi.


Tartan, "Sayın Alaattin Yüksel'in açıklamasını üzüntüyle karşıladım. Milletvekilliği hiç bu kadar hafiflememiş ve ayağa düşmemişti. Alaattin Yüksel'in bana yönelik kullandığı sözcükleri kendi seviyesine uygun buluyor. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Yüksel'in 'odun koysak Hakan Tartan'ı koyardık' cümlesinin düzeyine inmek bana yakışmaz.Sayın Alaattin Yüksel'in önce Bayraklı'da belediye arazisine yaptığı kaçak yapılarla ilgili halka hesap vermesi gerektiğini düşünüyorum. AKP'ye hizmet etmek değerlendirmesine gelince, bu söylemlerle kimin AKP'ye hizmet ettiği ortadadır. Seçim sistemi büyükşehir belediye başkanlıkları için kullanılan oyu Türkiye genel oyu hesaplamasında esas almaktadır. Dolayısıyla benim Konak belediye başkanlığı seçiminde yüzde 100 alsam bile bunun ne CHP'ye ne de AKP'ye ne de bir başkasına etkisi olmayacak. Bu gerçeğe rağmen antidemokratik bir şekilde yürütülen çirkin kampanyaların halkta karşılığı olmadığını görüyorum" dedi.


DEVLET ADAMI OLARAK...
Açıklamasında Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş'a da gönderme yapan Tartan, "İzmir'de siyaseti çirkinleştiren Atatürk ve Türk bayrağı karşıtı söylemleriyle halkın değil terörün avukatlığına savunanların bir kez daha halktan gereken dersi sandıkta alacağına inanıyorum. Ben incinsem de incitmemeye dikkat edeceğim. Haksızlığa direnç gösterirken şereflerin ayaklar altına alınmasına izin vermeyeceğim. Gelecek kuşakları düşünen bir devlet adamı olarak halkımı bölünme safsatasının ardındaki kavga ve çatışma ortamına karşı uyarmak görevim. Her kesimi kucaklayan anlayışla siyaset yapan Hakan Tartan'ın gelecek karanlık günler adına halkıyla paylaştığı bir manifestodur" ifadelerini kullandı.

ANINDA YANIT
Tartan'ın menifestosuna Milletvekili Yüksel'den tepki geldi.  Yüksel,"Benim kaçak yapım falan yok. İşyerimin bahçesinde bize ait barakayı kendi imkanlarımız ile geçmişte yıktık. Herhalde ondan bahsediyor. Hakan Tartan hem bu konuda hem de Sema Hanım konusunda iyice seviyesizleşmiştir. Kendisine yakışır açıklamalarını sürdürüyor. Ben onun açıklamalarına yanıt verdim. Meseleyi çarpıtmasın. Onu muhatap almak istemiyorum. Sağduyusunu yitirmiş bir kişidir.. Öyle anlaşılıyor ki  yaptığı tüm açıklamalar ve tavırları ile siyaseti sadece kendi koltuğu için yaptığı ortaya çıkmıştır. Bizler namuslu insanlarız" dedi.

KONUYU ÇARPITMASIN
Yüksel, Tartan'ın seçim sistemi ve oyların dağılımı ile ilgili yaptığı açıklamalarla kamuoyunu yanıltmaya çalıştığını söyledi. Yüksel, "Çıkıp 'Konak'ta oy Büyükşehir'e gitmiyor, orası buraya bağlı değil' gibi şeyler söylüyor. Biz bu seçimin referandum niteliğinde olduğunu söylüyoruz. Kimse halkı yanıltmasın. Oylar bölünmemelidir. Oyları bölenlere hizmet edenler bellidir. Tüm oyların CHP çatısı altında birleşmesi gerekiyor. Kullanılan her oy, AKP karşıtı alınan her tavır milletin başındaki belayı bir adım geriye götürecektir" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 22 Mart 2014 Cumartesi 11:39

DSP niçin İzmir'de miting yapmıyor.Anket sonuçlarının gerçekçi olmadığının ortaya çıkmasından mı korkuyor?

Yorumu oyla      14      9  
konak şeçmeni 21 Mart 2014 Cuma 23:22

bizler kararımızı verdik ve hakan tartanla yola devam..

Yorumu oyla      33      10  
nurşen tekpınar 21 Mart 2014 Cuma 21:08

sayın yüksel hakan tartanla değil binali yıldırım sizin rakibiniz sizi hakan tartanla uğraşın diyemi şectik

Yorumu oyla      46      20  
Mehmet Çetin 21 Mart 2014 Cuma 20:18

Sayın Mehmet rumuzlu arkadaş,rahmetli Ecevit sayın Hakan Tartan ı 2 dönem milletvekili 50-60 gün de Bakan yaptı.Herkese nasip olmayacak bir şey bu.Sayın Hakan Tartan ne yaptı? Rahmetli Ecevit hasta yatağında yatarken DSP den istifa edip YTP yi kurdular.YTP %0,? oy alınca oradan da istifa etmedi mi? Evet siyasette koltuk çok önemli anlaşılan!!

Yorumu oyla      26      45  
Sayın Vekil! 21 Mart 2014 Cuma 20:04

Eleştirdiğin sayın Tartan hala senin Partinin belediye başkanı.

Yorumu oyla      49      22  
Metin Işık 21 Mart 2014 Cuma 19:46

Bence Hakan Tartan Konak'ta kazanacaktır. Aladdin Yükselin açıklaması gereksiz olmuş.

Yorumu oyla      56      25  
21 Mart 2014 Cuma 17:00

chp izmirde iktidar olduğu için toplama kampı oldu burası sayın yüksel! hakan tartanı tebrik ederik DSP den aday olduğu için..ceketimi koysam chp den kazanırım zihniyeti ile hareket edenlere sorulacak hesabımız var! bucada levent PİRİŞTİNA harincinde bu kentte başkanlık yapıcak ikinci isim HAKAN TARTANDIR!...

Yorumu oyla      60      26  
HASAN TUFAN 21 Mart 2014 Cuma 16:29

SAYIN TARTAN KENDİNİZİ ÖRGÜTÜN HEP ÜSTÜNDE GÖRDÜNÜZ. BAKAN BAŞKAN DEDİRTTİNİZ. HİÇKİMSE KENDİSİNİ VAZGEÇİLMEZ SANMASIN. ALAATTİN BEY BU ÖRGÜTÜ İZMİR'DE İKTİDARA TAŞIMIŞ VE ÇOK EMEK VERMİŞTİR.

Yorumu oyla      33      81  
mehmet 21 Mart 2014 Cuma 16:17

sayın izmir milletvekilimiz Alattin bey senin odun dediğin kişi rahmetli Ecevit döneminde bakanlık yapan bir kişi Ecevit in Başbakanlığı döneminde kolay kolay bakan olunmazdı ben eski DSP yeni CHP li olarak bunu çok iyi bilirim ama İzmir milletvekilimiz ne genel başkan yardımcı sı nede MYK üyesi ozaman konuşurken bin düşünüp bir konuşcakcın sayın milletvekili

Yorumu oyla      71      22  
21 Mart 2014 Cuma 15:29

Tartışma chp KİLİĞİNE UYGUN YAPILIYOR. chp kliğinden hiç proje duyan varmı, lafu güzaf dışında...

Yorumu oyla      63      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’ndan yasak mesajı: Özgürlüğe Tweet at
Twitter’ın kapatılmasına tepkisini tweet atarak gösteren CHP lideri Kemal ...
Twitter yasağına tepki yağmuru: Kim/ne dedi?
Twitter’ın kapatılmasına Köşk’ten İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadar ...
Twitter yasağını AK Parti İzmir’den kimler deldi?
Twitter yasağını AK Parti İzmir'de belediye başkan adayları deldi.
 
AK Parti’nin 2 önemli ismi Twitter yasağını deldi!
Twitter’ın mahkeme kararıyla erişime engellemesine rağmen Başbakan Yardımcısı ...
Çıray: Twitter ‘muta nikahı’nı gizlemek için mi kapatıldı?
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray: Bu yasaklar tam aksi bir etki yaratacak ...
4 Eski Bakan’la ilgili önergede çarpıcı ayrıntı
AK Parti’nin 4 eski bakanla ilgili Meclis soruşturma önergesinde ''Rüşvet ...
 
Başbakanlık'tan Twitter açıklaması: Kapatmaktan başka...
Başbakan Erdoğan bugün Twitter'ı hedef alarak 'kökünü kazıyacağız" demişti. ...
'Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız'
Uluslararası komplolarla karşı karşıya olduklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, ...
DP Genel Başkanı Uysal: Menderes'e kimse sahip çıkamaz
Denizli'nin Buldan İlçesi'ne miting için gelen Demokrat Parti (DP) Genel ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva