HABERLER>GÜNCEL
22 Nisan 2011 Cuma - 14:58

Ulusal Çalışma Ekonomisi Zirvesi başlıyor

15 farklı üniversiteden çok sayıda Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri öğrencisinin katılacağı büyük buluşma 28-30 Nisan tarihleri arasında DESEM’ de gerçekleştirilecek.

Ulusal Çalışma Ekonomisi Zirvesi başlıyor

İZMİR -  İzmir dışından 15 farklı üniversiteden konaklama ve ulaşım imkânları sağlanarak 200 üniversite öğrencisinin katılımının sağlanacağı zirvede Efes-Şirince gezisi olmak üzere tarihi ve kültürel gezi programıyla da aynı zamanda Egenin İncisi İzmir’i en iyi şekilde tanıtımı da hedefleniyor. "Zirvede Buluşmak Farkındalıktır!" sloganıyla yola çıkılan zirveye, iki gün süreyle toplam bin kişinin katılımı bekleniyor. 

Dokuz Eylül Üniversitesi İnsan Kaynakları Kulübü Ulusal Çalışma Ekonomisi Zirvesi'nin ikincisini düzenlemeye hazırlanıyor. 28-30 Nisan tarihleri arasında üç gün sürecek olan zirve, Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) 75. Yıl Amfisi'nde, Egedesonsöz basın sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Ulusal Çalışma Ekonomisi Zirvesi; değişen ve gelişen iş dünyası şartlarının teorisini, tecrübeyle bütünleştirmek amacıyla yurtiçindeki Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri öğrencilerini iş dünyasının önde gelen isimleri ve alanında uzman akademisyenlerle buluşturarak, üniversite gençliğini çalışma hayatına hazırlamayı amaçlıyor.

Ulusal Çalışma Ekonomisi Zirvesi'nin açılış törenine iş dünyasından pek çok önemli isim davetli olurken; İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öcal Usta, Dokuz Eylül Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar Tınar ve İnsan Kaynakları Kulübü Danışman Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cemile Gürçay Çetin birer konuşma yapacaklar.
 
Zirvenin konuları arasında; İş beklemekten iş yaratmaya “girişimcilik”, İstihdam ed(il)ebilirlikte madalyonun iki yüzü, Türk işletmelerinin güncel sorunları ve rekabet gücü, Çalışma yaşamı kalitesi, Yasal düzenlemelerde çalışma hayatı gibi konular yer alıyor. 

Üniversite - iş dünyası buluşması
İnsan Kaynakları Kulübü olarak, ”II. Ulusal Çalışma Ekonomisi Zirvesi” ile gençlerin kişisel gelişimlerini ve öğrenim hayatındaki teorik bilgileri tecrübeyle kavrulmuş pratik bilgilerle harmanlayarak iş dünyasına en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlamayı hedeflemekteyiz. Ayrıca Ulusal Çalışma Ekonomisi Zirve’si akademik dünyanın iş dünyası ile ayrılmaz bir bütün olduğunu hatırlatarak çalışma hayatı ile akademik dünyayı sentezleyen bir organizasyon olma amacındadır. Katılımcılar da, iş dünyasını yönetenler ile akademik dünyayı bir arada görerek, işin mutfağı ile uygulamasının bir araya gelmesinin  ve birlikte hareket etmenin ne kadar önemli olduğunun farkına varacaklardır. Akademik ortamın iş dünyasının ihtiyaç duyduğu öğrenciyi yetiştirme çabasında, iş dünyasının ise kaliteli öğrenciye ulaşma çabasında olduğunu bilincinde olarak, zirvedeki etkinliklerde iş dünyasının deneyimlerini anlatacağını, gençlerin bu deneyimleri öğrenerek iş hayatına kendilerini hazırlama fırsatı yakalayacaklarını düşünmekteyiz.
 
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında İzmirlilerin de desteğini beklediğimizi hatırlatarak, kariyerine yeni adım atacak tüm gençleri ve İzmirlileri Ulusal Çalışma Ekonomisi Zirvesi'ne bekliyoruz. 
 
UÇEZ'e konuşmacı olarak kimler katılacak
Açılış konuşmaları ile başlayacak zirvede gerçekleşecek oturumlarda; Pektim pazarlama müdürü DR. Mevlüt Çetinkaya, Kadın Hakları Aktivisti AV. Hülya Gülbahar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ege Bölge Müdürü Mehmet Erol, SGK İl Müdür Yardımcısı Murat Saygı, KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı gibi isimler konuşmacı olarak katılacaklar.
 
Destek verdiler.
Zirvenin ana sponsoru olarak Lider eğitim kurumları, hizmet sponsoru olarak Karabağlar Belediyesi ve Karabağlar kent konseyi gençlik meclisi, Basın sponsoru www.egedesonsoz.com,  Edfa turizim ve seyahat acentası Has fotokopi merkezi yer alırken ürünlerde ise Battalbey,Ülker, Çaykur, Badem tatlıları, Kurukahveci Mehmet Efendi, Mopak ve Faber-Castel, İletişim sponsoru olarak da Aselsan destek verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Prof. Doğan'dan dehşet verici iddia
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği güncel çevre sorunları konulu panele ...
Vali Kıraç faili meçhulden dinlendi
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1993 ile 1995 yılları arasında işlenen 20 faili ...
12 yaşında İzmir Senfoni'yi yönetecek
İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının (İZDSO) yarın akşam vereceği konseri, ...
 
'Tek mağdur çıksın yerden yere vururum'
‘YGS'de şifre skandalının ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Savcı, ...
Savcı: 'Darbe Günlükleri' 'Ergenekon'a bağlansın
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Darbe Günlükleri'ne ilişkin yürütülen ...
‘Armuda don giydirdiği için bıçakladım’
Bedri Baykam'ı yaralayan saldırgan, 'Şehvetin Tadı' afişi için bıçakladığını ...
 
Rekatı bırak çeteye bak!
Van'da camiye saklanan göstericilere 'Öğle namazı kaç rekat?'diye soran ...
‘Ya Leyla Zana Nobel Ödülü alırsa’
ABD Büyükelçisi Eric Edelman, 3 Mayıs 2004'teki 'gizli' telgrafında Dışişleri ...
Torbalı'da kaza: 1 ölü
Torbalı’da meydana gelen trafik kazasında, bir kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva