HABERLER>GÜNCEL
15 Aralık 2015 Salı - 12:29

Ankara'da suya yüzde 10 zam!

Ankara'da belediye, Büyükşehir Yasası'yla birlikte Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) giderlerinin 'artmasını' gerekçe göstererek, suya yüzde 10.11 oranında zam yaptı. 13 Ekim 2014'te yapılan yüzde 9'luk zamla birlikte, iki yılda Ankara'da suya yaklaşık yüzde 20 oranında zam yapılmış oldu.

Ankara da suya yüzde 10 zam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık ayı toplantısında zam kararı geldi. Melih Gökçek'in yönettiği toplantıda Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilen yazıda, ASKİ'nin Büyükşehir'e yeni bağlanan ilçelerden dolayı giderlerinin arttığı, buna karşın gelirlerinin ise azaldığını kaydedilerek zam talep edildi. Meclis'te çoğunluğu elinde bulunduran AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla yüzde 10.11'lik zam için ASKİ Yönetim Kurulu'na yetki verildi. Zamlı faturaların önümüzdeki ay abonelere gönderileceği öğrenildi. Ankara'da halihazırda Katma Değer Vergisi (KDV) hariç, su bedeli 3.04 ve atıksu 1.52 olmak üzere toplam 4.56 oranında tarife uygulanıyor. Zamlı oranla birlikte Ankara'da su bedeli 5.02 olacak.
 
ASKİ: GİDERLER ARTTI, ZAM ŞART
ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Belediye Meclisi'ne gönderilen yazıda, 6360 Sayılı Yasa ile Büyükşehir sınırının il mücavir sınırı olduğu hatırlatılarak, yeni bağlanan ilçelerin borçlarıyla birlikte devralındığı vurgulandı. Yeni bağlanan yerlerde içme suyu şebekeleri, yeni kanalizasyon tesisleri, su deposu ve arıtma tesisi yapılması, mevcut olanların da yenilenmesi gerektiği kaydedildi. Yazıda, ‘yatırım yapılabilmesi, yüklü miktardaki borçların ödenebilmesi'nin su ve atık su bedellerinden karşılandığı kaydedildi. ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya imzasıyla Meclis'te görüşülen yazıda, “Makamlarınızca da uygun görülmesi halinde, bu konuda daha önce alınan 14/12/2012 tarih ve 2179 sayılı Meclis Kararı sabit kalmak koşuluyla su bedeli ve atık su bedeli oranlarının 2014 yılı yeniden değerleme oranı olan yüzde 10,11 oranında arttırılmasına, ayrıca 2016 yılında işçilik ücretlerine gelecek artış oranlarını (yüzde olarak) geçmemek kaydıyla yeniden Genel Kurula gelmeden belirlenmesi için ASKİ Yönetim Kurulu'na yetki verilmesi hususunda bir karar alınmak üzere yazımızın ASKİ Genel Kurulu'na havalesini olurlarınıza arz ederim” ifadelerine yer verildi.
 
GÖKÇEK, "İZMİR KADAR OLMAYACAK" DEMİŞTİ
Su zammının görüşüldüğü Belediye Meclisi oturumunu yöneten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İzmir, İstanbul ve Gaziantep'i örnek göstererek, “Onların su fiyatları bizden yüksek” demişti. CHP grubuna dönen Gökçek, “Merak etmeyin yapacağımız zam miktarıyla İzmir kadar olmayacak.” açıklamasında bulunmuştu. Ancak İzmir Su İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) kendi internet sitesinde güncel su ve atık su bedellerini açıklıyor. 01.06.2015 tarihinden itibaren geçerli olan tarifeye göre; konut için 0-20 metreküp arası su bedeli 1,35 ve atık su bedeli de 2,08 olarak gözüküyor. Toplam su bedeli ise 3,43 lira olarak hesaplanıyor. İstanbul'da İSKİ Genel Müdürlüğü'nün tarifesine göre ise 05.12.2015 tarihinde geçerli olan su bedeli 0-10 metreküp arası 4,08 olurken, 11-20 metreküp su bedeli ise 5,92 olarak kayda geçiyor. Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin su tarifesine göre de 0-12 metreküp arası 3,86 olarak gözüküyor.
 
“ANKARALI İÇMEDİĞİ SUYA DÜNYANIN PARASINI VERİYOR”
Yüzde 10,11'lik su zammına sert tepki gösteren Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, Ankaralı'nın ‘kullanmadığı suya yüksek para ödediğini' söyledi. Çakar, “Kızılırmak suyu Ankara şebeke suyuna eklendiğinden beri vatandaşlar musluk suyu içmiyor. Bu oran tüm şehirde yüzde 70'in üzerinde. İçmediği suya dünyanın parasını veriyor Ankaralı. Bir de damacanaya para veriyor” dedi. Suyun en pahalı olduğu ilin Ankara olduğunu söyleyen Turhan Çakar, “Belediyenin iki temel görevi vardır. Su temin etmek ve ulaşımı sağlamak. Ankara'da ikisi de vatandaşın aleyhine, ikisi de içinden çıkılmaz halde. Türkiye'nin en pahalı suyunu Ankaralı kullanıyor. Bu yüzde 10.11'lik zam için de hukukçularımız incelemelerini yapacak, gerekirse dava edeceğiz. Daha önceki yıllara ait zamlarla ilgili davalarımız da halen devam ediyor” diye konuştu. (Cihan)

 
Türkiye’de langırt oynamak 47 yıldır suç!
 
Karşıyaka Arena'yı karartan inşaat!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selami ŞAHİN 16 Aralık 2015 Çarşamba 09:55

Melih gökçek'i hala ciddiye alan var mı bu ülkede yahu.

Yorumu oyla      13      6  
TC ESHOT 16 Aralık 2015 Çarşamba 08:12

ALLAH İZMİR DE BİR MELİH GÖKÇEK NASİP ETSİN İNŞALLAH DA BAZI KONUŞANLARIN KAŞINTISINI ALSIN...

Yorumu oyla      12      6  
15 Aralık 2015 Salı 16:54

Altgeçit yapıyorsa su 5 lira mı olması gerekiyor? Altgeçit yapıyor da ne oluyor? Trafik mi bitti ? Metro Nerede ? 3,2 milyar bakanlık metro için para harcadı. 20 senelik başkanın nereye ne kadar yol yaptığı da belli.

Yorumu oyla      17      6  
deli bekir 15 Aralık 2015 Salı 15:54

gökçek kadar alt geçit,yol ve şehirleşme yap. ondan sonra su ile karşılaştır kendini...

Yorumu oyla      13      16  
15 Aralık 2015 Salı 14:49

Adam hala fatura soygunu diyor. Siz soygun görmemişsiniz. Suyu yapacaksın 5 lira, 90 dakikayı da kaldıracaksın, her aktarmada para kesecekler, bak o zaman nasıl bağırırsınız.

Yorumu oyla      18      8  
izmirin kavakları 15 Aralık 2015 Salı 13:56

ohh içim rahatladı. şimdi gönül rahatlığıyla izmirdeki fatura soygununu görmezden gelebilirim.

Yorumu oyla      16      14  
15 Aralık 2015 Salı 13:24

Bu bedelleri izmir de atık su bedeli alınmasın diyenler iyi okusun.

Yorumu oyla      17      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’de langırt oynamak 47 yıldır suç!
İzmir’deki Gediz Üniversitesi'nin Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi ...
Karadeniz’deki krizin perde arkası: Rus gemisi…
Karadeniz sularında Pazartesi yaşandığı iddia edilen Rusya Sahil Güvenliği ...
AYM’den memura harcırah müjdesi
Anayasa Mahkemesi’nden (AYM) geçici görevlendirilen memura harcırah müjdesi ...
 
İzmir’de sahte içki baskını: 2 tutuklama
İzmir’in Urla İlçesi'nde sahte içki ürettikleri ileri sürülen 2 kişi polisin ...
İzmir’de su faturalarına karşı 21 bin imza!
“İZSU su faturalarındaki atık su bedelini almayı ve geç sayaç okumayı ...
Bebekken HIV’li kan verilen Yiğit O. ilk kez konuştu…
Henüz 30 günlük bebekken Kızılay’da verilen HIV’li kan nedeniyle hayatı ...
 
Çarşaflı soyguncu mühimmat deposu memuru çıktı!
Kocaeli’nde geçtiğimiz kasım ayında Gölcük'te bir banka şubesine girerek, ...
Flaş! 4 ilde ‘paralel’ operasyon: 10 gözaltı
Adana merkezli 4 ilde Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) yönelik operasyon ...
İHAK raporu: Muğla Cezaevi çocuk cehennemi!
Muğla Cezaevi'nde tutuklu dört çocuğa işkence ve cinsel saldırı iddialarıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva