HABERLER>GÜNCEL
4 Temmuz 2010 Pazar - 00:00

Proje birincisine ’‘Gereksiz işlerle uğraşma’’ önerisi!

Nevvar - Salih İşgören Endüstri Meslek Lisesi 10. sınıf öğrencisi Tuğberk ödül proje çalışmaları nedeniyle derslere giremedi. Karnesine "Gelecek yıl sadece derslerinle ilgilen, gereksiz işlerle uğraşma’’ görüşü yazıldı.’

Proje birincisine ’‘Gereksiz işlerle uğraşma’’ önerisi!

Nevvar - Salih İşgören Endüstri Meslek Lisesi 10. sınıf öğrencisi Tuğberk ödül proje çalışmaları nedeniyle derslere giremedi. Karnesine "Gelecek yıl sadece derslerinle ilgilen, gereksiz işlerle uğraşma’’ görüşü yazıldı.’
 
İZMİR - Salih İşgören Eğitim Kampusu bünyesindeki Nevvar - Salih İşgören Endüstri Meslek Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Tuğberk Vural, okul arkadaşı ile birlikte yaptıkları proje çalışmaları sırasında okula devam edemediğinden dolayı sınavlara giremedi. Öğretmeni Ö.Ş.G., sınıfta kalan Tuğberk'in karnesinde bulunan görüşler bölümüne "Gelecek yıllarda sadece derslerinle ilgilenmeli, gereksiz işlerle uğraşmadan, saygılı, güvenilir, sorumluluk sahibi biri olmaya çalışmalısın" görüşünü yazdı.
 
Başarıları çalışmalarından dolayı yıl sonunda Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da ödüllendirilen Tuğberk Vural, karnesini aldığında sınıf öğretmeninin kendisine yazdığı notu gördükten sonra başından aşağıya kaynar sular döküldüğünü belirterek, yarı yıl karnesinde sadece bir dersten düşük notunun geldiğini fakat proje çalışmalarından dolayı ikinci yarı yılda derslerinden uzak kaldığı için 5 dersten kaldığını söyledi.

Yaptıkları proje çalışmalarında daima öğretmenlerinden destek gördüklerini anlatan Tuğberk şunları söyledi: "Arkadaşımla birlikte ilk olarak okulumuz adına katıldığımız Inepo Uluslararası Çevre Olimpiyatları'nda Çevre - Biyoloji dalında Türkiye birincisi olduk. Ardından birinci olduğumuz için projemizi ABD'de düzenlenen Intel Isef Dünya Bilim Fuarı'nda sergileme hakkı kazandık ve 8 - 14 Mayıs tarihleri arasında ABD'ye gittik. Tüm bu süreç içinde doğal olarak derslerimden geri kaldım ve ikinci dönem notlarımın kötü olması nedeniyle sınıfta kaldım."

Sene sonunda aldığı karnesinden ötürü utanç duyduğunu ve karnesi katlayıp cebinde sakladığını belirten Tuğberk, "İki haftadan beri karnemi kimseye gösteremiyorum. İlk gördüğüm anda utancımdan ağladım. Gelecek sene için 'robot asker' projem vardı ancak bundan sonra proje çalışması yapmak istemiyorum. Demek ki daha dikkatli olmam gerekiyor" dedi. Sınavlara giremediği için sınıfta kalmasını doğal karşılayabileceğini anlatan Tuğberk, "Aslında tam bilmiyorum ama sanırım talimatlara göre benim giremediğim
sınavlardan sorumlu olmamam gerekiyor. Çünkü ben resmi bir görev için yurt dışına çıktım ve sınavlara giremedim. Diyelim ki sınıfta kaldım fakat ben bu yorumları hak edecek bir şey yapmadım. Bunların olacağını bilseydim proje ile falan uğraşmazdım" dedi.
Okul Başkanı ve Konak Gençlik Meclisi Başkanı da olduğunu vurgulayan Tuğberk Vural, "ABD'de bizi çok iyi karşıladılar. Orada başarılı öğrencilere kucak açan bir sistem var. Hatta bize orada eğitim görmemiz için tekliflerde bulundular. Başıma bu olay geldikten sonra artık üniversiteyi ABD'de okumak istiyorum" diye konuştu.

Tuğberk'in babası Önder Vural ise çocuğunun düştüğü bu durum üzerine oğlunun bir daha proje yapmasını istemediğini belirterek bundan sonra oğlunun muvaffak olması için mücadele edeceğini ve ABD'de okutmak için elinden geleni yapacağını söyledi. Tuğberk ile arkadaşı Aytekin Güçlü ve danışman öğretmeni yaptıkları başarılı projeden dolayı Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen mini bir törenle ödüllendirilmişti. (İHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gümüldür dolmuşunda ölümüne yolculuk!
İzmir'den Gümüldür istikametine gitmek olan bir yolcu minibüsü trafikte ...
Katliam gibi kaza: 9 ölü, 44 yaralı
Osmaniye’’nin Düziçi İlçesi'nde, kamyon kendisini sollamak isteyen ...
YouTube yasağı bitmiyor
Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, Youtube'a ulaşmayı sağlayan 44 IP ...
 
Denizi ilk kez gördüler
Doğudan Batıya Kültür Projesi (DOBAT) ile yaşadıkları il dışına dahi ...
Çiğli’’de vatandaşlar üst geçit istedi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli ilçesinde bir hemzemin ...
Kendini pilot sandı arabanın üstüne düştü!
Atatürk Havalimanı'nın yenilenen pistinde hız denemesi yapan müteahhit ...
 
PKK ile çatışmayı binlerce insan izledi
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde karayoluna patlayıcı madde yerleştirmek ...
Sokaklar boş, havuzlar dolu
Hava sıcaklığının 34 dereceye kadar çıktığı İzmir'de, meydan ve ...
Çeşme’’de park işçisi polisler görev yapacak
Trafik kurallarının sıkça ihlal edildiği Türkiye'nin turizm kenti ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva