HABERLER>GÜNCEL
23 Nisan 2011 Cumartesi - 09:52

Annesine can borcunu ödedi

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla 35 yaşındaki Ufuk Yıkılmazdağ 7 yıldır böbrek hastası olan annesine böbreğini bağışladı.

Annesine can borcunu ödedi

İZMİR - Canlıdan canlıya ve kadavradan böbrek nakillerinin başarıyla uygulandığı İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu kez alışılmışın dışında bir nakil gerçekleştirildi. Genellikle anneler çocukları için organ bağışlarken bu kez de bir genç annesi için umut oldu. İzmir’de yaşayan 35 yaşındaki Ufuk Yıkılmazdağ, 7 yıldır böbrek hastası olan 56 yaşındaki annesine böbreğini verdi. Böbrek nakli ile yepyeni ve sağlıklı bir hayata başlayan Yıkılmazdağ ailesi, şimdi kan bağından da öte böbrekleri ile birbirlerine bağlanmış durumda.
 
Yaklaşık 7 yıl önce iştahsızlık ve mide bulantısı şikayetleri ile yakınları tarafından hastaneye götürülen Fatma Yıkılmazdağ’a böbrek yetmezliği teşhisi kondu. Doktorların verdiği diyet listesine sıkı sıkıya uyarak 7 yıl boyunca ayakta kalmayı başaran Yıkılmazdağ’a, geçtiğimiz ay doktorlar tarafından diyalize girmesi ya da böbrek nakli olması gerektiği söylendi.
 
Üç çocuğunu doğumda bir çocuğunu da 3 yaşında kaybeden, çocuklarının acısını dindiremeden de eşinin ölümü ile sarsılan kadının imdadına “O benim hayattaki tek varlığım” dediği oğlu yetişti. Annesine böbreğini vermeye karar veren Ufuk Yıkılmazdağ’a İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tetkiklerde, dokuların uyum sağladığı belirlendi. Doç. Dr. Adam Uslu ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatla evladından alınan böbrek, anneye nakledildi.
 


Oğlum sayesinde hayata tutundum

Ameliyat sonrasında kısa sürede sağlığına kavuşarak taburcu edilen Ufuk Yıkılmazdağ, “Annem bana can vermişti. Şimdi de ben ona can verdim. Anneme en güzel hediyeyi verdiğim için çok mutluyum. Herkes sevdiklerine organ bağışında bulunsun. Çünkü bir böbrek bir hayat kurtarıyor” dedi. Anne Fatma Yıkılmazdağ ise fedakarlığından dolayı oğluna minnettar olduğunu söyledi ve “ Oğlum sayesinde yeniden hayata tutundum. Ben de artık onun bir parçasını taşıyorum. Sağlığıma kavuşmamda emeği geçen Doç. Dr. Adam Uslu, Doç. Dr. Ahmet Nart ve Opr. Dr. Ahmet Aykas’dan oluşan organ nakli ekibine ve Organ Nakli Koordinatörü Dr. Hülya Uslu’ya teşekkür ederim. 7 yıl önce mola verdiğim sağlıklı hayata artık yeniden devam edeceğim.Diğer çocuklarım hep öldü, bir tek Ufuk kaldı, o da bana böbreğini verdi. Şimdi torunumla oyun oynayabileceğim dahası, istediğim her şeyi yiyebileceğim. En çok enginar yemeyi özledim. Hastaneden çıkar çıkmaz, enginar yemek istiyorum” diye konuştu.
 
Halk arasında organ naklinin son çare olarak görüldüğünü ifade eden İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Hülya Uslu şunları söyledi; “Böbrek yetmezliği başladığı andan itibaren insanlar organ nakli için müracaatta bulunabilirler. Çünkü hiç diyalize girmemiş hastalara yapılan organ nakilleri çok daha başarılı. Fatma Yıkılmazdağ’ı kadavra listesine kaydedecektik ancak sıra beklemeye oğlunun gönlü elvermedi. Biz de nakili gerçekleştirdik. İkisinin de sağlık durumu gayet iyi.” Türkiye’de 60 bin diyaliz hastası olduğunu ve bunların 23 bin 580’inin Ulusal Böbrek Bekleme Listesi’ne kayıtlı olduğunu anlatan Dr. Uslu kadavra bağışının az olması nedeniyle organ nakli bekleyen kişiye sıranın ne zaman geleceğinin belli olmadığını bu nedenle de özellikle dördüncü dereceye kadar yakınların bağışta bulanabileceğini belirtti. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3. İzmir Turizm Ödülleri sahiplerini buldu
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''İzmir'i önümüzdeki süreçte kültür ...
Minik 'aslanlardan' bayram gösterileri
Özel Hüseyin Aslan Anaokulu öğretmenleri, velileri ve öğrencileri için ...
Taşpınar’ın 6 yıl hapsi isteniyor
Sahip olduğu mermer fabrikasında meydana gelen kaza sonrası Hasan Toklu’nun ...
 
Ulusal Çalışma Ekonomisi Zirvesi başlıyor
15 farklı üniversiteden çok sayıda Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ...
Prof. Doğan'dan dehşet verici iddia
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği güncel çevre sorunları konulu panele ...
Vali Kıraç faili meçhulden dinlendi
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1993 ile 1995 yılları arasında işlenen 20 faili ...
 
12 yaşında İzmir Senfoni'yi yönetecek
İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının (İZDSO) yarın akşam vereceği konseri, ...
'Tek mağdur çıksın yerden yere vururum'
‘YGS'de şifre skandalının ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Savcı, ...
Savcı: 'Darbe Günlükleri' 'Ergenekon'a bağlansın
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Darbe Günlükleri'ne ilişkin yürütülen ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva