HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Eylül 2024 Cumartesi - 10:32

Topuklu Efe, siyasi geleceği hakkında konuştu: Aydın halkı istediği sürece adayım!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Yerelden ayrılmayı düşünmüyorum. Aydın halkı istediği sürece adayım. Daha 4,5 yılımız var. Siyasetçinin ben bırakıyorum, bir daha yapmayacağım, dediğini duymadım. Ben halka ve çocuklara hizmet etmeyi seviyorum” dedi.

Topuklu Efe, siyasi geleceği hakkında konuştu: Aydın halkı istediği sürece adayım!

EGEDESONSÖZ- Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ülke ve kent siyasetine ilişkin olarak Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulundu.

Erken seçimin olası bir durum olduğunu söyleyen Başkan Çerçioğlu, yapılacak ilk seçimde CHP’nin iktidar olacağını dile getirdi.

Siyasi geleceği hakkında konuşan Çerçioğlu, “Aydın halkı istediği sürece adayım. Daha 4,5 yılımız var. Siyasetçinin ben bırakıyorum, bir daha yapmayacağım, dediğini duymadım. Ben halka ve çocuklara hizmet etmeyi seviyorum” dedi.

“Olası bir CHP iktidarı durumunda bakan olmayı hiç düşündünüz mü?” sorusuna yanıt veren Çerçioğlu, “Hiç düşünmedim, iktidarda değildik. Şimdi yaklaşıyor… Bu alanda bakan olabilecek, çok güzel işler yapacak birçok arkadaşımız var. Ancak ben destek olurum. Yerelden ayrılmayı düşünmüyorum” dedi.

PARTİNİN İKİ TANE CUMHURBAŞKANI ADAYI VAR
Genel seçimlerde CHP’nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı yönündeki yaşanan tartışmalara değinen Çerçioğlu, “Cumhurbaşkanı adaylığına çok uzun bir süre var. Partinin iki tane cumhurbaşkanı adayı var. Belki ilerleyen süreçte başka isimler çıkabilir. Partinin üst kurulları, meclisi, MYK’sı toplanır. Mutlaka birçok anket yapılacaktır. Bu konunun tartışılmasının çok erken olduğunu düşünüyorum. Genel Başkanımız iki adayımız olduğunu ifade etti, daha fazla da çıkabilir. Benim Aydın’da daha yapacağım işler var. Devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerde birçok ilçede yeni başkanlarla uyumlu bir çalışma yakaladıklarını belirten Başkan Çerçioğlu şunları söyledi:

İlçe turları yapıyoruz. İlçe belediye başkanı ile ilçeyi geziyoruz, bütün belediye başkanları ile toplanıp bir ilçeye gidiyoruz. Esnafı dolaşıyoruz. Son olarak Karacasu’ya gittik hep beraber. Esnaflar taleplerini iletiyorlar. Bana kolay ulaşırlar. Gittiğim ilçede yaptığımız işleri görüyorum. Eksik varsa, algıda seçicilik yüksek olduğu için baktığım anda eksiği görüyorum. Araba ile o ilçenin içinde gezerken eksiklikleri hızlı fark ediyoruz. İşimiz bu. En azından orta refüjde çimler uzadıysa onu fark ederim. Ağacın dalı uzamıştır, dönecek arabanın görüşünü engeller. Onu not alırım, Park ve Bahçeler Müdürülüğü’ne söylerim. Hep beraber uyum içinde çalışıyoruz. CHP’li belediye başkanları olarak toplandık ve yazıya döktük.

Hepimiz 31 Mart’ta seçildik. Herkes kendi ilçelerinde olmak zorundaydı. Genel Merkezimiz, 6-7 hafta önce büyükşehir belediye başkanları ile toplantı yaptı. Ondan önce de Türkiye’de 411 CHP’li belediye başkanları ile toplandı. Kadın Kolları Genel Başkanımız, kadın belediye başkanları ile bir toplantıda buluşacağını ifade etti. Değişim oldu. Çok fazla belediye kazandık. Hayatın doğal akışında var. Değişmeyen tek şey değişimdir demişler.

Bizim kardeş illerimiz Malatya ve Kars. Malatya zaten deprem bölgesi. Daha önce kardeş olmayan ama Adıyaman ile eşleştirdiler. 4 ay boyunca Adıyaman’daydık. 100 tane konteyner götürdük. Yemek TIR’ımız oradaydı. İş makinelerimiz ve itfaiyelerimiz deprem bölgesindeydi. Adıyaman’a ilk ulaşan belediyelerden biriydik. Şimdi de Malatya ile beraber, şimdi oraya da destek atacağız”

Çerçioğlu, belediye tarafından gerçekleştirilen projelere ilişkin olarak ise şunları söyledi:

20 DÖNÜMÜN ALTINDAKİ ARAZİLERE DRONE DESTEĞİ

“20 dönümün altındaki tarlalara gübreleri ücretsiz olarak drone ile atıyoruz. Masa büyüklüğünde drone var. Bunun önce kursunu gördüler, eğitimini aldılar. Adam ya kendisi atacak ya traktörle atacaktı. Böylelikle daha tasarruflu bir şekilde gübre atıyoruz. Yukarıdan ilaç atmıyoruz. Yan tarlaya zarar verebilir. Sadece gübre atıyoruz. Üç tane drone var. 100 litre tankeri var. İtfaiyede de drone kullanıyoruz. Daha küçüklerini uçuruyoruz. Damlama sulama olsun, ben drone çalıştırmayayım. Türkiye’nin bugün en büyük sorunlarından biri su. Su bizi yönetmeden bizim suyu yönetmemiz gerekiyor. Her yıl kuraklık ciddi bir şekilde artıyor. Menderes kuruyor. Barajlarda su yok.

ANNE VE EMEKLİLERE İNDİRİM
Anne ve çocuk kartımız var.  Bütün süt ve süt ürünleri yüzde 20 indirimli. Çocuk 18 yaşının altına olmalı. Emeklilere de et ürünlerinde yüzde 20 indirim var. Hepsine yetişebiliyoruz. Kilo sınırlamamız var. Her bir kişi ayda 2 kilodan fazla alamıyor. Karı kocaysan ayda 4 kilo alabiliyorsun. 1 kilo et ile yemek yapılır tabii ki.

ÜCRETSİZ REFEKATÇİ HİZMETİ
Hastaneye yattığınız zaman ücretsiz refakatçi hizmeti veriyoruz. Maksimim 5 gün ile sınırlandırdık. İyi bakıyorlar tabii ki. Anne veya baba fark etmez. Çocuğu Aydın’da oturmuyor, çocuğu polis tayinle gitmiş.  70 yaşında adam hastaneye yatmış. Çocuk izin alamıyor, gelemiyor. Uzak akrabalar gelmiyor. Çok fazla talep var. Ameliyat olmuşsunuz, hastanede yatmak zorundasınız. Türkiye genelinde bildiğim kadarıyla benzer bir uygulama yok.  Üç ilçede yapılıyor. 25 kişi vardır ama 5 günle sınırlandırdık. İlk 5 gün ameliyat dönemi çok önemli, sonrası bir keyfiyete giriyor. En düşük ücretle çalışanımız 26 bin TL’ye çalışıyor. Büyükşehir personeli çalışıyor. Vatandaş refakatçi hizmetine para ödemiyor.  Özellikle yaş almış vatandaşlarımız teşekkür ediyor. Bu kişilerin çocukları Aydın dışında, devlet memuru olabiliyor, izin alamayabiliyor.  Personel AYBA’ya haber verdiği zaman ihtiyaç dahilinde hastanın evine giderek evde bakım hizmeti de veriyor. Zengin parasını veriyor, en iyi hemşireyi buluyor, getiriyor ama yoksul vatandaşların böyle bir imkanı yok.

Disleksi Merkezi açacağız. Pandemiden sonra çocuklarda disleksi arttı.

 
Urla'nın 4 mahallesinde yollar ve parklar yenilendi
 
Karşıyaka 3'te 3 peşinde!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
28 Eylül 2024 Cumartesi 12:26

Sayın başkan hem milletvekili oldunuz hem kaç dönemdir belediye başkanı..Evet sizi beğeniyoruz ama artık yerinize gençler gelsin,,,Baskalarininda halka hizmet hakkı olsun lütfen Seçimle iş başına gelenler nedense yeter demeyi bilmiyor Devlet memurları gibi yıllarca çalışarak emekli olmuyorsunuz siz..

Yorumu oyla      1      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'nın 4 mahallesinde yollar ve parklar yenilendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde başlattığı yatırım seferberliği ...
Aydın Büyükşehir'de temizlik çalışmaları tam gaz!
Aydın Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ile Çevre ...
Büyükşehir'den engelleri aşan kurslar
İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü’nün Destek ...
 
Tarihi elektrik fabrikası için plan hamlesi!
İzmir’de bir dönem satışı kararı tartışmalara neden olan kültür mirası ...
Bornova’da 'Aşıklar Bayramı' coşkusu
Bornova Belediyesi tarafından düzenlenen Aşıklar Bayramı, Ümit Mahallesi ...
Baş döndüren trafik: Basmane Çukuru’nda ‘Lord’ devrede!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, Basmane Çukuru’ndaki ...
 
Başkan Yıldız’dan esnaf odası ziyareti
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası ...
Buca'da temizlik seferberliği
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın kent genelinde başlattığı temizlik ...
Karşıyaka’ya yeni adliye binası!
Karşıyaka’ya yeni adliye binası inşa edilmesi için imar planı çalışmaları başladı. 
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
19’undaki genç, dedesi yaşındaki adama nasıl yumruk atar?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva