HABERLER>GÜNCEL
13 Aralık 2011 Salı - 11:24

Ankara’da garip bir hırsızlık transferi olayı!

Ankara’da bir hırsızlık çetesinin futbol takımlarındaki gibi transfer yaptığı ortaya çıktı. Çete, hırsızlıkta nam salan kişileri 25 bin TL'ye transfer etmiş. Üyelerini de başlık parası ödeyip hırsız kızlarla evlendirmiş.

Ankara’da garip bir hırsızlık transferi olayı!

ANKARA - Başkent'te çok sayıda hırsızlık olayına karışan karı-kocanın liderliğindeki bir çeteye yönelik operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Aralarında 'Romanca' konuşan çete üyelerinin teknik takibe takılan konuşmaları, tercüman yardımıyla deşifre edildi. Çetenin, hırsızlıkta 'uzman' olanları 25 bin TL ücretle transfer ettiği ve üyelerini hırsızlıkta nam salmış kadınlarla yüksek başlık parası vererek evlendirdiği öğrenildi.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Ankara başta olmak üzere Samsun, Denizli, Antalya ve Bursa illerinde hırsızlık olayına karışan çetenin izine rastladı. Çeteyi teknik takibe alan emniyet, zanlıların aralarında Romanca konuştuğunu belirledi. Ekipler bunun üzerine önce kendileri sözlük yardımıyla kullanılan şifreyi çözmeye çalıştı. Bu girişiminde başarılı olamayan ekipler, daha sonra parayla bir tercüman tuttu. 6 ay boyunca çetenin kullandığı şifre bu tercüman yardımıyla deşifre edildi.
 
Polis, üçerli gruplar halinde özellikle kadınların yoğun olduğu yerlerde el çabukluğuyla hırsızlık olayı gerçekleştirdiklerini belirlediği çeteye operasyon için düğmeye bastı. 18 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda zeytinyağı, deterjan, çocuk bezi, şampanya ve kahve paketleri gibi malzemeler ele geçirildi. Zanlıların emniyetteki sorgularında ilginç detaylar ortaya çıktı.
 
Liderliğini karı-koca olan Elbey Y. ve Hanife Y.'nin yaptığı çetenin, özel beceri yöntemiyle ve açıktan hırsızlık yaptığı tespit edildi. Çetenin, çevrede hırsızlıkta iyi olanları 25 bin lira gibi yüksek bir fiyatla futbolcu gibi transfer ettiği ortaya çıktı. Çete üyelerinin, hırsızlıkta 'becerikli' olan kadınlarla, yüksek başlık parası karşılığında evlendiği tespit edildi.
 
Üçerli gruplar halinde hırsızlık yapan çete üyesi kadınları, erkeklerin otomobillerle önceden belirledikleri adreslere bıraktığı kaydedildi. Kuaför, eczane gibi kadınların yoğun olduğu işyerlerine bir şey sorma bahanesiyle giren hırsızlık zanlılarının, müşterileri oyalayarak, çanta, cep telefonu ve cüzdan gibi malzemelerini çaldığı öğrenildi. Zaman gazetesinin haberine göre, hırsızlık olayını gerçekleştiren kadınların daha sonra telefonla "Malzemelerim ağır. Şuradayım. Gel beni al!" diyerek sürücüyü aradığı aktarıldı. Zanlıların çaldıkları malzemeleri GİMAT'ta çalıntı malzeme satın alan şahıslara sattığı ifade edildi. Havuz sistemiyle çalışan hırsızlık zanlılarının çaldıkları malzemeye göre çete lideri tarafından parayla ödüllendirildiği kaydedildi. (ntvmsnbc)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karakol dayağını savcı sadece izlemiş
İzmir’de karakol dayağı yiyen Fevziye Cengiz'in görüntülerinin savcı tarafından ...
Terör örgütünden kan donduran infaz
Rütbe vereceğiz" diye çağırdıkları kadına önce tecavüz ettiler. Sonra ...
Bakan Yıldırım kimi göreve çağırdı?
Yazarımız Erkan İyigüngör, EXPO Yürütme Kurulu Seçimi’ne sayılı günler ...
 
Cumhurbaşkanı Gül'den 'Şike Yasası' açıklaması
Cumhurbaşkanı Gül: Anayasa'ya göre bundan sonra yapacağım bellidir.
15 yaşındaki PKK'lıyı teselli etti, parkasını verdi
Bingöl’ün Karlıova İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin 4 gün önce düzenlediği ...
Karakolda kadına dayakta tek tanık kameralarmış!
İzmir'deki bir karakolda iki polisin feci şekilde dövdüğü kadının kamera ...
 
Literatüre geçecek mucize: Ölü kadın doğum yaptı!
Muğla'da aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 8 aylık hamile Demet ...
İzmir'de senet ve fuhuş çetesi operasyonu: 14 gözaltı
İzmir'de organize suç örgütü kurarak, tehditle çek ve senet tahsilatı ...
Kaçak elektrik şebekesine operasyon: 10 gözaltı
İzmir'de ölmüş ya da aboneliğini iptal ettirmiş kişiler üzerinden kaçak ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva