HABERLER>GÜNCEL
29 Eylül 2011 Perşembe - 18:22

Alkollü sürücünün çarptığı kişi öldü

Torbalı’da, alkollü olarak direksiyon başına geçtiği iddia edilen 35 yaşındaki Arzu Dumanlıbarut'un otomobiliyle çarptığı 2 kişiden 70 yaşındaki İbrahim İleri öldü, diğeri ağır yaralandı.

Alkollü sürücünün çarptığı kişi öldü

İZMİR - Kazanın ardından kaçan Dumanlıbarut'un cep telefonuna ulaşan polis, arayıp onu dönmesi için ikna etti. Cenazesi toprağa verilen İleri'nin, kazadan kısa süre önce yakınlarına, "Ne olacağımız belli değil. Hakkınızı helal edin" dediği öğrenildi. 2.09 promil alkollü olduğu tespit edilen ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Dumanlıbarut ise alkollü olmadığını depresyon nedeniyle ilaç kullandığını ileri sürdü.
 
Kaza, Yemişlik Mahallesi yakınlarında dün saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Yemişlik Mahallesi'nde oturan İbrahim İleri, arkadaşları Ali Solmaz ve Kemal Esen ile buluşup, akşam namazını kılmak üzere evine 500 metre uzaklıktaki İmam Hatip Lisesi Uygulama Camii'ne gitti. Namazın ardından evlerine doğru yürüyen üç arkadaştan Kemal Esen, ilk olarak anayoldan karşıya geçti. Esen'in peşinden yola çıkan İbrahim İleri ve Ali Solmaz'a, 35 CTN 30 plakalı otomobil çarpıp hızla uzaklaştı.
 
Kazanın şiddetiyle İleri ve Solmaz, havaya fırladı ve yol kenarındaki refüje savruldu. Arkadaşlarına otomobilin çarptığını gören Esen, hemen polis ve sağlık görevlilerini arayıp durumu bildirdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, İleri'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralanan Solmaz ise ambulansla Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Solmaz'ın vücudunda çok sayıda kırık olduğu öğrenildi.
 
POLİS, CEP TELEFONUNDAN ARAYIP İKNA ETTİ
Gözü önünde arkadaşını kaybeden Esen, kaçan otomobilin plakasını da polise verdi. Çalışma başlatan polis, plakadan aracın sahibinin Arzu Dumanlıbarut olduğunu belirledi. Dumanlıbarut'un cep telefonunu tesbit eden polis, vakit kaybetmeden numarayı aradı ve dakikalarca, onu dönmesi için ikna etmeye çalıştı. Uzun uğraşlar sonucu polis, kadın sürücüyü ikna etti ve olay yerine gelmesini sağladı. Ancak Dumanlıbarut, olay yerindeki kalabalığı görünce panikleyip tekrar kaçmaya başladı. Bunun üzerine yaşanan kovalamacayla Dumanlıbarut yakalandı. Gözaltına alınan Dumanlıbarut'un 2.09 promil alkollü olduğu tespit edildi.
 
TUTUKLANDI
Emniyet'teki işlemlerinin ardından bugün Adliye'ye sevk edilen Dumanlıbarut, savcılığa ifade verdi. İfadesinde alkollü olduğunu kabul etmeyen Dumanlıbarut, kullandığı depresyon ilaçlarının dalgınlığa neden olduğunu iddia etti. Savcılıktaki ifadesinden sonra mahkemeye çıkartılan Dumanlıbarut tutuklandı.
 
'HERKES HAKKINI HELAL ETSİN'
Kazada hayatını kaybeden İbrahim İleri'nin cenazesi yakınları tarafından İzmir Adli Tıp Kurumu'ndan alınıp Torbalı'ya getirildi. Merkez Orhaniye Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından İleri'nin cenazesi Torbalı Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 
Olay sırasında İleri'nin yanında olan ve yara almadan kurtulan Kemal Esen, İleri'nin kazadan birkaç dakika önce, "Arkadaşlar herkes birbirine hakkını helal etsin. Kimin ne zaman öleceği belli olmaz. Ne olacağını bilemeyiz" dediğini söyledi.
 
Kazada vücudundaki kemiklerin büyük çoğunluğu kırılan Ali Solmaz'ın Urla Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi.
 
ATEŞ PÜSKÜRDÜLER

Kazanın meydana geldiği noktada aydınlatma lambalarının yanmamasına tepki gösteren çevre sakinleri, TEDAŞ'a ateş püskürdü. İbrahim İleri'nin hayatını kaybettiği yerde geçen Cumartesi günü meydana gelen bir başka kazada da plakası ve sürücüsü belirsiz bir otomobilin çarptığı Nurcan Karabaş'ın (47) hayatını kaybettiği belirtildi. Polisin bu kazadan sonra kaçan sürücünün bulunması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırgız asıllı kadın intihar etti
Menemen’de oturan Kırgızistan doğumlu Türk vatandaşı 38 yaşındaki Roza ...
At eti yedirenlerin 7 yıl hapsi istendi
Dokuz Eylül Üniversitesi'nin çeşitli birimlerinde, öğlen yemeklerinde ...
ADD'lilerden, Bakan Dinçer'e istifa çağrısı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın teşkilat kanununda değişiklik yapan 652 sayılı ...
 
İzmirli doktor, kalp krizinden ölmüş
Güzelyalı’da evinde eşi Azize Gürsoy tarafından banyoda hareketsiz yatarken ...
Ege Tıp'ta yeni dekana tepki
SES İzmir Şubesi üyeleri YÖK'ün Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'na, ...
Terör kurbanı İzmirli teknisyene son veda
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne atanan eşinin göreve başlaması için yanında ...
 
'Savunmayı hiçe sayan uygulamaya saygı duymuyoruz'
İzmir Barosu Başkanı Avukat Sema Pekdaş, ''Yargının kurucu unsuru olan, ...
En renkli fuar İzmir'de
İzmir'de bu yıl 14'üncü kez düzenlenen Pet Show 2011 Evcil Hayvan Fuarı, ...
'Hatay Günleri'nin ortak mesajı: Kardeşlik
''Hatay Günleri'' etkinliği kapsamında, İzmir'de bulunan ayrı din ve kültürlerin ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva