HABERLER>GÜNCEL
3 Temmuz 2010 Cumartesi - 00:00

Çiğli’’de vatandaşlar üst geçit istedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli ilçesinde bir hemzemin geçidin kapatılmasını protesto eden mahalle sakinleri kendilerini tren raylarına zincirleyerek eylem yaptı.’

Çiğli’’de vatandaşlar üst geçit istedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli ilçesinde bir hemzemin geçidin kapatılmasını protesto eden mahalle sakinleri kendilerini tren raylarına zincirleyerek eylem yaptı.’
 
İZMİR- Çiğli ilçesine bağlı Sasalı beldesi Tuzla Caddesi'nde kapatılan hemzemin geçitte toplanan semt sakinleri, demir yolundan geçmek için yaklaşık 2 kilometre yürüdüklerini, İzmir Büyükşehir Belediyesinin hemzemin geçidi yeniden açmasını istedi. Mahalle sakinlerinden bazıları kendilerini demir yoluna zincirle bağladı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne üst geçit talebinde bulunmak için aralarında topladıkları yaklaşık 2 bin imza ile başvurduklarını ifade eden vatandaşlar dikkate bile alınmadıklarını söyleyerek Çiğli'nin İzmir'in arka bahçesi haline getirilmesi istendiğini ve kendilerine beşinci sınıf insan muamelesi yapıldığını iddia ettiler.
 
Başkan Aziz Kocaoğlu'nu şehir plancılığı konusunda bilgisinin olmadığı yönünde suçlayan vatandaşlar kendilerini tren raylarına zincirleyerek sadece üst geçit istediklerini belirtti. Eski Havaalanı Caddesi şimdiki adı ile Tuzla Caddesi’’nde yaya geçitlerinin kapatıldığını ve yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bir yaya geçidinin kendilerine hazırlandığını açıklayan vatandaşlar geçiş için kat ettikleri mesafenin fazla olduğunu özellikle engelli vatandaşlar için düşünülen bir hizmetin varolmadığını savundu.
 
 
'Demokratik eylemimim gerçekleştiriyorum' diyerek kendini tren raylarına zincirleyen Ramazan Harun tepkisin şu sözlerle dile getirdi: "22 yıldır ben bu bölgede oturuyorum ve esnaflık yapıyorum. Başkan Kocaoğlu'na sesleniyorum. 65 yıllık caddeyi kapatarak beni ve burada ikamet eden tüm vatandaşları mağdur ettiniz. Esnaf olarak işlerim bozuldu. Siz şehir plancılığı konusundan anlamıyorsunuz.’” dedi.
 
Caretta Caretta kadar değerlerinin olmadığını savunan ve bölgede uzun yıllardır lokantacılık yaptığını söyleyen bir başka vatandaş ise hemzemin geçidin kapatılması üzerine karşıdan karşıya geçiş mesafesinin uzun olduğunu ve esnaf olarak işlerinde yüzde 75 oranında azalmalar olduğunu, bu gidişle de kepenk indireceğini söyledi.
 
 
 
52 yaşındaki Yunus Uçan isimle vatandaş ise zincirli eyleminin gerekçesini; "Sürüne sürüne ölmektense, bir kerede ölmeyi yeğlerim" şeklinde özetledi. Belediye yetkilileri tarafından dün gece saat 04.00 sıralarında kapatılan geçide karşı tepkilerini sözlü anlatımdan sonra tren rayları etrafında demir korkulukları çekiçle kıran vatandaşlar hareketleri ile gösterdi. 'Cesaretiniz varsa gündüz gelip kapatsaydınız' diye yetkililere seslenen vatandaşlara daha sonra olay yerine gelen polis ekipleri müdahale etmek istedi.
 
 
Ekiplerin vatandaşların yaptıklarının suç niteliği taşıdığını hatırlatmasına rağmen öfkelerinden ödün vermeyen vatandaşları daha sonra bölgeye gelen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak sakinleştirmek istedi. Hafi raylı sistemin İzmirlilerin yaşamlarını rahatlatmak amaçlı tasarlanan bir proje olduğunu hatırlatan Başkan Solak; "Bazı büroktaların yerinde inceleme yapmaması ve bu işe gereken özeni göstermemesi sebebiyle halkın faydasına olacak projeler bazen haklın zararına olabiliyor. Birkaç tane gereken yerde üst geçit yapılması lazım. İnanıyorum ki Başkan Aziz Kocaoğlu bunu da halledecektir. Ancak masa başında bazı insanlar diyor ki 100 -200 metre aralıklarda bazı üst geçitler var. Bunu neye dayanarak söylüyorlar. Buralarda birebir gelip inceleme yapmaları lazım." dedi.
 
(İHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kendini pilot sandı arabanın üstüne düştü!
Atatürk Havalimanı'nın yenilenen pistinde hız denemesi yapan müteahhit ...
PKK ile çatışmayı binlerce insan izledi
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde karayoluna patlayıcı madde yerleştirmek ...
Sokaklar boş, havuzlar dolu
Hava sıcaklığının 34 dereceye kadar çıktığı İzmir'de, meydan ve ...
 
Çeşme’’de park işçisi polisler görev yapacak
Trafik kurallarının sıkça ihlal edildiği Türkiye'nin turizm kenti ...
Pitbull’’lar toplanıyor
İzmir İl Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar, İzmir'de 6 Pitbull ...
Büyükelçi'ye taksici şoku...
Nicolas Sarkozy'nin özel temsilcisi Büyükelçi Alain Le Roy, bindiği ...
 
12 yaşındaki kız kendini astı!
İzmir'in Torbalı ilçesinde lköğretim okulu öğrencisi akasya ağacına ...
Cizre'de çatışma
Şırnak'ın Çizre ilçesinde çıkan çatışmada 1 terörist öldü, 1 terörist ...
Narlıdere’’de korkunç ölüm
15 yaşındaki bir genç evlerinin çatısına anten takmak isterken dengesini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva