HABERLER>POLİTİKA
8 Eylül 2011 Perşembe - 13:32

Kılıçdaroğlu'ndan zehir zemberek sözler

Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de ilk kez gerçekleştirilen Parti Meclisi Toplantısı’nda AK Parti’ye yüklendi. İç ve dış politikalarına yönelik zehir zemberek açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu “Bu hükümet işlevsel olarak bir topal ördektir” dedi. Kılıçdaroğlu, iç çekişmelerin İzmir’de başarıyı gölgelediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu ndan zehir zemberek sözler

Can Özlü/ Egedesonsöz - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’ni İzmir’de topladı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen toplantıya Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, parti üst yönetimi ve PM üyeleri tam kadro katıldı. Geceyi Swiss Otel’de geçiren Kılıçdaroğlu’nu, ilçe belediye başkanları ve belediye başkanları da yalnız bırakmadı. Başkanlar, toplantının basına açık olan bölümünü PM üyelerinin arkasında, ayakta dinledi. Kılıçdaroğlu, kalabalık bir koruma ordusu eşliğinde salona giriş yaptı. İki bölümde gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısının basına açık olan kısmında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Hükümeti’ne yüklendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve iktidar mensupları ile ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Parti Meclisi'nden kareler için tıklayın

Tekin'le görüşemeyince bacaya tırmandı...haberi için tıklayın

Kılıçdaroğlu Kocaoğlu'ndan yana taraf oldu...haberi için tıklayın



PELTE GİBİ YIĞILDI

Kılıçdaroğlu, “İktidar Partisi AK Parti, genel seçimlerde yüzde 49,9 oranında oy aldı ancak seçimler sonrasında ülke pelte gibi yığıldı. Peki nasıl oluyor da, seçimden böyle bir sonuç alan parti, seçimlerden hemen sonra mental olarak dağılıyor ve ipin ucunu kaçırmış bir profil çizebiliyor? Açıkça görülüyor ki AK Parti’nin yarattığı algı ile yaşattığı gerçeklik arasında dağlar kadar fark var. Hayal, gerçekliği sürdüremez hale geldi. Hiçbir iktidara nasip olmayan bir şans heba oldu. Ve ele geçirilen fırsatlar basit bir rövanş uğruna çarçur edildi. Sayın Başbakan, partisinde olgunlaşan akılvari kadroları kapı dışarı etti. Siyasi kadrolarını adeta katletti” diye konuştu.

Avrupa birliği sürecinde, iktidar partisi tarafından yapılan yanlışları da gündeme getiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi: 
“AK Parti’nin iktidarda olduğu dokuz yılda, Türkiye bütün ulusal uluslararası davalarda kaybeden taraf oldu. Hafızaları şöyle bir yoklayalım. AB sürecinde gün ortasında fener alayları düzenleyerek AB’ye katıldık diye görkemli törenler düzenledi. Daha açılması gereken fasılların onda biri açılmadı. AK Parti hükümetinin çalışmaları bu hızla devam ederse sürecin tamamlanması bir asrı alacak. Sayın Başbakan şimdi çıkmış “Siz bizi almazsanız biz de Kopenhag kriterleri yerine Ankara kriterleri koyup yola devam ederiz” diyor. Bu bir itiraftır. Başbakanın AB vizyonu kalmamıştır. Halkımız açıkça aldatılmış, halkın beklentilerine ihanet edilmiştir. Kaplumbağa hızında ilerletilen görüşmeler dostlar alışverişte görsün mantığından öteye geçememiştir. Türk dış politikası artık doğu- batı ekseninde şekillenen, hem doğuda hem batıda saygınlık gören işlevini kaybetmiştir. Dış işlerinin altın değerindeki kadroları “monşerler” diye aşağılanmıştır.

“AĞZINDAN KAN DAMLIYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Parti’ye yönelik eleştirilerini, dış politika üzerinden sürdürdü. Ülke sınırları dışında atılan yanlış adımlara dikkat çeken Kılıçdaroğlu “Bakınız Kıbrıs davasında Denktaş’ı horlayan ve dışlayan çizgiden tekrar Denktaş çizgisine dönüldü. Daha düne kadar demokratik açılım, Kürt açılımı gibi kavramlarla halkı oyalayan Başbakan, bugün, ağzından kan damlayan bir şiddet temsilcisine dönüştü. Ermeni Açılımı dediler, hem Ermenistan’la daha da uzaklaştık hem de dost ve kardeş Azerbaycan’ı kaybettik. Nabuko dediler yıllardır Nabuko’nun N’sinden eser yok. Dokuz yılda dokuz santimetre boru döşeyemediler. Suriye ile Gümrük Birliği’ne gidenler, ne olduysa dokuz ay sonra Suriye ile savaş durumuna geldiler. Son iki ayda yaşanan skandalların her biri, bir iktidarın sonunu getirmeye yeterlidir. Ülke kan gölüne döndü ancak gelinen nokta iktidarın umurunda değil. Türkiye her hafta bir başka ülke ile savaş durumuna geliyor, hükümet ilgilenmiyor ama iş Deniz Feneri’ne gelince hükümetin eteği tutuşuyor. Şimdi Türkiye’nin önündeki soru şudur: “Bu baş bu yastıktan kalkar mı kalkmaz mı?” Bize göre kalkmaz. Bu hükümet süre olarak değilse de işlevsel olarak bir topal ördektir. Yerel seçimler AK Parti’nin gidiş biletinin kesileceği CHP’nin iktidarına giden yolun açılışını gösteren bir süreçtir. Türkiye AKP’ye mahkum değildir. Türkiye asla bir tek parti rejimine razı olmayacaktır. Türkiye asla bir tek parti hegomanyasına, diktatörlüğüne boyun eğmeyecektir. Halkımıza bu açıdan güveniyoruz. Mücadele edeceğiz, çalışacağız bütün gerçekleri tüm Türkiye coğrafyasına taşıyacağız” ifadelerini kullandı.



“İÇ ÇEKİŞMELER ZAMAN KAYBETTİRİYOR”

Toplantının basına açık olan kısmında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bir sunum gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı ve yapmayı planladığı projeler hakkında detaylı bilgi veren Başkan Kocaoğlu, genel seçimler sonrası İzmir’in başarısız olduğuna yönelik bir algının yaratıldığını ve bunun gerçeği yansımadığını söyledi. Kocaoğlu, “2007 seçimlerine göre oy oranımızı artırdık. 20011 seçimlerinde AK Parti 37,5, CHP 43,5 oranında oy aldı. Çıta iki puandan 6 puana çıktı. Bu başarısızlık mıdır? Biz burada daha çok da partililerimizin söylemleri ile başarıyı yaşayamadık” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Kocaoğlu’nun serzenişi üzerine özeleştiride bulundu. Kılıçdaroğlu, “Ak Parti ile aramızda ciddi fark var. Ak Parti pireyi deve yapar. Biz ise yaptıklarımızı yeteri kadar anlatamıyoruz. Zaman zaman algı değişiklikleri oluyor. Başbakana açık çağrıda bulunuyorum. Bir kent nasıl yönetilir, bir belediye başkanının geleceğe yönelik planları nasıl hayata geçirilir, taşeronlaşma nasıl kaldırılır gelsin görsünler. Başbakan iki büyük kentin belediye başkanlarını İzmir’e göndersin ya da üçünü bir TV kanalında bir araya getirelim. Onların rüyaları bile bizim hedeflerimize yetişemez. Bir kusurumuz var. Yaptıklarımızı iyi anlatamıyoruz. Temel nedeni de bizde, açıklıkla söylüyorum. Sadece ve sadece biz kendi iç çekişmelerimizle uğraştığımız için gerçekleri halka anlatamıyoruz” dedi. Kılıçdaroğlunun bu sözleri, salonda bulunanlardan büyük alkış aldı. Kılıçdaroğlu, "PM’yi İzmir’de toplamamızın temel nedeni de bu. Bu kadar güzel işler yapıyoruz. İzmirli daha fazlasına layık. AKP Hükümetinden tek talebimiz var. Gölge etmesinler yeter. Projeleri engelliyorlar. Yaşama geçirilmesini istemiyorlar. Engellemekle bu iş olmaz. Bütün engelleri aşacağız ama zaman kaybediyoruz. İzmirliye hak ettiği değeri vereceğiz. İzmirli gerçekleri görüyor ve yaşıyor. Başbakana belediyecilik dersi vermeyi görev olarak kabul ederiz" diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasandurmaz 9 Eylül 2011 Cuma 12:20

sevgili başkanım kılıçtaroğlu izmirdeki il ve ilçe yöneticileri ve bazı belediye başkanları görevlerini yapmadıkları gibi yapmak isteyenleri düşman ilan ediyorlar. il başkanıtacettin bayır derhal görevden alınmalı.

Yorumu oyla      13      6  
Mustafa Şen 9 Eylül 2011 Cuma 11:45

Erkan Tek siyaseti bırakacak kişi kendi başkanlarını yıpratmak için yazı yazanı ilçe toplantısında kutla maz.partiye oy kazandırmaya çalışanları jurnal etmez Kaymakçı da seçim de adayını satmaz.Siyaseti bırakma sın çıkardığı ısmarlama adayın arkasında dursun.Çün kü birbirlerine çok yakışıyorlar.

Yorumu oyla      12      8  
Emre Solmaz 8 Eylül 2011 Perşembe 23:00

Adam doğruları söylüyor buradaki çoğu yorumcuya batmış. Hangi söylediği yalan çıkıp yazın hadi. YAZ KARDEŞİM ADAM NEREDE YALAN SÖYLÜYOR HANGİSİ YANLIŞ ? YOK DEĞİLMİ YAZACAK BİŞEYİNİZ İŞTE AKP İZMİRİ ALMIYORSUNUZ YA BU KAFAYLA ALAMIYORSUNUZ ! HEPSİ AKAPELİ PROVAKATÖRLER !Kışkırtamazsınız biz CHP den vazgeçmeyiz ilk şamarı referandum da yediniz ikincisini 2011 seçimlerinde ama en iyisini sona sakladık 2014 ü bekleyin 30 da 30 !!!

Yorumu oyla      19      12  
ahmet k 8 Eylül 2011 Perşembe 20:42

yerel seçimlerde izmir %60 CHP diyecek

Yorumu oyla      22      13  
şakir turan 8 Eylül 2011 Perşembe 18:31

Yobazlaştırılıp, yağma edilen izmir'e akp iktidarı şart.CHP ilk seçimde izmirlinin şamarını yiyecek.Atıp tutmakla siyaset olsaydı eski siyasetçiler aramızda olurdu.

Yorumu oyla      19      23  
hüseyin ahmetoğlu 8 Eylül 2011 Perşembe 18:02

hey gidi garip.birileri seninle fareyle oynar gibi oynuyor.sen farkında değilsin sn genel başkan,sen yürüyen merdivenlere bile ters binebilecek birisin. idare et barek .hakaret etme çünkü hakaretin en büyüğünü yarın yersin kulaklarından ateş fışkırır.onun içindirki fazla zıplama ağzından çıkanları kulakların duysun.

Yorumu oyla      23      21  
ahmet tok 8 Eylül 2011 Perşembe 17:01

hep aynı laflar hep aynı dengesizler bence bu adamı vhpnin başına bilerek getirdiler bir halt yediği yok anca atıyo tutuyor suyu çıktı bu partinin

Yorumu oyla      21      21  
erkan tek 8 Eylül 2011 Perşembe 16:56

siyaseti bırakıyorum diyen iki beyin kanaması geçiren adama yaptıklarınızı unutan ahlaksızdır

Yorumu oyla      22      10  
davut 8 Eylül 2011 Perşembe 16:41

Aziz başkanı devamlı övdüğün için, adam iş güç yapmıyor. dürüst adamdır iyidir hoştur ama herkes dürüst be arkadaş, bu bir meziyet mi ? dürüst olan çok mu iş yapar ? sorunları çözer ? Tam tersine pohpolayacağına, hesap sor bakalım, metrolar ne zaman bitecek de , ne idüğü belirsiz firmalara neden iş veriyorsunuz de. neden doğru dürüst iş bilen adamlarla çalışmıyorsun, bunları yardımcın yapmıyorsun de diye vur yumruğunu masaya. Kapişşş .

Yorumu oyla      25      12  
mehmet eriş 8 Eylül 2011 Perşembe 15:33

seçim anında yaşanan olaylar artık son bulmalı.özeleş tiriyaparak eksik ve hatalarımızı görerek örgüt ola rak birbirimize sarılmalıyız.Başarı ve barış için bu şart.ANİBAL ın deyişi ile'ya yeni bir yol bulacağız yada yeni bir yol yapacağız'.Önce birbirimize kuyu kazmayı bırakacağız.Yoksa AKP pusuda bekliyor.

Yorumu oyla      23      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyük yanlış Günay'ın gözünden kaçmadı
Evliya Çelebi'nin doğumunun 400. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 'Evliya ...
Çelik: CHP Türkiye'nin Baas Partisi'dir
AK Parti Genel Başkan Yardımcı Hüseyin Çelik, "CHP, Türkiye’nin Baas Partisi’dir. ...
Arınç: Bedelli askerlik çalışması yok
Gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bedelli ...
 
CHP “Başkanlar Kurulu”na hazır
CHP İzmir Milletvekilleri, hafta sonu yapılacak Başkanlar Kurulu Toplantısı ...
'CHP İsrail'in avukatlığını yapmasın'
Başbakan Erdoğan İsrail’e yaptırımlar konusunda hükümetin kararlılığını ...
'Hipermarket Yasası' 10 yıl sonra yeniden...
Sanayi Ticaret Eski Bakanı MHP'li Tanrıkulu, hipermarketleri eleştiren ...
 
Kılıçdaroğlu: En ağır hezimetlerden biri
Mavi Marmara baskını ve BM raporuyla ilgili konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ...
Meclis resepsiyonu iptal edildi
Meclis’in yeni yasama yılı nedeniyle 1 Ekim’de yapılacak resepsiyon, terör ...
Vekiller zirvesinde tek gündem 'İzmir'
Başkanlar Kurulu’nun daveti üzerine 10 Eylül’de yapılacak toplantıya İzmirli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva