HABERLER>EKONOMİ
7 Şubat 2022 Pazartesi - 09:56

Araçları olanlar dikkat! Yeni tarife açıklandı

Sigorta şirketleri, şubat başından itibaren trafik sigortası primlerini her ay yüzde 1.5 artırabilecekler. 1 Şubat tarihinde de bir kereliğine trafik sigortası fiyatında yüzde 20 artışa gidildi. İllere ve sürücünün hasar geçmişine göre yeni fiyatlar da açıklandı.

Araçları olanlar dikkat! Yeni tarife açıklandı

Trafik sigortasında yeni fiyat tarifesi 1 Şubat itibariyle başladı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) şubat başından itibaren illere, araç gruplarına ve sürücünün hasar geçmişine göre uygulanacak tavan primleri açıkladı.

Trafik sigortasında il il, hem araç gruplarına hem de sürücülerin hasar geçmişine göre primleri SEDDK belirliyor. Tavan fiyat uygulaması çerçevesinde de SEDDK, sigorta şirketlerine, Trafik Sigortası fiyatlarını her ay belli oranda artırma hakkı da tanıyor. Sigortacılar da SEDDK’nın belirlediği fiyatın üzerine çıkamıyor ama isterlerse altına inebiliyor. 2021’in son günü trafik sigortası tavan fiyatları ile ilgili düzenleme yapıldı. Buna göre, sigorta şirketleri, azami prim tutarlarını, 2022’ni şubat ayı başından itibaren her ay yüzde 1.5 oranında artırabilecekler. Ayrıca 1 Şubat tarihinde bir kereliğine olmak üzere de trafik sigortası fiyatında yüzde 20 artış yapıldı.

EN YÜKSEK İSTANBUL’DA

Düzenleme kapsamında fiyat artışları yapıldı ve yeni tavan fiyat uygulaması şubat başında uygulamaya girdi. Sigorta Bilgi Merkezi (SBM) de yeni tavan fiyat listesini yayınladı. Buna göre otomobillerde, trafik sigortasına, en yüksek primi, 5.592 lira ile İstanbul’da, 1. kademe diye adlandırılan hasarlı sürücüler ödeyecek. Yeni düzenleme ile İstanbul’da, 4. kademedeki sürücülerin trafik sigortası primi ise 2.237 olurken, hiç hasar yapmayan sürücülerin primi ise 1.230 lira olarak belirlendi. Yeni tavan fiyat tarifesine göre de şubat ayında otomobiller için en ucuz trafik sigortası bin 103 lira olarak belirlendi. Adıyaman, Kütahya, Hakkari, Kastamonu, Mardin, Tunceli, Sinop gibi illerde hasarsız sürücüler şubat ayında trafik sigortasına en yüksek bin 103 lira ödeyecek. Bunlar trafik sigortasında uygulanacak tavan fiyatlar. Sigorta şirketleri isterlerse bu tavan fiyatın altında prim belirleyebilirler ki, geçen sene hemen hemen hiçbir sigorta şirketi trafik sigortasını tavandan satmadı; tavanın çok altında primlerle tüketiciye sigorta sunuldu.

Peki, trafik sigortasında tavan fiyat neye göre belirleniyor? Trafik sigortasında primler sürücülerin hasar durumuna göre belirleniyor. Hasar durumu da 1-2-3-4-5-6-7 olmak üzere yedi kategoriden oluşuyor. 4. kademe, prim artırım ve indirimi içermeyen, ilk kez trafik sigortasına giriş kademesi ve ilk kez trafiğe çıkacak olanlara 4. kademe uygulanıyor. Diğer tüm hasar kademeleri de 4’üncü kademeye göre belirleniyor. Hiç hasarı olmayan sürücüler 7. kademeye kadar çıkıyor ve en yüksek indirim uygulanıyor. Hasar yapıldığı her yıl için de kademe düşerek, 1. kademeye kadar iniliyor. Nasıl ki, hasarsızlık kademesine göre belirli oranda indirim uygulanıyorsa; hasar durumuna göre de fiyata yine belirli oranda artırım uygulanıyor ki, 1. basamağa inen sürücüye en yüksek artırım yapılıyor. (Hürriyet) 
 

Trafikte yeni fiyat tarifesi açıklandı

 
Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde yeni gelişme!
 
Bucalıların mutluluğu paylaştıkça çoğalıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar ve Euro'da yeni haftanın ilk rakamları
Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada ...
Otomotiv endüstrisinde 2,2 milyar dolarlık ihracat
İhracatın lokomotif sektörü otomotiv endüstrisi ocakta 2,2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
Yargıtay'dan flaş mazeret izni kararı!
Yargıtay, kanunda tanımlanan şekilde bir mazeret olmasa da dürüstlük kuralı ...
 
Motokuryeler için yeni düzenleme yolda!
Ücret düşüklüğü başta olmak üzere çalışma şartlarının ağırlığı sebebiyle ...
Akaryakıt zammı buralara getirdi... Servismetre geliyor!
İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası’nın ...
Kemeraltı esnafı isyanda... Faturalar kepenk kapattırdı!
İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, son 10 günde ...
 
Asgari ücretlinin kaybı ne kadar?
Birleşik Metal İşçileri Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM), ...
Yemeksepeti Banabi kuryelerinin eylemi 4. gününde
Adil ücret, sendikalaşma hakkı ve insanca çalışma koşulları için iş bırakan ...
Birlik Sağlık Sen: Her ay enflasyon farkı talep ediyoruz!
Açıklanan Ocak ayı enflasyonu ile ilgili açıklama yayınlanan Birlik Sağlık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva