HABERLER>SPOR
6 Temmuz 2011 Çarşamba - 17:05

Altay'dan TFF'ye resmi başvuru

2010-2011 sezonunda Bank Asya 1. Lig'e veda eden Siyah-beyazlı ekip, gelecek sezon aynı ligde mücadele etmek için Türkiye Futbol Federasyonu'na resmi başvuru yaptı.

Altay dan TFF ye resmi başvuru

İZMİR - Altay Kulübü Başkanı Ahmet Taşpınar, Futbol Federasyonu'na gönderdiği resmi yazıyla, 2011-2012 sezonunda Bank Asya 1. Lig'de yer almak istediğini iletti.
       
Taşpınar imzalı TFF'ye gönderilen yazıda, İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan ve yürütülen soruşturma sonucunda Türkiye'nin önemli kulüp yöneticileri, teknik adamlar, futbolcular, menajerler, taraftar temsilcileri gibi futbol ailesinin hemen her kesimden kişilerin karıştığı çirkin ilişkilerin kamuoyuna yansıdığı, bu çalışmanın uzun süre devam edeceği belirtildi.
 
''DİYARBAKIR'DA ÇEŞİTLİ GÜÇLER TARAFINDAN ÖNÜMÜZ KESİLDİ''       
Taşpınar, futbolun sanayileşmesi, bu çerçevede futbol endüstrisinde dönen paraların büyümesinin, futbolun ilerlemesi yanında maalesef kirletici bir etkisinin de söz konusu olduğunu belirterek, ''100 yıla yaklaşan, asırlık bir çınar olan Altay Spor Kulübü'nün, bugüne kadar binlerce sporcu yetiştirdiği, milli takımların her kademesinde sporcularının bulunduğu tüm ülkenin bildiği bir gerçektir. Halen liglerde Altay patentli bir çok oyuncunun yer alması kulübümüz açısından kuşkusuz bir gurur kaynağıdır. Futbolun bir endüstri haline dönüşmesi süreci en çok Altay gibi etik değerleri her ne pahasına olursa olsun ön planda tutan, sporun neticesinin sadece ve sadece spor alanlarındaki performans ile belirlenmesini önemseyen kulüplere zarar vermiştir. Yine tüm spor kamuoyu bilmektedir ki, kulübümüz Süper Lig yolunda en önemli aday iken Diyarbakır'da çeşitli güçler tarafından önü kesilmiş, başka bir sezon aralarında milli oyuncuların da bulunduğu rakip İstanbulspor oyuncularının üçüncü bir kulüpten aldıkları teşvik primleri konuşmaları gazete sayfalarına kadar yansımış, aynı hafta Elazığspor oyuncusunun 70 metre top sürerek attığı gol spor programlarında alay konusu yapılmışken tüm başvurular cevapsız kalmış ve küme düşmüştür'' dedi.
       
''HERHANGİ BİR ÇİRKİNLİĞE TEVESSÜL ETMEDEN MÜCADELE ETTİK''
Altay'ın en çok mağdur edilen kulüplerin başında geldiğini bildiren Taşpınar, ''2010-2011 sezonunda Altay, herhangi bir çirkinliğe bulaşmaya tevessül dahi etmeden mücadelesini yapmış ve Adanaspor ile yaptığı son müsabaka sonunda maalesef 2. Lig'e düşmüş bulunmaktadır. 32 maç sonunda son hafta lige veda eden Altay yanında hiç müsabaka oynamayan Ankaraspor AŞ, genel kurul kararıyla Bank Asya 1. Lig'deki yerini muhafaza etmiştir. Ayrıca sezonla ilgili Bank Asya 1. Lig kulüpleri ile takımlarının futbolcu, teknik adam ve yöneticilerinin adlarının karıştığı bir çok hukuk dışı işlem gerek soruşturma ve gerekse medya aracılığıyla ortaya çıkarılmıştır. Yani anlaşılmıştır ki, Altay yine daha evvel bir çok kere olduğu gibi oyunu sadece sahada oynamasının sonucunu küme düşerek ödemiş bulunmaktadır. Sayın Federasyon Başkanımızın da son derece haklı ifade ettiği gibi, sporun kendi yasaları uyarınca yeni sezonda liglerin hangi takımlardan oluşacağı, olaylara karışan kulüplere verilecek cezaların tedbiren de olsa derhal uygulanmasını gerektirmektedir. Aksi halde, dava aşamasının Yargıtay'daki temyiz süreci de değerlendirildiğinde yılları alacağı ve bu durumun da kamu vicdanını rahatsız edeceği açıktır. Yukarıda arz edilen maruz sebeplere binaen; Savcılık soruşturmasındaki delil ve bilgilerin de yönetim kurulunuz tarafından değerlendirilerek, 2010-2011 sezonunda Bank Asya 1. Lig'de hukuk dışı eylemlere kalkışan kulüplere gerekli sportif cezaların uygulanarak küme düşürülmelerine, Altay Spor Kulübü'nün ise olayların mağduru olduğu göz önüne alınarak 2011-2012 sezonunda da Bank Asya 1. Lig'de yarışmaya devam etmesine dair karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz'' şeklinde konuştu. (ajanslar)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyet: 19 maçta şike ve teşvik primi var
Şike soruşturmasıyla ilgili açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ...
Uğur Erdoğan Karşıyaka'da
Yeşil-kırmızılı ekip, Kartalspor'dan Uğur Erdoğan ile her konuda anlaşmaya vardı.
Kaf-Kaf 100. yıl logosunu buldu
Gelecek yıl 100. yılını kutlayacak Karşıyaka Spor Kulübü'nün bu seneden ...
 
Altay'da kongre tamam
Altay yönetimi, akşam geç saatlere kadar süren toplantı sonunda genel ...
Ukrayna'dan "altın"la döndüler
İzmir Büyükşehir Belediyesi adına güreşen Ahmet Taçyıldız ve Harun Bozoğlu, ...
25 kişi adliyeye sevk edildi
Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan, ...
 
V1 Challenge heyecanı Çeşme’ye geliyor
Türkiye motorsporları tarihinde her açıdan benzersiz bir motorsporları ...
‘Son 5 maçı biliyorduk’
Futbolun Türkiye'deki yeni patronu Mehmet Ali Aydınlar, şike soruşturmasıyla ...
Özgener de 'şüpheli'
Şike soruşturması kapsamında TFF'nin eski başkanı Mahmet Özgener de 'şüpheli' ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva