HABERLER>POLİTİKA
12 Mayıs 2011 Perşembe - 17:00

‘AKP’ye bağlanan hortumları keseceğim’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, projelerini "parayı nereden bulacaksın" şeklinde eleştiren Başbakan Erdoğan'a sert çıktı.

‘AKP’ye bağlanan hortumları keseceğim’

KONYA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin projelerini açıkladığında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''parayı nereden bulacaksın'' diye sorduğunu belirterek, ''AKP'nin Genel Merkezi'ne bağlanan hortumları keseceğim, o paraları yoksula vereceğim'' dedi.

Kılıçdaroğlu hangi iki ilden sürpriz bekliyor?...haberi için tıklayın
 
"BÖYLE USTALARLA BİZİM İŞİMİZ YOK"
Kılıçdaroğlu, partisince Konya Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, vatandaşlara seslendi. Konya'nın göç vermesi nedeniyle 2 milletvekilinin azaldığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, ''Konya'nın bereketli toprakları, çalışkan insanı, güneşi, suyu, besicisi, çiftçisi yok mu? Konya niye göç verir? Nüfusu iki milletvekili niye azalır? Sandığa giderken bunu düşünmeniz lazım. Eğer nüfus azalıyorsa, çiftçiler büyük kentlerin varoşlarında ekmek peşinde koşuyorlarsa demek ki sorun var demektir'' diye konuştu.
 
Hem Konya'nın hem Türkiye'nin sorunlarını çözmek için yola çıktıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
 
''Bunların ustalıkla falan ilgilisi yok. Usta olan bir adamın ülkesinde, usta olan bir başbakanın iktidarında 2.5 aylık bebek açlıktan ölür mü? Usta olduklarını söylüyorlar. 4 çocuğuna sabah kahvaltısı veremedim diye intihar eden anne olur mu? Usta olduğunu söylüyorlar, ustalık dönemlerinde çöpten kağıt toplayan çocuk kamyonun altında kaldı, hayatını kaybetti. Böyle ustalarla bizim işimiz yok. Usta diyorlar, Türkiye Avrupa'da rüşvette birinci lige çıktı. Avrupa birincisi, rüşvette, yolsuzlukta Avrupa birincisi... Nasıl oluyor bu? Böyle usta istemiyoruz, böyle çırak da istemiyoruz. Bizim istediğimiz halkına hizmet eden, zulmeden değil. Hizmet eden sultan gibi, firavun gibi değil. Hizmet eden ve kul hakkı yemeyen insan istiyoruz biz. Kul hakkı yemeyecek. Biz sadece kul hakkı yiyenlerle mücadele etmeyeceğiz, onlardan hesap da soracağız.''
 
''BUNLARIN USTALIKLARI DA SAHTE''
Konya'da arazi, tarla, çalışkan insan olduğunu; ancak su bulunmadığını belirten Kılıçdaroğlu, hükümetin 120 milyon dolar harcayarak Konya'nın su sorununu halledebileceğini ifade etti. Hükümetin, kullanmadığı doğal gazın bedeli olarak İran'a 2 milyar 600 milyon dolar ödediğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Konya'ya 120 milyon doları çok görürken bu olur mu? Bu, sahte usta işi. Bunların ustalıkları da sahte. Konyalıya ne söylüyorsun, İran'a ne ödüyorsun? Bunların hesabını vermek zorundadır? Bu para niye buraya gidiyor?'' dedi.
 
Alandaki ''7 litre süt = 1 litre mazot'' pankartını okuyan Kılıçdaroğlu, mazotun litresini 1.5 lira yapacakları sözünü verdiklerini hatırlattı.
 
Çiftçilerin özellikle Konya Ovası'nda su olmadığı için yer altından su çektiğini, bu nedenle ''dünyanın elektrik borçları'' olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, çiftçilerin elektrik borcunun faizini sileceklerini ifade etti.
 
Çiftçilerin 2 milyar 600 milyon liralık elektrik borcunun yalnızca 900 milyonunun ana para, diğerinin faiz olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Faizci bir hükümetle karşı karşıyayız. Nasıl oluyor da ana para 2 milyar 600 milyon liraya çıkar? Biz biz halk için çalışacağız. İşçisi, çiftçisi, memuru, emeklisi, köylüsü için çalışacağız. Yandaş için değil, vatandaş için çalışacağız'' diye konuştu.
 
''7 GÖBEĞİNİ ZENGİN EDERKEN KAYNAĞI SORMUYORSUN''
Türkiye'de, Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarına göre 12 milyon 715 bin yoksul bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Bunların ustalık dönemi, 12 milyon 715 bin yoksulumuz oldu. 12 milyon 715 bin yoksulu olan Türkiye'yi yönetenler, 'biz ustayız' diyorlar. Yoksulluğu yönetiyorlar, yoksulun yoksulluğunu teşhir ediyorlar'' ifadesini kullandı.
 
Kılıçdaroğlu, yoksulluğu bu ülkede tarihe gömeceklerini, aile sigortasıyla her evde tencerenin kaynayacağını belirterek, şöyle devam etti:
 
''Bize 'bu parayı nereden bulacaksın' diye seslendi. Konya'dan söylüyorum; kullanmadığın doğal gazın bedeli olarak 2 milyar 600 milyon dolar öderken, kaynağı sormuyorsun. Sen 7 göbeğini, bütün yandaşlarını zengin ederken kaynağı sormuyorsun. Ama bu ülkede bir çocuğumuz yatağa aç girmesin, evlerde huzur olsun, yoksulluğu bitirelim dediğimiz zaman 'parayı nereden bulacaksın' diyorsun. AKP'nin Genel Merkezi'ne bağlanan hortumları keseceğim, o paraları yoksula vereceğim. Bizim düzenimiz halkçı düzen. Bizim düzenimizde, halk kazanacak. Halk zengin olacak, birileri değil... 9 yıldır ülkeyi yönetiyorlar. Rüşvette, yolsuzlukta Türkiye'yi dünyaya rezil ettiniz siz.''
 
''ŞİFRE VARSA NASIL KOPYA OLMAZ''
''YGS'de şifre'' iddialarına da değinen Kılıçdaroğlu, ''Önce 'şifre yok' dediler, sonra 'sehven olmuş' dediler, sonra 'şifre var' dediler. Şimdi geldiler 'şifre var ama kopya yok' dediler. Bütün Konyalı kardeşlerime sesleniyorum; Allah aşkına, şifre varsa nasıl kopya olmaz? Şifreyi birisi için yaparsınız herhalde, yandaşın için yaparsın. 1 milyon 700 bin çocuğun annesine sesleniyorum; bu çocukların umutlarıyla oynayan o çocukları perişan edenlere oy vermeyin'' ifadesini kullandı.
 
"İSTANBUL BOĞAZINI BIRAK ÇİFTÇİNİN BOĞAZINA BAK"
Meydanda ''İstanbul Boğazını bırak, çiftçinin boğazına bak'' yazılı bir pankart olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Kanal İstanbul'' projesini de eleştirdi. Kılıçdaroğlu, ''İstanbul Boğazı değil, kanal yapacaklar. Hatırlarsınız değil mi? Bu gelenekten gelen birisi de Kayseri'ye deniz yapacaktı, denizi de kapaklı yapacaktı. O hayallere karnımız tok. Milletin derdini, milletin boğazını düşün. 2.5 aylık çocuk 21. yüzyılın Türkiye'sinde annesinin kucağında açlıktan ölüyorsa sen hangi boğazı düşünüyorsun, vatandaşın boğazına bak sen önce'' diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 12 Mayıs 2011 Perşembe 22:08

FAKİRE FUKARAYA DİN İMAN , YANDAŞA HAN HAMAM GARİP GURABA YA NOHUT, MERCİMEK, KÖMÜR, YANDAŞA KDV SİZ PIRLANTA, IRAK TA İŞ YATIRIM İMKANI, MUHALLEBİCİ ZİNCİRİ , 15 YAŞINDAKİ AKILLI GENÇLERE İNTERNETTEN ŞİRKET, BALLI İHALE , DAHA SAYAYIM MI ?? NEDEN SEVMEZLER ATATÜRK'Ü BİZ ŞÖYLE ÖĞRENDİK ATATÜRK DİYOR Kİ.... ŞİMDİKİLER ŞÖYLE DİYOR ... AB DİYOR Kİ.... ABD DİYOR Kİ.... ATATÜRK DİYOR Kİ... BAĞIMSIZLIK BENİM KAREKTERİMDİR. ŞİMDİKİLER NE DİYOR KÜRESEL SERMAYE, SICAK PARA PARANIN RENGİ OLMAZ. ELBETTE OLMAZ DA , ÖLEN ŞEHİTLERİN DE KANLARI PARA İLE SATILMAZ. YOKSA ÇIK DİYECEKLER KUZEY IRAK TAN TIPIŞ TIPIŞ ÇIKACAKSIN. SONRA DA DİYECEKSİN Kİ TÜRKİYE HİÇ BU KADAR BAĞIMSIZ OLMAMIŞTI.. AB DİYECEK Kİ YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK ŞARTI, ATLAYACAKSIN BALIKLAMA

Yorumu oyla      15      6  
Işık Dikicigil 12 Mayıs 2011 Perşembe 22:04

AKP POLİTİKALARI YÜZÜNDEN ÇİFTÇİ, BESİCİ KALMADI ZATEN AB DE DİYOR Kİ... TARIMDA Kİ İŞ GÜCÜNÜ AZALTIN. ONUN YERİNE KÜRESEL SERMAYENİN TAŞERONUN UŞAKLARI OLUN . GELİN BÜYÜK ŞEHİRDE SERMAYE YE YEM OLUN . ÇOLUĞUNUZ ÇOCUĞUNUZDA , KAPICILIK YAPMAYA DEVAM ETSİN . GENÇ KIZLARINIZ TEKSTİL ATÖLYELERİNDE GECENİN 12 LERİNE KADAR SENDİKASIZ SİGORTASIZ ÇALIŞSIN. İŞTE SİZE KÜRESEL SERMAYE OYUNLARI...

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Akrabanı SSK'ya aldın mı?
13 yıl önceki bir belgeyi açıklayan Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal ...
Güçbirliği'ne 2 seçim bürosu daha
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Doğu ...
CHP adayları kadın örgütleriyle buluştu
CHP il teşkilatının düzenlediği toplantıda, kadın örgütlerine milletvekili ...
 
Hangi iki ilden sürpriz bekliyor?
Konya yolunda gazetecilere konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kaset tartışmalarından ...
Yıldırım'ın afişi CHP ve MHP'yi kızdırdı
Karşıyaka Vapur İskelesi’nin üç tarafının Ulaştırma eski Bakanı ve Ak ...
Yazıcıoğlu: Bir bakan böyle mail atmaz
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı kendisinin ÖSYM’ye mail attığı iddialarıyla ...
 
CHP İzmir ilanla aidat istedi
CHP Genel Merkezi, partinin gelir kaynaklarından biri olan aidatları toplamak ...
Vural: Erdoğan gıybet yapmasın
MHP’de yaşanan kaset krizini değerlendiren Grup Başkanvekili Oktay Vural, ...
Balbay'dan 16 ilçeye mektup
Aday olduktan sonra İzmirlilere ilk mektubunu geçtiğimiz haftalarda gönderen ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva