HABERLER>POLİTİKA
20 Eylül 2024 Cuma - 16:04

CHP Kadın Kolları, Narin için sordu: Neden sustunuz?

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe köyümde öldürülen be katili hala bulunamayan Narin için, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlığı öncülüğünde, 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıldı.

CHP Kadın Kolları, Narin için sordu: Neden sustunuz?

İzmir’de CHP İzmir Kadın Kolları İl Başkanı Zahide Kurun’un CHP İzmir il başkanlığında yaptığı açıklamaya, İl Kadın Kolu Yönetim Kurulu ve MYK üyeleri katıldı.

Kurun açıklamasında “Soruyoruz, 120 haneli köyde 3 savcı ile Narin’e ne olduğunu, nasıl öldürüldüğünü açıklamayan, her şeyi halktan saklamayı düşünmüş olanlara soruyoruz: NEDEN SUSTUNUZ?” sözlerine yer verdi. Kurun açıklamanın tamamında şunları ifade etti;

BİZ SİZİN YERİNİZE UTANIYORUZ
Bizler, CHP Kadın Kolları İzmir İl örgütü olarak, tüm il ve ilçe örgütlerimizle, üyelerimizle, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle, duyarlı tüm vatandaşlarımızla, bugün burada 22 yılın gün gün bizi sürüklediği, yüreğimize, vicdanımıza ağır gelen, kabul edemediğimiz bir vahşet için toplandık. Narin’imizi vahşi bir cinayet sonucu kaybettik. Narin için günlerce ağlayan, mezarına notlar bırakan, onu tanımasa da yüreğinde hisseden ve yaşatan, günlerdir her cümlesinin ya başı ya sonu NARİN olan 7’den 70’ye tüm kız çocuklarının ve kadınların başı sağ olsun.

Bu vahşetin gelişinin nasıl olduğunu biliyoruz maalesef. “’Bir kereden bir şey olmaz’’, ‘’küçüğün rızası var, bağırsaydı sesi duyulurdu’’ diyen bu anlayışın bugün geldiği noktanın mimarlarına sesleniyoruz:

Dün, çocuklara yönelik istismarları araştırmayı reddederek bugün Narin’i, Leyla’yı, Hazal’ı,Zeynep’i kara toprağa mahkum etmekten utanmıyor musunuz? 2016 yılından bu yana kaybolan çocuklara ilişkin verilerin olmayışından, bu verileri gizlemekten utanmıyor musunuz? Biz sizin yerinize de UTANIYORUZ! Ve, sessiz bir şekilde seyirci kalanların yerine uykusuz geceler geçirip “çocuklarımızı nasıl koruyacağız?” diye düşünüyoruz.

Son 2,5 yılda toplam 3364 çocuk önlenebilir sebeplerle hayatını kaybederken, oturduğunuz o koltuklar bir kez bile sizi rahatsız etmedi mi?

Adalet Bakanlığı verilerine göre 2023 yılında çocuk istismarı suçundan açılan dava sayısı 31 bin 216'dır.

Türkiye İstatistik Kurumu, 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuğun kaybolduğunu açıkladı, sonrasına dair,  son 8 yıldır kaybolan çocuklara dair ise veri paylaşılmıyor. Görüldüğü üzere Türkiye’de kayıp çocukların sayısı sır gibi saklanıyor. Sadece 2023 yılında çocuk istismarı nedeniyle yargıya geçen dosya sayısı 66 bin.

NARİN’İMİZ, HEPİMİZİN TÜM KAMUOYUNUN BASKISI İLE 19 GÜN SONUNDA BULUNDU.
Soruyoruz, 120 haneli köyde 3 savcı ile Narin’e ne olduğunu, nasıl öldürüldüğünü açıklamayan, her şeyi halktan saklamayı düşünmüş olanlara soruyoruz: NEDEN SUSTUNUZ? 19 gün o bedeni ruhunuz nasıl taşıdı? “Sizin vicdanınıza ağır gelmeyen ama yıllardır öldürülen yüzlerce çocuğun failini, içini boşalttığınız yargıya teslim etmemek için mi sustunuz?

Yıllardır anlamadınız; Canın ve Vicdanın siyaseti olmaz! Çocukların canı üzerinden siyaset hiç olmaz!

Bu haykırışlarımız siz vicdan sahibi olun diye değil, halkımızdan çalınan adaleti teslim edin diye. Sizlere ağır gelen o koltuklardan siz kalkıncaya kadar, kayıp çocuklarımızın tek tek hesabını soruncaya kadar buradayız!

Narin tek örnek değil ama son olsun diye mücadelemiz..Küçücük çocuklarımıza yaşatılan ve faillerinin cezasız kaldığı kabuslar bitmiyor. Çünkü, yarattığınız cehennemde o küçücük bedenler yanıyor.

Narin kızımızın hayattan vahşice koparılışının sebebine ve suçlularına henüz ulaşılamamışken Tekirdağ’dan gelen haberle sarsıldık. Sıla bebeğin öz annesinden şiddet görmesi, üvey babası ve komşu çocuklarının istismarı sonucunda hastanede entübe halde olması hepimizi kahretti. 2 yaşında sadece 2!

Türkiye’de çocuk cinayetleri ve istismarları, kadın cinayetlerinde olduğu gibi politiktir. Aileyi ve cinsiyetçi tahakkümü kutsayarak kadınların ve çocukların kurban edildiği bu sistem, bu şiddetin, bu cinayetlerin asıl nedenidir.

İstanbul Sözleşmesi'ni ve 6284 sayılı kanunu hedef alan, bu ülkenin kadınlarına ve kız çocuklarına “yaşam” yerine “ölüm”ü reva gören zihniyetle mücadelemiz sonuna kadar sürecektir.

Buradan sesleniyoruz: İktidara geldiğimizde ilk işimiz, İstanbul Sözleşmesini tekrar yürürlüğe sokmak ve 6284’ü gerektiği gibi uygulamak olacaktır.

Çocuklarımızı hayattan koparan, katleden bu karanlık ve vahşi zihniyetteki faillerin bulunması, olayların ardındaki tüm gerçeklerin açığa çıkarılması ve faillerin en ağır cezaları alması için titizlikle ve sağduyu ile dava dosyalarını Kadın Kolları Genel Başkanımız Sayın Asu Kaya önderliğinde takip edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

 
AK Partili Demiröz: İzmir'de balıklar bile hava alamıyor, İzmir'e girilmiyor
 
Bir aileyi yok etmişti: 'Makasçı'ya 18 yıla hapis cezası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Demiröz: İzmir'de balıklar bile hava alamıyor, İzmir'e girilmiyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Diğer partilerin tek ...
Erdoğan'dan İsrail'in siber saldırısına ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in siber saldırılarına ilişkin ...
Araştırmacı Yaldız'dan 'Büyük Takas' yorumu: Büyükşehir, binayı kendisi yapmalı!
İzmir Büyükşehir’in, Basmane Çukuru’ndaki hissesini TMSF’ye devredip karşılığında ...
 
Valiler kararnamesi tepki: Parti devletin somutlaşmış hali
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan ...
CHP'li Arslan: Enerji sübvansiyonları vatandaşa değil, şirketlere gidiyor
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, enerji sektöründe sübvansiyon söylemlerini ...
Kılıçdaroğlu-Dervişoğlu buluşması... 'Hep yarınları konuştuk'
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP eski Genel Başkanı Kemal ...
 
Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili sessizliğini bozdu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP'den ayrılacağı yönündeki ...
DEM Parti'den 'anayasa' açıklaması: Kurtulmuş'la görüşmedik
DEM Parti'den yeni anayasa için önerileri sundukları iddiasına yalanlama ...
Gelecek Partisi'nden yeni Meclis grubu çağrısı
Gelecek Partisi’nden yapılan açıklama ile TBMM'de grubu bulunmayan partilere ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva