HABERLER>GÜNCEL
29 Eylül 2011 Perşembe - 15:53

Ege Tıp'ta yeni dekana tepki

SES İzmir Şubesi üyeleri YÖK'ün Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'na, yapılan seçimlerde ikinci olan Prof.Dr. Kamil Kumanlıoğlu'nun atanmasını protesto etti.

Ege Tıp ta yeni dekana tepki

İZMİR - Prof.Dr. Kamil Kumanlıoğlu'nun, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığına atanmasını protesto eden sendika ve öğretim üyeleri öğle saatlerinde 20 Mayıs Anfisi önünde toplandı. EÜ Tıp Fakültesi'nde de geçen hafta dekanlık için yapılan eğilim yoklamasında 420 öğretim üyesinin oy kullandığını, eski dekan Prof.Dr. Serhat Bor'ün 261, Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu'nun 126 oy aldığını hatırlatan SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanır, YÖK Genel Kurulu'nun ikinci sırada olan Prof. Dr. Kumanlıoğlu'nu atamasının demokratik olmadığını savundu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde darbe dönemleri dışında bir demokratik gelenek bulunduğun ve buna dışardan müdahale edilmediğini anlatan Veli Atanır, şöyle konuştu:
"Yaşadığımız atama süreci üniversiteleri huzursuz etme girişiminin yeni bir örneğidir. Verilen oylar yok sayılarak yıllarını bilime adamış olan öğretim üyelerinin iradesi hiçe sayılmış, bilimsel özerkliğe darbe indirilmiştir" dedi. EÜ Tıp Fakültesi'nin bu haksızlığı içine sindirmesinin beklenmemesi gerektiğini ifade eden Atanır, "Üniversite hastanelerinin protokolle Sağlık Bakanlığı'nın vesayeti altına alındığı dönemde yapılan bu atamayla birlikte sıranın EÜ Tıp Fakültesi'ne geldiği konusunda kaygılarımız artmaktadır. Bu antidemokratik atamanın tamgün ve benzeri uygulamalara denk gelmesi de manidardır."
Grup açıklama ardından atamayı alkışlarla protesto etti.
 
ÖĞRENCİLER DAVAYI KAZANDI
Öğrencilerin bankaların kendilerine verdiği ve üzerinde kimlik bilgileri bulunan bankamatik kartlarına karşı açtığı dava sonuçlandı. Türk Tabipleri Birliği Tıp Öğrenci Kolu (TÖK) adına açıklama yapan Pınar İçel, İzmir 3'üncü İdare Mahkemesi'nin EÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Deniz Urgun'un açtığı davada, bankaların ancak kimliklerini belgeleyen müşterileri adına mevduat hesabı açabilecekleri, ilgilinin rızası olmaksızın bankalara kişilerinin kimlik bilgilerinin aktarılması sonucunda adına düzenlenen bankamatik niteliğindeki öğrenci kimlik kartının Anayasa ve yasaya uymadığını söyledi. Öğrencilerin davayı kazandığını belirten İçel, şöyle devam etti:
"Bize ATM kartı üzerine basılmış kimlik bilgilerimizin bulunduğu kartları 2009 yılında verdiler. Dava sözkonusu olunca iki yıldır vermiyorlardı. Mahkeme bizi haklı buldu. O zaman başvurduğumuz rektörlük bize olumsuz yanıt vermişti. Dava kararıyla birlikte iki gün önce yine başvurduk yanıtını bekliyoruz."

İçel, uygulamanın sadece Ege Üniversitesi'nde değil, pek çok üniversitede yapıldığını kazanılan davanın örnek olduğunu ve bundan sonra pek çok davanın açılacağını sözlerine ekledi. Grup protesto ardından dağıldı. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Terör kurbanı İzmirli teknisyene son veda
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne atanan eşinin göreve başlaması için yanında ...
'Savunmayı hiçe sayan uygulamaya saygı duymuyoruz'
İzmir Barosu Başkanı Avukat Sema Pekdaş, ''Yargının kurucu unsuru olan, ...
En renkli fuar İzmir'de
İzmir'de bu yıl 14'üncü kez düzenlenen Pet Show 2011 Evcil Hayvan Fuarı, ...
 
'Hatay Günleri'nin ortak mesajı: Kardeşlik
''Hatay Günleri'' etkinliği kapsamında, İzmir'de bulunan ayrı din ve kültürlerin ...
Tornavidacı 2 subay gözaltında
TRT Haber’in verdiği bilgiye göre Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği ...
CHP'li belediyeye operasyon
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ...
 
Yerli otomobilin fiyatı belli oldu
Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobil için vergi ...
'Bıdık'ını bulana 3 bin lira ödül verecek
Karşıyaka’da oturan emekli Ahmet Arif Yalçın, bir aydır kayıp olan, sokaktan ...
Çiftçiden İsrail boykotuna destek
İzmir Konak Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva