HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
3 Temmuz 2010 Cumartesi - 00:00

Altınova Festivali bir hafta sürecek

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde belediye tarafından organize edilen ve daha önce 3 gün süreceği açıklanan festivalin, 1 hafta süreceği belirtildi.’

Altınova Festivali bir hafta sürecek

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde belediye tarafından organize edilen ve daha önce 3 gün süreceği açıklanan festivalin, 1 hafta süreceği belirtildi.’
 
BALIKESİR- 16 - 25 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan, ’‘5. Altın Kumsal Kültür ve Turizm Festivali’’nin bu yıl daha geniş kapsamlı olacağını kaydeden Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, festivalin bol tiyatro, sinema günleri, plaj futbolu, voleybolu, ürün, yemek yarışmaları yanı sıra müzik ağırlıklı olacağını söyledi. Sürer, ’“16 Temmuz Cuma günü başlayacak olan etkinliklerin 25 Temmuz Pazar günü son bulacağını belirterek, "Gelecek sezon festivalimizi uluslar arası niteliklerde yapmak istiyoruz’” diye konuştu.
5. Altın Kumsal Kültür ve Turizm Festivali, 16 Temmuz'da saat 18.00'da, Altınova Belediyesi'nin önünde Atatürk Anıtına çelenk sunma ve saygı duruşu ve açılış konuşması ile start alacak, aynı gün saat 18.30'da Şehitler Parkı’’nda, Altınova Gençlik Merkezi Boru Trampet Takımının gösterileri, ’‘Dünden bugüne Altınova’’ konulu Fotoğraf Sergisi ve kokteyl ile başlayacağı belirtildi. Açıklanan program kapsamında, 17 Temmuz Cumartesi günü, saat 17.00-23.00 Altınova Sahil'de bulunan Profesörler Sitesi’’nde Plaj voleybolu ve futbolu etkinlikleri yapılacak. Aynı gün, saat 21.30'da İskele Meydanı’’nda Şeref Çetin Tiyatrosu tarafından sahnelenecek olan ’‘Yaşamın Kıyısında’’ adlı tiyatro oyunu gösterime sunulacak.
 
18 Temmuz Pazar günü, yine Profesörler Sitesi önünde Plaj Voleybolu ve Futbolu etkinlikleri saat 17.00 ile 23.00 arasında yapılırken, aynı gün saat 21.30'da İskele Meydanında Sinema gösterimi yapılacağı belirtiliyor. Festival kapsamında 19 Temmuz Pazartesi günü 17.00-23.00 arasında Plaj Voleybolu ve Futbolu etkinlikleri sürerken, saat 21.30'da İskele Meydanı’’nda yine sinema gösterimi izleyicilerle buluşacak.
5. Altın Kumsal Kültür ve Turizm Festivali kapsamında 20 Temmuz Salı günü, 17.30-23.00 arasında devam edecek olan Plaj Voleybol ve Futbolu etkinlikleri süreceği belirtilirken, saat 21.30'da İskele Meydanı’’nda yine sinema gösterimi sunulacak. 21 Temmuz Çarşamba günü saat 21.30'da İskele meydanında Aliağa Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun ölümsüz eseri ’‘Sakıncalı Piyade’’ adlı oyun gösterime sunulacak.
 
22 Temmuz Perşembe günü ise, saat 21.30'da İskele Meydanı’’nda Menemen Belediye Tiyatrosu (MEBET), ’‘Yol Geçen Hanı’’ adlı tiyatro oyunu sergilenecek. Festival kapsamında 23 Temmuz Cuma günü, saat 22.00'da Altınova esnafının tanıtım standları, Altınova'da çıkan değerli taşların tanıtım standı, Karma Sergi açılışı, Türk Anneler Derneği Altınova Şubesi’’nin karma sergilerinin açılışları yapılacak. Aynı gün saat 21.30'da İskele Meydanında Altınova Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri ve Gurup Mecaz'ın konseri sahnelenecek.
 
ZEYNEP DİZDAR ALTINOVALILARLA OLACAK
Festival kapsamında 24 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00-17.00 Altınova Sahil'de bulunan Akademililer Sitesi Lokali’’nde, Minikler- Küçükler-Yıldızlar-Gençler-Büyükler kategorilerinde yapılacak satranç karşılaşmaları izleyicilerle buluşturulacağı kaydedildi.
Aynı gün, saat 16.00-17.00'da Altınova Şehitler Parkı’’nda Zeytinyağlı Yemek ve Ürün Tanıtım (Karpuz, domates, soğan, patates) Yarışmaları’’nın yapılacağı öğrenildi.
 
Festival kapsamında aynı gün saat 21.30'da İskele Meydanı’’nda Burhaniye Gençlik Merkezi Halk Oyunları gösterisinin yanı sıra, TRT Sanatçılarından Bahar Şahin'in vereceği konserinin ardından popüler müziğin son zamanlardaki parlayan isimlerinden Zeynep Dizdar sahne alacak. 25 Temmuz Pazar günü saat 10.00-17.00 arasında Akademililer Sitesi Lokali’’nde satranç karşılaşmalarının finali yapılacağı belirtilirken, aynı gün saat 14.00'de İskele Meydanı’’nda Yelken Yarışmaları, saat 21.30'da da Altınova Pazaryeri önünde, Manisa Kayalıoğlu Gençlik Merkezi halk oyunları gösterisinin ardından, Popstar Betül ve Özgün Müziğin dev ismi Onur Akın ile festival müthiş bir finalle sona ereceği belirtildi.(İHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Burhaniye festivale hazır
’‘21. Burhaniye ’– Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali’’nin 9-12 ...
Yeni Karayip Korsanları’’ndan ilk kare
Üç filmlik Karayip Korsanları / Pitrates of the Caribbean serisi, ...
Aydilge elendi!
21. Çeşme Deniz Şenlikleri ve Uluslararası Şarkı Yarışmasının elemelerinde ...
 
Dalyan’’da konser coşkusu
Dalyan Belediyesi tarafından Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında ...
Lice'de çatışma: 2 ölü
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde güvenlik güçlerine silahla ateş açan ...
Çeşme’’de şenlik Volkan Konak’’la şenlendi
Ünlü sanatçının Cumhuriyet Meydanı’’nda verdiği konser büyük ilgiyle ...
 
Cem Uzan’’a 2 yıl 6 ay hapis
Cem Uzan ve 4 sanığa 'vergi hukukuna muhalefet' suçundan 2'şer ...
Kazım Koyuncu festivalle yaşayacak
Karabağlar Belediyesi ile Kaçkar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin ...
Sahte tabloyu nasıl anlarsınız?
Londra'da bulunan The National Gallery uzmanların sahte sanat ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva