HABERLER>GÜNCEL
5 Temmuz 2010 Pazartesi - 00:00

Anıtkabir'de skandal

Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Anıtkabir'deki incelemede, bazı kameraların sürekli arızalandığı ve bomba-silah araması yapan yazılım sisteminin de çalışmadığı ortaya çıktı.’

Anıtkabir'de skandal

Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Anıtkabir'deki incelemede, bazı kameraların sürekli arızalandığı ve bomba-silah araması yapan yazılım sisteminin de çalışmadığı ortaya çıktı.’
 
ANKARA- Terör örgütü PKK'nın, sansasyonel saldırı listesine Anıtkabir'i de aldığına ilişkin bir istihbarat notu, Anıtkabir'de "ciddi" olarak algılanan bir güvenlik zafiyetini ortaya çıkardı. Sabah gazetesinin haberine göre, istihbarat birimleri bir süre önce Türkiye'de son dönemde saldırılarını artıran terör örgütü PKK'nın Türkiye'yi kaos ortamına çevirmek için sansasyonel eylemler planladığını ortaya çıkarmıştı. Bu çerçevede hazırlanan bir istihbarat bilgi notunda, Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'in de PKK'nın sansasyonel saldırılar listesine girdiği tespiti yapıldı. Bu şok istihbarat devletin üst kurumlarına "acil" kodu ile iletildi.
 
YAŞ VE 30 AĞUSTOS TESPİTİ
PKK'nın yaklaşan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı ve 30 Ağustos Zafer bayramı törenleri öncesinde Anıtkabir'de bir saldırı planı üzerinde çalıştığı tespiti yapıldı. Bu gelişme üzerine yurtdışından gelen yabancı devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Anıtkabir güvenliği masaya yatırıldı.
 
KAMERALAR ARIZALI
Yapılan incelemelerde Anıtkabir'de bazı kameraların sürekli olarak arıza verdiği ve Tandoğan girişindeki 1 nolu nizamiyedeki araç altlarında bomba-silah araması yapan "Araç Altı Arama Cihazı Sistemi" yazılımının çalışmadığı tespit edildi. Bu gelişme üzerine sadece "mouse arızalı, klavye arızalı" notlarının düşüldüğü Anıtkabir Haftalık Güvenlik Sistemleri Arıza raporları değerlendirmeye alındı. Çalışmayan yazılım sistemi nedeniyle Anıtkabir'e giren tüm araçların sadece lokal olarak izlenebildiği, araç altı aramalarının kaydının yapılamadığı, plaka tanıma sisteminin de çalışmadığı belirlendi.
 
'KUSURLU' ARAÇLARLA TEST
Anıtkabir'de güvenlik zafiyetinin farklı şekillerde de test edildiği ileri sürüldü. Buna göre kısa aralıklarla yapılan uygulamalarda "kusurlu" araçlar güvenlik duvarını aştı ve yazılım sistemlerinin çalışmaması nedeniyle bu bilgiler kayda girilemedi.
 
USULSÜZLÜK KUŞKUSU
"Araç Altı Arama Cihazı Sistemi" yazılımın 2007 yılında OR-DO Savunma Sanayi ve Güvenlik Sistemleri A.Ş'ye 120 milyar TL'ye (120 bin TL) yaptırıldığı tespit edildi. Mali incelemelerde sistemin 2007'de yaptırılmasına rağmen, paranın 2006 yılı güvenlik sistemleri ödeneğinden iş bitirilmeden önce şirkete ödendiği belirlendi.
 
İHALEYE GÖZALTI
İncelemelerde ayrıca 30 bin TL'yi geçen alımların ihale usulü yapılması gerekirken burada işin 3-4'e bölünüp ayrı ayrı işlemlermiş gibi doğrudan temin yöntemi ile yapıldığı ortaya çıktı. Yazılım sistemi sonrasında Anıtkabir'in güvenliğinden sorumlu olan dönemin Muhafız ve Merasim Bölük Komutanı Yzb. A.K., Hazır Kıta Komutanı Yzb. B. G., Takım Komutanı Ustğm. O.Ö. ile Kısım Komutanı Uzm. Çvş. K. E.'nin bilgilerine başvurulacağı öğrenildi. Bunun yanı sıra ihale sürecine ilişkin tüm bilgilerin de Genelkurmay Bütçe Maliye Daire Başkanlığı'ndan isteneceği kaydedildi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’’da fuhuş operasyonu
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 18 yaşından küçük erkeklerle para karşılığında ...
Pippa Bacca'nın annesi Dikili’’de’…
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde tecavüz edildikten sonra öldürülen ...
İzmir hayalet şehir gibi’…
Mevsim normallerinin üzerinde yaşanan hava sıcaklığı İzmir'de yaşayan ...
 
Proje birincisine ’‘Gereksiz işlerle uğraşma’’ önerisi!
Nevvar - Salih İşgören Endüstri Meslek Lisesi 10. sınıf öğrencisi Tuğberk ...
Gümüldür dolmuşunda ölümüne yolculuk!
İzmir'den Gümüldür istikametine gitmek olan bir yolcu minibüsü trafikte ...
Katliam gibi kaza: 9 ölü, 44 yaralı
Osmaniye’’nin Düziçi İlçesi'nde, kamyon kendisini sollamak isteyen ...
 
YouTube yasağı bitmiyor
Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, Youtube'a ulaşmayı sağlayan 44 IP ...
Denizi ilk kez gördüler
Doğudan Batıya Kültür Projesi (DOBAT) ile yaşadıkları il dışına dahi ...
Çiğli’’de vatandaşlar üst geçit istedi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli ilçesinde bir hemzemin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva