HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ocak 2012 Pazartesi - 15:17

Aliağa'dan 'Kıbleye tuvalet yapmıyoruz' açıklaması

Zaman gazetesinde çıkan ‘CHP’li belediyenin kıbleye tuvalet yapma ısrarı’ haberi üzerine Aliağa Belediyesi’nden bir basın bülteni yayınlandı. Haberin gerçeği yansıtmadığı belirtilirken adı geçen camiinin restorasyonunda sona gelindiği öğrenildi.

Aliağa dan  Kıbleye tuvalet yapmıyoruz  açıklaması

İZMİR - Aliağa kent merkezi’nde yer alan ve ilçenin en eski yapısı olarak bilinen Merkez Camii restorasyonunda sona gelindi. 1. Derece kültür varlığı olduğu için titizlikle yürütülen çalışmaların Şubat ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.
 
Aliağa Belediyesi, 1 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun izni ve denetiminde restorasyon çalışmaları devam eden Merkez Camii projesinde, vatandaşların isteği üzerine revizyon yaptırdı. Vatandaşların sesine kulak veren Belediye, Camideki tuvaletlerin yeri doğu yönünden kuzey batı yönüne alan revize proje çizdi. Çizilen proje SİT kurulunun onayına sunuldu. Vatandaşların da çok istediği değişiklik, Aliağa Belediyesi’nin ısrarlı girişimleri sonucu SİT kurulu tarafından kabul edildi. Projede yapılan değişikliğin ardından camii tuvaletlerinin yapımına başlandı. Restorasyon çalışmaları, şubat ayı sonunda tamamlanarak, Camii ibadete açılacak.
 
CAMİİ RESTORASYONUNDA SONA GELİNDİ
Mülkiyeti Aliağa Belediyesi’nde olan Cami’de restorasyon çalışmaları, korunması gereken kültür varlığı olarak tescillenmesi nedeniyle Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu'nun gözetiminde gerçekleşiyor. Bu güne kadar geçen sürede camiinin çatısı yenilendi, kapı ve pencereleri ile iş ve dış duvarların yanı sıra bahçe duvarına kadar her köşesi elden geçirildi, minaresi onarıldı ve çevre düzenlenmesinde sona gelindi. Vatandaşların projede değişiklik önerisi üzerine Aliağa Belediyesi SİT Kurulu’na revize proje gönderdi, proje onaylandı. Camii tuvaletlerinin yeri doğu yönünden kuzeybatı yönüne alındı. 
 
Bu süreçte Aliağa Belediyesi tarafından kurulan Çadır mescitte ibadetini gerçekleştiren ve yıllardır restorasyonu bekleyen cami cemaati Mart ayı başından itibaren yenilenen camide ibadet edebilecek.
 
BAŞKAN OĞUZ; “KISA SÜRE İÇİNDE İBADETE AÇACAĞIZ”
Restorasyonun sona gelmesinden mutlu olduklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Çalışmaların büyük kısmı sona erdi. Uzun yıllardır yaşanan sıkıntıyı çözmek için yoğun çaba harcadık. Yapının zamanında 1. Derece kültür varlığı olarak tescillenmesi nedeniyle aslına uygun restorasyon dışında bir seçeneğimiz olmadı. Vatandaşlarımızın camideki tuvaletlerin yeri ile ilgili önerileri üzerine revize proje hazırlayarak SİT kurulunun onayına sunduk. Önerimiz kabul edildi. Camiiyi kısa süre içinde ibadete açacağız. Camii’nin restorasyon süreci boyunca vatandaşlarımız, Belediyemiz tarafından kurulan Çadır Mescitte ibadetlerini yaptı.” Dedi.
 
79 YIL ARADAN SONRA RESTORASYON YAPILIYOR
1993 yılında İzmir 1. No’lu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından korunması gereken taşınmaz kültür varlığı olarak tescillendiği için uzun yıllardır tadilatı yapılamayan, bu nedenle oldukça yıpranan Cami, Aliağa Belediyesi’nin uzun uğraşları sonucu 79 yıl aradan sonra ilk kez ciddi anlamda yenileme görmüş olacak. Yapımı tam olarak bilinmeyen, 1928 yılından bu yana ise Camii olarak kullanılan yapının en son tadilatı 1932 yılında dönemin İzmir Valisi Kazım Dirik tarafından yaptırılmış. Yaklaşık 6 ay önce başlayan restorasyon çalışmalarının şubat ayı sonunda tamamlanarak ibadete açılması hedefleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vahap Güler 30 Ocak 2012 Pazartesi 22:07

zaman gazetesi işi gücü yalan dolan sokakta beleş dağıtıyorlar kapılara bırakıp gidiyorlar ben hergün alıyorum :) iyi soba tutuşturuyor

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KİK'ten İzmir açıklaması: İhalelerde ayrım yapmıyoruz!
KİK Başkan Yardımcısı Aydın, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı bazı ...
Kadifekale kent dönüşümünde sona doğru
Kadifekale eteklerinde 420 bin metrekarelik heyelan bölgesi ilan edilen ...
Kadınlar bu kez sağlık için buluştu
Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet ...
 
60 yaş kartı uygulaması yarın sona eriyor
45 bin 384 İzmirli, artık otobüs, metro ve vapurlardaki toplu ulaşım için ...
İnciraltı planlanınca, EXPO 2015'i yapmış gibi olacağız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Haber İzmir Ajans’ın ...
Demokrasi ve Adalet Paneli'ne sürpriz telefon
Narlıdere Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Narlıdere Şubesinin ...
 
Ege'nin develeri Çiğli'de kozlarını paylaştı
Çiğli Belediyesi tarafından 4. Geleneksel Deve Güreşleri Festivali Harmandalı’da ...
Bornova Deprem Etüt Merkezi'ne talepler patladı!
Van'da ardarda yaşanan ve 636 kişinin yaşamını yitirdiği deprem felaketleri ...
Konak'tan Türkiye'ye örnek proje
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Konak Atatürk Ticaret Meslek Lisesi ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva