HABERLER>GÜNCEL
12 Mart 2012 Pazartesi - 11:09

Anonymous İzmir Defterdarlığı'na saldırdı!

Anonymous Türkiye (Operation Digiturk) İzmir Defterdarlığı’nın www.izmirdefterdarligi.gov.tr adresine uyarı niteliği taşıyan “Bizler Anonimleriz Bizler orduyuz, Affetmeyiz! Unutmayız! Bizi bekleyin” ibarelerinin olduğu Türkçe ve İngilizce açıklamayı bıraktı.

Anonymous İzmir Defterdarlığı na saldırdı!

EGEDESONSÖZ - ‘http://yeni.izmirdefterdarligi.gov.tr/index/resim_galeri.aspx?idr=2’ bölümüne mesaj bırakan geçtiğimiz günlerde Başbakanlık ve Bilgi Teknolojileri Kurumu’na yapılan hacker saldırıları ile gündeme gelen Anonymous Türkiye, Başbakanlığa yapılan saldırı ile ilgili yaptıkları açıklamanın aynısını yayınladı. İngilizce’deki kelime anlamı olan ‘anonim’ ve ‘kimliksizlik’ kelimelerinden türeyen grubun önlem alınmaması halinde sitenin tamamını hacklemesi bekleniyor.
 


İŞTE O AÇIKLAMA
Merhaba
Greetings Turkey This message is to inform public about Anonymous Turkey regarding hacking of office of prime minister website. As you all know. when the news broke out on 07/03/2012 on Hurriyet News paper it became instants viral news on all news agents word by word. This news nothing but a conspiracy to cover and disgrace the group and make them out to common and aimless hackers in order to cover their faults and short comings. The story line and the way it continued don’t make sense. As if they copied the article word by word from each other. (Although nobody is tweeting about this issue on Twitter, It is still one of the trend topics.) As the Anonymous stated: We are the defender of the truth and injustice in the world . we have no reason to attack and hack prime ministerial website. We the OPERATION DIGITURK aimed to punish those who are censorship and their controllers. We the people have right to chose and free speech. In this instance office of prime minister is not our target! We are Anonymous, We are Legion We do not forgive, We do not forget, Expect Us!
 
Turkish: Merhaba Türkiye Bu mesaj Anonymous Türkiye (Operation Digiturk) oluşumundan "Başbakanlığa Saldırı" olayları hakkında bilgilendirme metinidir. Bildiğiniz gibi Hürriyet Gazetesinde 07.03.2012 tarihinde "Anonymous Başbakanlığa Saldırdı" başlıklı bir haber yayınlanır yayınlanmaz hemen tüm haber ajanslarına ve medya organlarına yayıldı. Haberin içeriği oldukça ilginç ve son derece komik bir şekilde yazılmıştır. Sözde 5 kahraman bilişimci Anonymous ile arada laf atışmalarının da olduğu bir siber savaş yaşamıştır. İşin ilginç yanı böyle saçma bir haber bütün medya organlarına kelimesi kelimesine hiçbir harf bile değiştirilmeden geçmiştir. Olay, geçtiğimiz ay BTK'yı hackleyip bilgi fişleme skandalını ortaya çıkaran Anonymous'a zarar vermek için yapılmış ve devlet tarafından planlanan bir misilleme hareketidir. Haberin üstünden bir günden fazla süre geçmesine ve artık çok fazla twitt atılmamasına rağmen hala Twitter'da Trend Topicler arasında yerini almaktadır. (Türk medyası BTK'yı hackleyip birçok veriyi acık acık paylasmamıza rağmen daha fazla kanıt istemişti. Ama bu olayda ne bir kanıt ne de bir açıklama olmamasına rağmen hemen hemen her yerde yayınlandı.) Anonymous, tüm dünyada haksızlığa karşı gelen insanlardan oluşan bir fikirdir. Dolayısıyla Başbakanlık'a saldırmamız için hiçbir neden yoktur. Amacımız OPERATION DIGITURK olarak Türkiye'deki sansürcüleri cezalandırmaktır. Bu amaç doğrultusunda sansürü insanları susturmak için kullanan tüm kurum ve kuruluşlar hedefimizdir. Ama Başbakanlık şuan hedefimizde değildir! Bizler Anonimleriz Bizler orduyuz, Affetmeyiz! Unutmayız! Bizi bekleyin!

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 12 Mart 2012 Pazartesi 14:32

Bilişim suçları bunları bulamıyormu, ikincisi Devlet dairelerinin bilişim ağı bu denli zayıfmı.

Yorumu oyla      14      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alkollü sürücü doğum gününde ölümden döndü
Hatay Semti'nde, yönetimindeki kamyonetle park halindeki otomobile çarpan ...
Aslan'a göre '2014'ün kazananını' projeler belirleyecek
Büyük bir değişim hareketi başlatan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ...
Baransu’dan Başbakan’ı kızdıracak bir yazı daha
Taraf yazarı Mehmet Baransu, AKP hükümetinin 28 Şubat döneminden bile daha baskıcı olduğunu yazdı.
 
Kürtçe savunma isteğinde son durum ne?
KCK sanıklarının Kürtçe savunma ısrarı sürerken, Yargıtay’dan aleyhe yeni bir içtihat daha çıktı.
Yargıtay'dan çok tartışılacak 'uyuşturucu satıcısı' kararı
Polis muhbirinin 'uyuşturucu satıyor' istihbaratıyla evinde 460 gr hint ...
Dahi okulundaki skandal taciz cezasız kalmadı!
Üstün zekâlı çocuklara eğitim veren okulda 3 öğrenciye psikolojik taciz ...
 
8 PKK’lı kadın örgüt içi infazla mı öldürüldü?
PKK, 8 kadın teröristin ‘’Çığ düşmesi’’ sonucu öldüğünü açıkladı ama ‘’Örgüt ...
AİHM'den Türkiye'ye: Öldürmeden olamaz mıydı?
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 8 yıl önce terörist sanılarak babasıyla ...
İzmir'in üç farklı yerine dev kampüs kurulacak
Bardakçı, "Dar mahalleler arasından geçilerek ulaşılan okulların, spor ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bağırın ki sesimiz duyulsun!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva