HABERLER>SPOR
11 Mart 2021 Perşembe - 11:24

Altay'ın 'Marco Paşa'sı tarih yazacak

Spor Toto 1'inci Lig'de Altay formasıyla ilk yılında 29, ikinci yılında 22 gol atarak iki kez gol kralı olan, bu sezon da attığı 19 golle yine zirvede yer alan Portekizli forvet Marco Paixao, üst üste üçüncü kez gol kralı olması halinde lig tarihinde bir ilke imza atacak.

Altay ın  Marco Paşa sı tarih yazacak

Kulüp tarihinde 146 gol atan Mustafa Denizli ve 72 golü bulunan Reha Kapsal'ın ardından 71 golle en golcü üçüncü oyuncu olan Marco Paixao, 2 gol daha kaydetmesi halinde Kapsal'ı geride bırakacak. "Bu sayılara ulaştığım için çok mutluyum ve kendimle gurur duyuyorum" diyen 36 yaşındaki usta santrfor, yaptığı açıklamada, "Kulübe ilk geldiğimde bu kadarını hayal edemezdim. Ama lig ve kulüp tarihinde listelere girmek bir ayrıcalık. Attığım gollerin bir anlam ifade edebilmesi için Büyük Altay'ın Süper Lig'e çıkması lazım. Ulaşmak istediğim bir gol hedefim yok, tek hedefim Altay'ı Süper Lig'e çıkarmak" şeklinde konuştu.

Şampiyon olacaklarına inancının çok yüksek olduğunu ifade eden Portekizli forvet, "Süper Lig şansımızı oran olarak soracak olursanız, yüzde 200 olduğunu söyleyebilirim. Teknik direktör Osman Özköylü geldikten sonra iyi bir ivme yakaladık, daha iyi oynamaya başladık. Hocamız mentaliteyi değiştirdi. Özellikle topa sahip olmamız gerektiğini bir çok kez bize iletti ve bunun için çalışmalar yaptı. Osman Özköylü daha önce gelebilseydi belki de şu anda birinci sırada olabilirdik. Kendisiyle psikolojik olarak güzel bir toparlanma periyodu geçirdik. Maç maç düşünüp kazanarak devam edeceğiz" yorumu yaptı.

Altay taraftarına da seslenen tecrübeli golcü, "Büyük Altay taraftarından her zaman pozitif olmalarını istiyorum çünkü onların enerjisi bizimkiyle buluştuğu zaman bu takımın Süper Lig'e çıkmaması için hiçbir neden yok. Sonuna kadar olumlu olalım" dedi.

"FUTBOL TARAFTARLA OYNANIR"
Koronavirüs salgını nedeniyle maçların seyircisiz oynanmasına çok üzüldüğünü belirten Marco Paixao, "Futbol taraftarlarla güzel olan bir oyun. Taraftar olmadan futbol olmuyor. Taraftarların statta bir şekilde olması lazım. Bir deplasmana giderken uçakta 300 kişiyle beraber kapalı bir alanda kalabiliyoruz. Statlar açık hava. Yüzde 50 kapasiteyle bazı yerlere gidip oturabiliyoruz. O yüzden taraftarlarımızın statta yerlerini almaları gerekiyor. Sadece Türkiye için değil bu tüm dünya bu şekilde biliyorum fakat bunun yapılabileceğini düşünüyorum. Çünkü taraftarlarımıza gerçekten ihtiyacımız var" diye konuştu.

"EREN VE KAZIM ÇOK ÇALIŞMALI"
Altay altyapısında potasiyeli yüksek oyuncular olduğunu ifade eden Paixao, "Eren, Kazım ve diğer bir çok genç futbolcu potansiyele sahip futbolcular. Büyük potansiyele sahip olan Cenk zaten Olimpique Lyon'la anlaşıp kulüpten ayrıldı, transfer yaptı ve bunu hak ediyordu. Kazım, Eren ve diğerleri de büyük potansiyeli sahaya yansıtmaları gerekiyor. Onlarla sürekli konuşuyorum, kendilerini geliştirmeleri gerektiğini anlatıyorum. Zihinsel olarak her zaman daha iyi nasıl olabilirim diye kendilerine sormaları gerekiyor. 1-2 sene sonra belki sahada olacaklar, kulüp olarak onları psikolojik olarak hazırlamamız gerekiyor" dedi.

"TÜRKİYE CENNET BİR VATAN"
Türkiye'ye gelmeden önce çok farklı düşüncelerde olduğunu kaydeden Portekizli gol makinası, "Buraya gelmeden önce farklı bir çerçeve var. Ben gelmeden önce Türkiye'de Avrupai bir hayat yaşacağımı söyleselerdi inanmazdım. Geldikten sonra gördüğüm şey tamamen cennet. Burası cennet bir vatan. İnsanlar yardımsever, sempatik. Birbirlerine iyi davranan insanlar. Burada gerçekten mükemmel arkadaşlıklar kurdum" ifadelerine yer verdi. 

"JÜBİLEYİ DÜŞÜNMÜYORUM"
İlerleyen yaşına rağmen gol atmayı sürdüren Marco Paixao, futbolu bırakmayı düşünmediğini söyledi. Deneyimli golcü, "Belki jübileyle ilgili bu soruyu 1-2 sene önce sorsaydınız zaman söyleyebilirdim ama şimdi buraya her geldiğim gün o kadar mutluyum ki vücudum bana el verdiği sürece ben futbol oynayacağım. Bıraktıktan sonra teknik direktörlük düşüncem yok" yorumu yaptı. Marco Paixao, Türkçe "Nasılsın, iyi misin? Bugün güneş var, mutluyum. Seni seviyorum" diye konuştu.

"BEBEK GECE UYUTMADI"
Geçen ekim ayı sonunda Enzo adında bir oğlu olan Marco Paixao, "Her insanın hayatındaki en güzel deneyimdir bir çocuğunun olması. Eve gittiğim zaman, onunla birlikte olduğum zaman o kadar mutlu oluyorum, o kadar eğleniyorum o kadar güzel zaman geçiriyorum ki ama tabii ki zorlukları da var mesela dün gece sadece 2 saat uyudum. Çok yorgunum" diyerek gülüşmelere neden oldu. (DHA)

 
Endonezya'da katliam gibi otobüs kazası: 27 ölü
 
Göztepe gücünü gösterdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Federer kortlara galibiyetle döndü
Dizinden geçirdiği iki ameliyat nedeniyle bir yıldan uzun süredir maça ...
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları
Şampiyonlar Ligi son 16 turunun rövanş maçlarında çeyrek finale adını ...
UEFA şikeden ceza alan Türk kulüplerini açıkladı
UEFA geçmişte şikeden ceza alan kulüpleri açıkladı. Listede Fenerbahçe, ...
 
Bakan açıkladı: Kötü zemine ceza geliyor!
Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kulüplerin kötü zeminlerden sorumlu olduğunu ...
Galatasaray'dan Belhanda'ya tek taraflı fesih!
Galatasaray'ın Sivasspor ile 2-2 berabere kaldığı maç sonrası yönetimi ...
Karşıyaka çıkış arıyor
Misli.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta sezona zirvede başladıktan sonra, ...
 
Bucaspor 1928 liderlik için seriyi sürdürecek
Misli.com 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta üst üste Manisaspor ve Payasspor galibiyetleriyle ...
Altınordu'da Hüsamettin göze girdi
Spor Toto 1'inci Lig'de zirve yarışı veren Altınordu'da forvet Hüsamettin ...
Göztepe'de Atınç ve Alpaslan duvar oldu
Spor Toto Süper Lig'de son 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlikle 13 puanı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva